Inlägg från: zdudmwml |Visa alla inlägg
  • zdudmwml

    Sjukskrivning pga extrem stress? Hjälp!!

    Du kan aldrig bli sjukskriven pga stress. FK kommer godkänna det när helvetet fryser till is.

    Du kan bli sjukskriven om du har fysiska besvär som gör att din arbetsförmåga är rejält nedsatt.

    Du jobbar alltså 20%? Då är du 80% arbetslös?


    Anonym191 skrev 2017-08-22 18:45:21 följande:
    Grejen är att min chef struntar i allt vad regler och lagar heter. Han förlängde min provanställning och sänkte min arbetsgrad från 100 till 20% utan någon grund alls, från 5 månaders provanställning till 8, med 2 dagars varsel.

    Anonym191 skrev 2017-08-22 18:45:21 följande:
    Utmattningssyndrom är väl ändå en anledning att sjukskriva sig om en läkare sätter diagnosen?

    Självklart blir man det om man har utmattningssyndrom, men du har det definitivt inte. OM du hade det skulle du aldrig orka skriva och svara så frekvent i tråden. Utmattning är något allvarligt som det tar åratal att hämta sig ifrån OCH det tar minst lika lång tid att hamna där, dvs det handlar om åratal av svår stress samt att återhämtning inte sker. 

    Alltså, DU kan aldrig sjukskriva dig för ditten och datten utan det är LÄKAREN som diagnosticerar och skriver rekommendation till FK om du ska få ta del av sjukförsäkringssystemet. Och att få diagnosen utmattningssyndrom krävs en hel del läkar- och psykologbesök...
  • zdudmwml

    Du har ett arbetsmiljöproblem.

    Lösningen är inte sjukskrivning utan du måste gå via facket.


    Anonym191 skrev 2017-08-22 18:45:21 följande:
    Det är ett väldigt litet företag med ca 6-7 anställda för tillfället, och chefen skiter fullständigt i allt förutom sitt företag han startat. Han har till och med sagt att om det behövs så säger han upp alla direkt och kör själv, så länge företaget överlever, att det är prio över de anställda. Känns inte som att jag skulle komma någon vart.

    Det är ju klart att det funkar så och måste göra det. Det finns inte ett enda företag som i första hand tänker på de anställda och företagets lönsamhet först i andra- eller tredje hand. Det säger sig självt.

    Att friställa personal är en oftast ett sista försök att rädda undan företaget från konkurs. Självklart måste företag kunna göra det för vem ska annars betala ut lön? Det ovanliga med din chef är att han säger det öppet.
  • zdudmwml
    Anonym191 skrev 2017-08-22 22:24:09 följande:
    Jag jobbar mer än 100% i dagsläget då han efter 8 månaders provanställning höjde min arbetstid igen.

    Då vet jag. Så det bästa att göra är att bara gå till facket och säga att jag inte har det bra på jobbet och hoppas att något händer?
    Det enda du kan göra är att gå via facket. Annars skulle du kunna prata med chefen med det lär inte gå.

    Oavsett om det handlar om utbrändhet eller vantrivsel kan du inte bara lita på att andra fixar det för dig. Sök jobb redan nu. Börja hantera stressen, tex med mindfullness. Var aktiv och jobba på att du får det bra istället för att bara sätta dig ner och vänta och hoppas att allt ordnar sig.
  • zdudmwml
    Ljbs skrev 2017-08-23 00:36:53 följande:
    Faktiskt förolämpande att läsa sånt här när man själv en gång inte kunde gå ur sängen, när minnet svek så att det påverkad hela ens familj vardag när man grät till synes utan anledning mest hela dagarn o när man inte kunde sova på dygn pga ångesten.
    Håller med.
    3 år tog det för mig att komma tillbaka. 2 år innan jag kunde läsa en hel mening och komma ihåg orden i början.

    Okunskapen och googlediagnoser är ett stort problem i stort. Folk inbillar sig att de har allt möjligt och springer till läkaren alltsomoftast och blir förbannade för att läkaren inte håller med.

    Det folk i allmänhet har svårt att begripa är att om du blir utbränd på riktigt tvingas du jobba stenhårt på att bli frisk. De flesta tror att det är precis som i dagliga livet minus jobb, att man kan skrota runt hemma och ägna sig åt bara roliga saker man blir glad av. Inget kunde vara mer fel.
  • zdudmwml
    Lena skrev 2017-08-23 07:10:41 följande:
    Zdudmwml: man sjukskriver mycket snabbare för utbrändhet numera och då är återhämtningen snabbare. Det är jättebra att man inte behöver krama ur sista droppen ur en människa innan det är sjukskrivning längre.

    TS:
    Men det är helt rätt att du ska kontakta facket. De kan stämma en arbetsgivare som bryter mot regler så du får kompensation tex. Facket behövs just mot arbetsgivare som struntar i lagar och regler.
    Du vet knappast när det hände mig. Möjligen att du haft tur med framförallt försäkringskassan.
  • zdudmwml
    Lena skrev 2017-08-23 21:26:04 följande:
    Utifrån vad du skrev var det minst tre år sen. Jag har vänner som blev sjukskrivna förra hösten och redan är tillbaka på arbetet på heltid.
    Jaha? Med den historiken var de knappast utbrända. Påverkade av stress möjligen.

    Att få att allt handlar om läkarnas och FKs vilja att sjukskriva är rätt märkligt.


Svar på tråden Sjukskrivning pga extrem stress? Hjälp!!