Inlägg från: amia01 |Visa alla inlägg
  • amia01

    Vad ska man ha för gräsklippare?

    Motordriven med drift alla gånger
    Fattar inte varför man köper en dyr robot och sedan lägger tid och pengar på att träna, när man kan få en billig klippare och motion på köpet.
    Vi har en tomt på 10 000 m2, och har haft åkgräsklippare tidigare. Har gått över till en motordriven med drift, för att få in mer motion i vardagen. Tar lite längre tid, men å andra sidan slipper vi lägga tid på träning.
    Robotklippare är inte att tänka på med vår "naturträdgård". Skulle blir alldeles för dyrt och vi skulle få ändra alldeles för mycket i trädgården för att få det att fungera.

  • amia01
    Studentpappa skrev 2017-05-22 06:08:11 följande:
    Ja kanske för att promenad inte fyller kriterierna man är ute efter med sin träning? Ungefär som att ett löpband i källaren inte kan ersätta skidåkning i fjällen. Sen är gräsklippare en miljöbov av rang så det finns mycket som talar för en robot.
    Förstår att gräsklippning inte är ok om man har väldigt specifika träningsmål, men någon "promenad" är det definitivt inte fråga om på en kuperad "naturtomt" med massor av hinder. Hög puls + allsidig styrketräning för hela kroppen är ett rätt ok sätt att få vardagsmotion tycker jag Skulle det inte räcka får jag väl lägga till att springa med uppsamlaren till komposten var 5:e minut för att öka intensiteten ytterligare
  • amia01
    Lord Hans skrev 2017-05-22 14:38:24 följande:
    Men pengarna du sätter i omlopp då? En robot är minst fem gånger så dyr som en traditionell klippare. Dessa pengar som du lägger ut går också till att smörja konsumtionssamhället. Köper du solceller så är vi uppe i tio gånger investeringen. Jag begriper inte hur folk kan tro att man är miljövänlig genom att konsumera massor?
    Att köra och reparera en beg bensinklippare är med all säkerhet ett bättre miljöval än att köpa och installera en robotklippare med tanke på allt material och all energi det går åt att bara producera den nya klipparen.
  • amia01
    Studentpappa skrev 2017-05-22 16:59:35 följande:
    Nu var det ju inte tal om vardagsmotion utan det var ju ersättning för träning vilket jag inte kan hålla med om. Men vardagsmotion absolut bra
    Vardagsmotion för mig är att dammsuga, gå i trappor och bära barn
    Att klippa gräset på vår tomt är motion i en helt annan division  
Svar på tråden Vad ska man ha för gräsklippare?