• Raggie

    IVF - Sahlgrenska

    Hej på er ???? väntar på tid till ivf på sahlgrenska och undrar hur lång tid det tog för er att komma till första mötet ? Gäller vårdgarantin med 3 månader ?

  • Raggie
    MrsAJ88 skrev 2018-08-29 17:11:51 följande:

    När vi skulle dit (2014) hölls inte vårdgarantin, vi gick då vänta 6 månader på första besöket. Vi ringde då till någon vårdgarantiansvarig och de beklagade bara att garantin inte hölls men sa samtidigt att man inget kunde göra. Hoppas det inte dröjer allt för länge för er!!


    Ja okej. Den barnmorskan som jag pratade med senast sa att man kunde ringa efter 3 månader om man inte hade hört något om tid och se om det fanns något att göra. Att vissa tider köps in från privata kliniker då kön är lång. Men jag vet inte om det stämmer som sagt.
  • Raggie
    sofie9191 skrev 2018-08-29 17:54:39 följande:

    Hej! För oss tog den knappt 5 månader innan vi fick vårt första besök men de sa att det skulle ta 7-8 månader. Vårdgarantin gäller men då kan man bli placerad där det finns plats. Till oss sa de stt vi då kunde få plats i Malmö, Lidköping eller calanderska i Göteborg. Vi stod kvar i Sahlgrenska kön men anmälde oss till kort varsel kön


    Ja okej. Kort varsel kön är det något som man behöver ringa om eller hur fixas det ?
  • Raggie

    Hej! Jag är ny och undrar lite om ivf. Remiss skickades i slutet av augusti till Sahlgrenska och i november har det gått 3 månader men inget hört än. Hur länge fick ni andra vänta och vad händer när dom där 3 månaderna har gått om an inte har fått någon tid ? Tänker på vårdgarantin. Lycka till allihopa!

  • Raggie
    lyckligast80 skrev 2018-10-17 16:50:50 följande:

    Hej och välkommen hit:)

    Vi fick vänta i nästan 7 mån. Och då stod vi i kort varsel kön och fick en återbudstid i sep. Står ni inte med på den listan så ring och säg att ni vill det om ni har möjlighet att komma med kort varsel.

    Vet inte hur det fungerar med vårdgarantin faktiskt, Ring och hör med kliniken. :)


    Tack så mycket för svar. Hur lång tid tog det från första besök till behandling ?
  • Raggie
    Vildismamma skrev 2018-10-17 18:18:19 följande:

    Välkommen till denna tråden... jag tror nog faktiskt att du kommer få vänta lite till... vi fick vänta 6 månader ungefär Och fick en tid på kort-varsel... så jag tycker att du ska ringa till dom och fråga hur länge man kan få vänta och säga att du vill skriva upp dig på den kortvarsel-listan för då kan dom ringa om det blir en avbokning...


    Okej tack så mycket för svar. Hur lång tid tog det från första besöket till att man börjar med behandling ?
  • Raggie
    zuces skrev 2018-11-16 09:50:12 följande:

    Det beror på när mensen kommer och när det finns plats för att börja. När är ditt uppstartsmöte?


    Okej. Väntar på första tiden.. ringde sahlgrenska idag och får räkna med 6-7 månaders kötid. Det har snart gått 3 månader. Står i kortvasel kö också
  • Raggie

    Hej! Nu har äntligen första tiden kommit till Sahlgrenska. Blir besök i mitten av januari. När på ett ungefär kan man räkna med att va igång med behandling mm ? Berätta hur det va / är för er.

  • Raggie
    Fröken Rabarber skrev 2018-12-21 21:06:04 följande:

    Är det första besök för utredning eller för IVF-behandling? Utredningen tog för oss ett par månader totalt och sen från att remissen skickats tog det ett halvår så fick vi tid för behandling och då var det kvickt igång. Gjorde långt protokoll med nedreglering under 2-3 veckor, sen sprutor 2 veckor, äggplock och återföring, sen är det att vänta i 17 dagar efter återföring. :) ett kort protokoll tar typ en månad som jag förstått det.


    Det är ivf besök. Utredning är redan gjort
  • Raggie
    Jojohanna90 skrev 2019-01-13 08:18:05 följande:

    Hej!

    Jag har precis blivit ställd i kö till IVF på Sahlgrenska. Är det någon av er som vet ungefär hur lång kö det är? Hur lång tid tog det innan ni fick en tid dit?


    Hej. Ställdes i kö i slutet av augusti har första besöket den 17 januari . Så ca 5 månader just nu.. men kan ju ändras med tiden.
  • Raggie
    Jojohanna90 skrev 2019-01-13 17:32:57 följande:

    Hej! Tack snälla för informationen! Man är så otålig och vill starta med en gång. Lycka till på torsdag! :)


    Ja man är ju det.. men jag tycker att tiden har gått kanske fort ändå. Tack så mycket. Ska bli spännande!
  • Raggie
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-13 20:40:56 följande:

    Vi ställdes i kö(efter utredning) i juni 2018, hade första besök i november och nu är jag gravid. Tycker det är rätt kvickt jobbat att få hjälp och bli gravid inom året. Jag skrev vår egenvårdsremiss på nyårsafton 2017. :)


    Grattis. Hur tycker du att själva processen va med allt ? Gick det på första försöket ? Långt , kort protokoll ?
  • Raggie
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-14 06:52:44 följande:

    Tack. Vi fick långa protokollet då de tyckte jag hade lite dålig äggreserv. Nu i efterhand har de skrivit i journalen att jag har störda äggledare. Blev väldigt trött av nedregleringen, men generellt funka allt fint. Var otroligt nervös vid äggplock. Men där fick jag massvis med goa mediciner, men jag tyckte det var värt att vara ledig dagen efter plocket också.


    Okej. Amh värde tar det innan man påbörjar behandling ? Ja ägglocket är man redan nervös inför.. men man borde kunna få lite extra lugnande eller liknande
  • Raggie

    Hej ska börja med långt protokoll i början av feb.. vet att man kanske inte kan jämföra men hur mådde in under nässpray , sprutor ?

  • Raggie
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-21 06:38:40 följande:

    Jag blev väldigt trött under sprayandet, och ett fåtal vallningar. Sen gick sprutorna utan större problem, lite stressande att matcha tiden bara. Jag valde att ta den runt 21:30 som blir runt läggtid för mig. Sedan fick jag röra mig rätt försiktigt de sista dagarna innan plocket, att springa var inte att tänka på. :) rekommenderar att ta ledigt dagen efter äggplock eller jobba hemifrån om det går, rätt skönt med en extra vilodag. Hoppas allt går väl för dig!


    Okej tack så mycket för tipsen!
  • Raggie

    Hej! Börjar med långt protokoll på tisdag. Nässpray 2×3 per dag. Hur tyckte nu andra det va med långt protokoll?

  • Raggie
    Fröken Rabarber skrev 2019-02-02 15:56:59 följande:

    Jobbigt med effekterna av sprayen, jag blev väldigt trött och lite mer känslomässig. Men eftersom jag blev gravid så var det uppenbarligen rätt val. Vi lät helt det beslutet ligga hos läkaren. Hoppas det går vägen för er! :)


    Okej. Ja man vet ju inte hur man kommer må eller känna sig. Tack!
  • Raggie

    Hej! När man gör ultraljud för att kolla äggblåsor inför äggplock kan det även göras på helg ? Fick så mycket information senast så kommer inte ihåg allt ..

  • Raggie
    Aaanvändare skrev 2019-02-19 20:23:12 följande:

    Hej alla!

    Nu har jag och min man äntligen fått våran första tid till sahlgrenska. Var där idag och lämnade spermaprov och ska dit igen på torsdag morgon för första läkarbesöket och håller tummarna på att vi kan få börja behandlingen så snart som möjligt.

    Hur lång tid efter första besöket har ni andra fått vänta innan ni fått börja spraya eller spruta?


    Hej! Okej va spännande.. va det lång väntan för er att få tid ? Efter mitt första besök så fick jag börja med spray ca 2 veckor efter.. men allt beror på mens start och vilket protokoll man får.
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska