• minisara

    Varför är det OK att barn ser porr i Pride?

    Jag har i Pridetåg flera gånger sett barn, och i själva tåget går det människor som porrar sig rejält. Delar av Pride är porr, men då tycker tydligen varken media eller föräldrar att porr är skadligt för barn.

    Är det här bara ett stort hyckleri som handlar om att ingen vågar anmärka på Pride med risk för att bli stämplad, eller har jag missat något?

  • Svar på tråden Varför är det OK att barn ser porr i Pride?
  • minisara
    Anonym (Vad?) skrev 2017-07-09 07:29:18 följande:

    Vad exakt är det du har sett i Pride som du anser är porr?


    När bögarna står och utför diverse BDSM-lekar på varandra till exempel. Det hade kunnats hämta från valfri porrsajt, och samtidigt är ridån fullt öppen för barnaögon.

    Har jag missat någon detalj eller är det bara hyckleri?
  • minisara
    lykantrophona skrev 2017-07-14 17:48:56 följande:

    Delar upp detta i delar:

    1. Aldrig hört talas om satir? Att göra narr av fördomar? Många av dessa överdrivna dragqueens, fjollor med fjäderboa osv gör ju narr av fördomarna.

    2. Varför det handlar om sex? Tja, det var ju inte att hålla handen med någon av samma kön som var olagligt förr. Det var sex. Dessutom, heterosexuella personer har sex och anspelar ofta på sex (se karnevalståg, musikvideor, nattklubbar, osv) utan att alla heterosexuella antas vara promiskuösa sexgalningar. Pride är fest! Vi markerar vår rätt att göra likadant. Och det är faktiskt inget fel i att gilla sex eller klä sig i läder heller.

    3. De flesta klär sig helt normalt. Eller i festkläder. Eller lite extra regnbågar, möjligen. Men bilderna som syns i media och tv, som får spridning, är givetvis de mest extrema. Som med allting annat. 

    4. Borgerliga partier medverkar på Pride också.

    5. Nu hålls det ju Pridefestivaler i många delar av landet, inte bara i Stockholm. Men varför i centrala Stockholm och inte typ Alby? Av den enkla förklaringen: det ska vara lätt för folk att ta sig dit, det kräver mycket plats, handikappanpassning, osv. Rent pragmatiska orsaker alltså, till varför Nordens största Pridefestival hålls i Stockholms Kulturhus + Stadion, istället för att klämmas in på en Scoutstuga i ytterområdena.

    6. Nu träffar jag som bisexuell i stort sett aldrig på direkta hot eller liknande. Den mesta negativa attityden kommer från tråkiga människor online. Och den enda vårdmottagningen som frågat mig om sexuell läggning, men hade inte bisexualitet som alternativ på listan, låg på ... *trumvirvel* Södermalm. ;) 


     


    Sen, visst att det kan vara lättklätt... Men det är ju ingen porr. Jag har tittat på Stockholms Prideparad i nästan 15 år. Fetishklädsel kan förekomma, kvinnor som går toppless kan förekomma. Men de flesta sexuella anspelningar är av det slaget att små barn ändå inte förstår dem. En man utklädd till en hund i latex? Ja, för ett barn är det bara en utklädnad. Det är först tonåringar och vuxna som kan förstå att latex är en fetish för personen. Men liksom.. precis som ett bögpar kan pussas i Prideparaden för att visa att så ser deras liv ut, så tycker jag att bdsm-are och fetischister får visa upp delar av sitt liv, till en viss gräns. T ex genom att klä sig i läder och latex, och vara stolta över det, eller genom att bära handklovar. Men regeln brukar vara att inga slag, inget piskande etc får förekomma. Så om du ser det, så är det bara att höra av sig till personen ansvarig för sektionen, eller till festivalledningen. 

    Sen, om nu inte vill titta på Prideparaden är lösningen enkel: Gå inte dit, ta inte med er era barn dit. Det är liksom inget måste att stå där och titta.


    Byt ut bögarna och transorna mot normala människor och en sån där parad hade aldrig accepteras pga porrinslagen.
Svar på tråden Varför är det OK att barn ser porr i Pride?