Inlägg från: Anonym (Händer varje år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Händer varje år)

    Dölja eller vara ärlig?

    Precis som flera andra skrivit så är det inte alls omöjligt att adoptera bort barn vid födseln i Sverige utan det är något det finns utarbetade rutiner för och som sker omkring 20 gånger om året.

    I en stor del av de fallen handlar det just om personer som precis som i TS fall upptäckt väldigt sent att de är gravida. I vissa andra fall handlar det om kvinnor som innerst inne vet, men förträngt för sig själva och dolt för omgivningen att de är gravida, tex tjejer och kvinnor som lever i hederskulturell kontext eller som blev gravida vid en våldtäkt.

    Och så finns det en och annan som helt enkelt inte vill göra abort på grund av etiska eller religiösa skäl men som absolut inte kan eller vill ta hand om barnet.

    Jag har ärligt talat väldigt svårt att förstå hur vuxna människor på allvar kan tro att nationella adoptioner skulle vara förbjudet och inte förekomma alls i Sverige, som flera som skrivit i den här tråden gör.

    Sedan är det förstås ett enormt misslyckande för ett rikt välfärdsland som Sverige om så bara en enda person eller ett enda par känner att de inte har något annat val än att adoptera bort sitt barn enbart på grund av ekonomiska skäl.

    Vid de allra flesta nationella adoptioner är det dock betydligt mer än "bara" ekonomi som ligger bakom beslutet att adoptera bort barnet.

Svar på tråden Dölja eller vara ärlig?