• Tecum

    Porrberoende pojkvän

    Det är vanligt att killar kollar på porr fast de är i en relation och i normalfallet betyder det inte att han dissar sin flickvän på något sätt. Tjejer som vill stoppa normalt porrtittande är kontrollerande bitchar med dålig självkänsla och bör jobba på den biten.

    Men i ditt fall är det allvarligt då han undviker sex med dig eller bara gör det pliktskyldigast. Än värre är att han har missbruksproblem i släkten och där ringer alla varningsklockor. Sånt går ofta i arv. Så jag håller med övriga, antingen seriös terapi eller dumpa honom. Ni fixar inte detta på egen hand.

  • Tecum
    Anonym (Seriöst.) skrev 2017-07-15 19:58:07 följande:
    Du menar att du bara vill höra åsikter från de som håller med dig. Det har inget med att vara vettig att göra.
    Visst finns det olika typer av missbruk. Men att överkonsumera porr är inte ett av dem. Det är att urvattna och att felaktigt använda ordet.

    Faktum kvarstår att du framstår som mer än smått hysterisk med massor av issues som de flesta torde finna avtändande. Är det så konstigt om han inte är sugen?
    Fel fel fel! Om killens porrkonsumtion går ut över deras sexliv är det helt klart något som skadar förhållandet och kan klassas som ett missbruk. Normal porrkonsumtion fungerar tvärtom, det gynnar sexlivet och gör honom mer sugen. Som det nu är har TS all rätt att ifrågasätta och beklaga sig. Hon är slank och ser bra ut, att påstå att killar inte tänder på henne är bara dumheter.
  • Tecum
    Anonym (Seriöst.) skrev 2017-07-16 10:33:24 följande:
    Nej inte fel. Det finns definitioner att följa. Tvångsbeteende är inte samma sak som missbruk. När inte forskare inom området är överens så tycker jag att förståsigpåare på internet kan låta bli att hävda saker de inte har belägg för. Det finns även en klar agenda från olika intressen att få porr att framstå som farligt och skadligt och dessa svänger sig gärna med just termer som beroende och missbruk.
    Ett tvångsbeteende som innebär att man konsumerar något i övermått är de facto ett missbruk. Men problemet här är ju inte att han konsumerar porr utan att det går ut över partnern som inte får sex.

    Du har rätt i att många luftar sitt hat mot porr genom att framställa det som farligt eller skadligt, både för sig själv och partnern. Men för dem är även normalt porrtittade skadligt, precis som att måttligt användande av alkohol är det. Så fanatikerna kan vi bortse från. 
Svar på tråden Porrberoende pojkvän