• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Mischa skrev 2017-12-19 12:10:41 följande:

    Jag är tvärtom. T blev 2 månader igår och jag är SÅ klar med att vara gravid och föda barn. Är inte jätteförtjust i att vara bebis-mamma heller, även om det är mysigt såklart. Tycker det är roligare och enklare med treåringen även om hon har sina utbrott osv.


    Jag önskar verkligen att jag kände så! Brukar ju också känna att det är så skönt att barnen blivit större och att det är roligare än med bebis. Den här gången har bebistiden hitttills bara flytit på och jag har nog njutit mer. Hoppas inte det här betyder att det är ägglossning på gång. Brukar ju var de dagarna i månaden som mitt bebissug växer...
  • Linnnn

    Julklapparna är inhandlade, men alla paket har inte kommit än. Har nätshoppat i princip allt i år. Jag har så svårt att hålla hemligheter, så ser fram emot att få dela ut dem! De stora har tjatat om konsert med Marcus och Martinus i en evighet och nu har vi äntligen lyckats få tag på biljetter.

    Verkar som att det löser sig med jobbet som betalar lite extra för att jag ska jobba också. Just nu ser jag verkligen fram emot det, men vi får väl se hur jag känner i februari De stora barnen saknar fritids, så det känns bra att de kan gå några timmar i veckan om de vill.

  • Linnnn

    Hade inte erijon precis som du beskriver för ungefär en månad sen FiaW? Jag tror också att det är en fas och inte mjölken som sinar. Snart är han nog mer som vanligt igen. När jag tänker efter har nog J haft lite svårare att komma till ro senaste dagarna också behöver vara alldeles nymatad för att somna själv.

  • Linnnn

    Hoppas ni får det bra hos svärföräldrarna och får bli lite bortskämda Musetti!

    Här har vi inga rutiner för sömn ännu. Liten sover när han är trött, vilket fortfarande är större delen av dygnet. Tror att det kanske är runt 6 månader som det kan bli lite mer struktur, eller minns jag fel? Tidigare har han inte vaknat för mat förrän vid 4-5, men nu har han vaknat redan vid 2 några nätter och sedan haft sitt längsta sovpass. Tur att det är jullov imorgon så att jag förhoppningsvis får sova då.

  • Linnnn

    Fördelarna med att ha flera barn är att de har varandra. Det skiljer två år mellan mina stora barn och de leker och umgås mycket. Tiden fram till det att de fyllt 3 och 5 var tuff (men också rolig förstås) pga sömnbrist, konstant övervakning, sjukdomar osv. Jag tänker att syskon är väldigt fint för barnen.

  • Linnnn

    Korven är stoppad, polkagrisarna och knäcken är kokade och julklapparna är inhandlade, men julefriden har jag inte riktigt känt av än Önskar er alla och era små bebisar en riktigt fin jul!

  • Linnnn

    Haha! Vad fantastiskt Litenblomma. Och vilken skillnad på förlossningen med nr 1 och nr 6. Tröst för de som haft en jobbig förlossning. Min erfarenhet är också att det blir enklare, särskilt tiden efteråt. Hoppas verkligen ni får bli friska snart!

    Det brukar vara väldigt jobbigt när barnen har hosta. Kanske särskilt för föräldrarna som inte kan sova. Du får väl hålla koll på allmäntillståndet erijon. Jag vet inte heller om man kan göra så mycket. Försöka höja upp lite i huvudänden?

    Tåg i tre timmar låter i mina öron mindre jobbigt än bil i fem Musetti, men jag tycker också det är lite svårt att veta hur mycket jag vill göra och när det är skönare att bara mysa hemma.

  • Linnnn

    Jag tror att J försöker sträcka sig efter saker ibland, men det kan vara så att jag bara inbillar mig Han är glad och nöjd, jollrar, sover fortfarande gott och mycket, men det finns absolut inga tendenser till att han skulle försöka vända på sig eller försöka greppa saker. Jag tycker också att hans synfält är väldigt smalt, han ser verkligen bara det som är rakt framför ögonen. Ska bli spännande att gå till bvc efter nyår, känns fortfarande som att han växer väldigt fort. Har en riktig tjockis här hemma nu

  • Linnnn

    Det är lätt att ge råd till andra... Tänkte att jag skulle åka till sthlm på möhippa i mitten av januari, men nu börjar jag helt plötsligt oroa mig för rs och förkylningar och undrar om den där tågresan verkligen är en så bra idé... Eller själva möhippan för den delen

    J har hittat sin underläpp och suger och smaskar en massa på den. Nappen fungerar fortfarande inte.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här