Inlägg från: Anonym (Samma båt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma båt)

    Cellförändringar - fler barn

    Beror på. Vården sa till mig att de inte påverkar alls. Ändå låg jag inlagd v 28 med för kort tapp och funneling.

    Är min andra graviditet efter operationen och denna gången sitter jag med 18mm tapp i v 23+5. Läkarna är dock inte märkbart oroade.

    Ska däremot opereras igen efter graviditeten är över, oklart om det blir hela livmodern som ska bort eller ytterligare en konisering.

    MEN min förra grav. Höll ända till v 38+0! Så det behöver inte hända någonting alls

    Stort lycka till och hoppas att en konisering inte hindrar dig från att skaffa barn om så önskas

    Kram

  • Anonym (Samma båt)

    Förlåt, såg inte att du skrivit flera. Hur många ggr pratar vi om och vilken metod ? Även hur Mycket de tagit spelar ju också roll.

    Mig veterligen så är en slyngkonisering bättre än laser av någon anledning

  • Anonym (Samma båt)
    mammatillengrabb skrev 2017-06-06 15:16:19 följande:

    Absolut, att inte göra operationen är inget alternativ då i stort sett alla kvinnor på mammas sida har fått livmodercancer. däremot funderar jag på om det är värt att vänta med att skaffa barn när det finns risker med det då jag verkar ha återkommande problem med cellförändringar, och vi dessutom är överens om att vi vill ha ett till... 


    Tycker absolut att det är värt! Som sagt , alla har ju olika förutsättningar. Jag väntar min nummer 4:a. De två som kom innan operationen var de aldrig problem med. Däremot har de ju blivit en del problem efter.

    Men inga som inte gått att lösa. Blev sjukskriven med vila hemma och så kom han i v 38+0 som sagt. Vart också opererad med CIN 3, hade lätta förändringar nu i februari och efter utvidgad provtagning nu hade jag allvarliga förändringar igen. Hoppas att servar lätta förändringar som läker ut på dig så du slipper fundera!
  • Anonym (Samma båt)
    mammatillengrabb skrev 2017-06-06 15:30:07 följande:

    Ja hoppas går ju men känner min kropp, hade en infektion i äggledaren också som jag fått behandling för, under behandlingsperioden försvann smärtor mm i livmodern men nu när behandlingen är över kommer alla symptom tillbaka och jag känner att något inte är som det ska. Hade liknande symptom förra gången när jag sedan opererades. Känns inte så jobbigt förutom att jag vet att jag vill ha ett barn till men vill inte ha en massa komplikationer under graviditet i så fall. Tycker dessutom att privatpersoners upplevelser inte stämmer jätte bra överens med vad de på gyn säger angående att det "inte ska påverka" i framtida graviditeter.


    Håller jag med om! Jag har aldrig mött någon här som tror att det kan påverka så gjorde det så iallafall. I mitt fall var det även så att jag fick ett rätt kraftigt ärr i tappen så den öppnade sig bara till4 cm sen tog det stopp. Så förlossningen blev lite utdragen men ut kom han ju tillslut ändå :)

    Sen upplever jag det hela helt annorlunda än vad vården gör.

    Där jag blev inlagd var de även betydligt mer oroliga för tappen och barnet än på det sjukhuset som skickade mig dit i ambulans.

    Man får försöka lita på sig själv. Sen är de ju vårdens uppgift att vårda dig under graviditet och göra de så smidigt som det går
Svar på tråden Cellförändringar - fler barn