• Amidina

    Gravid trots Natural Cycles?

    Alltså jag blir så himla ledsen för alla som har råkat ut för oplanerade och ofrivilliga graviditeter pga såna här appar, det är på riktigt skamligt att kvinnor luras att tro att det på något sätt går att använda enbart tempen för att förutse säkra dagar!
    Det enda tempmätningar kan hålla koll på är när ÄL inträffar, inte ett dugg annat. Det går inte att förutse vilken dag det ska ske utifrån historik för det är såååå mycket som kan påverka när man får ÄL, allt ifrån hur man ätit eller druckit (alkohol mm) till hur man tränar, om man stressar, allt som påverkar hormonerna i kroppen kan påverka ÄL! Förutom det faktum att många inte har en superregelbunden menscykel liksom..

    Det man däremot KAN göra är att mäta temp, PLUS hålla koll på sekret och var/hur tappen sitter, och vara medveten om hur det fertila fönstret ser ut, funkar och kan ändra på sig. Det har gjorts tester och de som använder temp, sekret, tapp-position och andra symptom för att hålla koll på fertila dagar har lika hög säkerhet som p-piller, men det kräver att man känner sin kropp väl och inte chansar nånsin.

    Jag rekommenderar verkligen att läsa mer hos tex Vulverine, tipsar alltid om henne för hon skriver så himla bra om fertilitetsförståelse, vem som helst kan lära sig, och hon har mer än 10års erfarenhet och studier i ryggan. Här skriver hon specifikt om NC: https://www.facebook.com/Vulverine/posts/1989482301314907/

Svar på tråden Gravid trots Natural Cycles?