• hanna8911

    Ivf rmc linköping hösten 2017

    waldesten16 skrev 2017-11-01 06:20:59 följande:

    Hur har det gått för dig ? Är det idag som det var din testdag?


    Ja det var idag! Men mensen kommersen i förra veckan på torsdagen så fattade ju att det inte blivit något. Tog ett test idag bara för att som var negativt. Vsr ju rätt inställd på att det inte skulle gå första gången då jag vet att upprepning är ju trots allt denna metodens framgång. Men alltid tråkigt! Ska tinga RMC på fredag för vidare planering men hoppas på att hinna sätta in det enda ägget (om det nu överlever upptining) i dec innan de stänger för julen. Hade en karta letrozole hemma som jag faktiskt har ätit så tänker jag köra med ägglossningstest denna månad bara för att!
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-02 19:24:06 följande:

    Jag köpte till wild yam och hypophysis ampull. Har även ökat på min dos av D-vitamin.


    Hur mycket d-vitamin tar du nu? Jag köpte härom dagen! Även omega 3, zink, e vitamin!
  • hanna8911
    stfr83 skrev 2017-11-02 08:17:17 följande:

    Ruvardag 10 idag o tjuvtest. Jag fick plus!!!! Har just nu lite svårt att ta in det. Är helt överlycklig för detta positiva besked men samtidigt kan jag inte slappna av, oron för missfall dyker ju upp nu. Känns som om oron aldrig tar slut. Men måste försöka njuta av att jag faktiskt är gravid


    Stort grattis!! Njut nu även om jag förstår din oro! Hur känner du dig? Tycker du att det känns på något sätt?
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-03 06:37:48 följande:

    Jag är nu uppe i ca 5000 E per dag, tar dem fördelat oftast på morgonen och kvällen. Ibland blir det allt på kvällen om jag inte hann med på morgonen.

    Hade du kollat hur rmc har stängt över helgerna i dec/jan?


    Okej! Vilka tabletter har du köpt?:) ringa de idag, ska ringa upp sen!
  • hanna8911

    Nu har jag pratat med Linköping igen. Ska återkomma vid nästa mens som jag hopps kommer i tid! Sista dagen för omslag på äl test var den 18/12. Hon trodde att jag skulle köra i naturlig cykel. Har ju fått omslag på test innan när jag började försöka men var nästan ett år sen som vi använde det. Blir lite nervös över att jag inte får omslag...

  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-06 06:35:35 följande:
    Spännande, hoppas att den kommer fort och att allting hinns med innan den 18 dec. ja man blir nervös över att inte veta om det ska ge utslag eller inte

    jag har mätt med äl-sticka nu för jag borde ha haft ägglossning i helgen om jag ska gå efter min app, men tyvärr inget utslag på stickan utan strecket blev t.om. svagare till helgen än vad det var i veckan. I går började jag känna ungefär som molande mensvärk, vet inte om kroppen är helt ur balans och mensen redan är på väg.
    Ja hon sa det att kroppen kan vara lite ur balans efter detta? Men ska du ta provera för att framkalla mensen eller väntar du på att den kommer naturligt? Pratade de något om att ÄL måste ske en viss dag så de kan sätta in en vardag? Det känns ju väldigt tråkigt om det skulle bli så att ÄL plus 5 dagar blir på en helg och det inte blir något...
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-07 06:27:18 följande:

    Jag har börjat äta primolut nor för att framkalla mensen ska äta dem i tio dagar, så fram till fredag. Men jag har mensvärk till och från så det känns lite konstigt.

    Jag fick brev hem lite kring frysåterföring och vad jag förstod på det så kommer man kunna göra en återföring även om om utslaget sker på en helg. Står så här: Återföring planeras in efter omslag på ÄL. 3-4 dagar efter vid 2-3 dagars odling av embryo, 5-6 dagar efter vid blastocyst.

    Jag tolkar texten som att det går att göra återföring även vid omslag på helg, plus att de inte nämner något om det i texten. Men ska dubbelkolla när jag ringer och meddelar att mensen har kommit.


    Ja kolla gärna! Jag tänker mest att om man får omslag på måndag ex med en fryst 5 dagar så borde den sättas in på lördagen och då är det stängt! Men hör gärna vad de säger!
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-08 10:48:42 följande:

    Igår fick jag min mens så ringde RMC nu på morgonen.


    Sär här är mitt upplägg för denna återföringen med FET: På dag tre ska jag börja med letrozol för att framkalla ägglossning den ska jag äta i fem dagar.


    Nästa torsdag den 16 ska jag till Ryhov (gallerian hade stängt) för kontroll, då kollar de hur tjock slemhinnan är bl.a. Från torsdag ska jag börja mäta med ägglossningssticka med morgonurinen.


    Vid utslag ska jag ringa in till RMC men om det är på en helg så ska jag vänta tills måndagen. Morgonen jag får utslag ska jag även ta ortivellesprutan.


    Sex dagar efter utslag gör man återföringen, de gör även återföring på lördagen. Om det blir på söndagen så gör man troligen återföringen på lördagen ev. måndagen.


    Man får alltid en tid på eftermiddagen vid återföringen. Upptiningen sker på förmiddagen så skulle blastocysten inte klara upptiningen så tar de nästa, jag har två i frysen och hoppas verkligen upptingen ska gå bra.


    Åh vad bra att ha er som kollar innan man själv är där! Då slipper jag oroa mig för det där med helgen! Skööönt! Har varit det jag mest tänkt på det senaste! Vad spännande! Nu hoppas vi verkligen det går vägen för oss alla! Jag har ju tyvärr bara ett ägg i frysen så kommer vara väldigt nervös att det inte överlever upptiningen men har hört att 95% gör det så får hålla mig till statistiken. Ska kolla med dem om jag inte kan få letrozole jag med?Hade känts tryggt att veta att det blir utslag!
  • hanna8911

    [quote=78175119][quote-nick]waldesten16 skrev 2017-11-09 06:35:00 följande:[/quote-nick]Är taggad till tusen nu, denna gången ska det gå vägen! Funderar på att ta ledigt dagen efter återföringen men just för att bara ta det lugnt. Har högt tempo just nu på jobbet och det lär inte trappa ned innan jul. Tänker att det kan vara bra att inte stressa för mycket de dagarna.

    Om jag vore du skulle jag fråga om Letrozol, just bara för att slippa oroa sig att ägglossningen inte sker eller om det drar ut på tiden. När bör din mens komma nu?

    Nu ska jag bara lyckas få en tid till KK i Jönköping eller gyn i Huskvarna. Det verakde sisådär lätt att få en tid. Vill ha allt klart denna vecka så jag inte oroar mig för det också.[/

    Det är väl inte fel att ta ledigt! Speciellt om du har det stressigt på jobbet!! Ja, jag tänkte jag skulle fråga och se! Vill ju säkerhetsskäls äl!

    Hjälper inte gallerian till med en tid då om de har stängt? I mitt fall ringde kk upp för gallerian hade kontaktat dem!

  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-11-20 11:54:23 följande:

    Hej alla!

    Har hållit mig borta lite under min väntan på ägglossning så jag kan få göra en frysåterföring.

    I torsdags var jag på kk för vul (gallerian hade stängt) Fick träffa en mycket förvirrad manlig läkare Boije som inte hade en susning om ivf.

    Fick förklara flera gånger de olika stegen, men han gjorde undersökningen och hade då en slemhinna på 8 mm samt en äggblåsa på 20 mm.

    Han säger då till mig att du får nog åka till Linköping i morgon så de kan göra återföringen, då hade jag redan förklarat för honom att jag skulle göra det på dag sex. Men orkade inte rätta honom .

    Sen ger gan mig pappret som han fyllt i med alla uppgifter och jag får påpeka att det är kk som måste faxa upp det till Linköping inte jag. Var lite nervös att han inte skulle fixa det men RMC ringde två timmar efter mitt besök. Började testa med ägglossningsticka för att pricka in ägglossningen. RMC säger att man endast ska testa på morgonen och med clearblue digital. Jag testar mig alltid två gånger om dagen eftersom jag ibland har haft en kort stegring på endast några timmar. Så jag testade mig två gånger per dag med dubbla tester digitalt och apotekets test. På söndag morgon fick jag negativt på alla tester, när jag testade mig igen kl. 16:30 fick jag positivt på båda. Testar mig idag på morgonen och negativt på det digitala men positivt på den andra, väntar tre timmar och testar igen samma resultat. Blir uppringd på rmc och berättar vad som hänt. Säger även att jag har klara symtom på ägglossning som började redan igår. De ber att få återkomma tills de pratat med en läkare. Under den timmen som jag väntade hann jag tänka tusen jobbiga tankar att jag inte skulle få genomföra detta. Men när de sedan ringde upp så sa de att jag skulle ta ovitrelle nu och sedan blir det återföring på lördag kl. 12:00. Är så lycklig nu! Väldigt glad att jag litade på min instinkt att testa två gånger per dag och med dubbla tester, ville verkligen inte missa detta. Ska testa igen i morgon och se vad clearblue visar.

      Hur går det för alla er andra, nyfiken ???? ?


    Men vilken tur!! Det måste jag göra med då känner jag! Men får aldrig lika starkt andra streck på de billiga testerna utan bara digitala som funkar...blir ju så dyrt!

    Själv väntar jag på att mensen ska komma så jag kan ringa tillbaka till Linköping! Förhoppningen är att sätta in det vi har i frysen i december innan de stänger men vi får se hur det går...
Svar på tråden Ivf rmc linköping hösten 2017