• Birgitta02

    Orolig för min 1 åring

    Min son var motoriskt och språkligt väldigt sen. Men när han väl började gå och prata gick det undan. Han hade ett helt språk i huvudet när han vid tre års ålder började prata ordentligt. Innan dess var det bara enstaka ord. Han gick när han var 15 månader. Just det motoriska ska du inte oroa dig för!

    Maten däremot känns ju lite märkligt. Att han har svårt drickande kan också ha med motoriken att göra. Hålla i mugg och vinkla handleden. Inte lätt. Men maten. Förstår att det är oroligt och jag tycker att du skall kräva en rejäl utredning. Kan det vara refluxen som gör att det känns obehagligt att äta?

  • Birgitta02
    junibebiis skrev 2017-08-11 11:40:07 följande:
    Han kan hålla i mugg och vinkla den. Men han har svårt för att hantera vätskan som kommer sen från muggen.

    Vi är redan under utredning på barnkliniken men det känns som att ingen gör något. Vad kan jag kräva?
    Jag vet inte vad du kan kräva. Men om refluxen gör att killen inte kan äta och dricka som en normal ettåring så är det ju skäl nog att utreda varför. Gastroskopi kanske? Jag har inte en susning.

    Vad består den utredning i som görs nu?
  • Birgitta02
    junibebiis skrev 2017-08-11 12:54:27 följande:
    Hans gastroläkare ska ringa nästa vecka så ska be om en gastroskopi då.

    Typ.. ingenting. Vården är skitsega och jag får jaga alla och ingen har koll på någonting. Vet inte själv riktigt vad han bör och inte bör utredas för. Refluxen är ett stort problem. Ätandet också men jag känner inte att jag blir tagen på allvar.
    Är det så att refluxen ger halsbränna så förstår jag om han har svårt att äta. Vem vill äta om måltiden gör att det svider i matstrupen?
    Det finns ju röntgen där man kan följa nedsväljningen av kontrastmedel ex.vis för att se hur magen reagerar. Kanske vore nåt?
    Jag är ingen vårdpersonal och har tyvärr ingen aning vad som fattas din son. Spånar bara.
Svar på tråden Orolig för min 1 åring