• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-11-02 14:09:09 följande:

    I början var jag vaken och ammade fram till 4 men det var inte hållbart. Jag väckte honom på kvällen istället och såg till så att han åt ordentligt och då sov han bättre på natten.

    Liggamma kan vara lite svårt i början för en del bebisar. Charlie fick inte riktigt grepp och hackade som en tok och blev arg. Men tillslut har han förstått hur han ska göra. Jag hjälper bröstvårtan in i munnen. Men bland måste han ta tag själv och då för jag honom närmare mig och lutar hans nacke lite bakåt.


    Haha, känner igen det där med att han blir frustrerad och hackar som en tok. Jag får träna mer och se om det funkar för oss :)
  • FiaW
    LitenBlomma skrev 2017-11-04 10:56:42 följande:

    Halloweenfesten var en succé. Tyvärr kände jag mig lite risig och hade ont i brösten igen, på natten fick jag feber. Dessutom fick jag i mig gluten och hade magkramper och sätt på toa i 4 timmar.

    Jag hoppas att det släpper under dagen annars får jag nog ta mig in till Kalmar. Han skriker i panik 9 gånger av 10 När han åker bil. Även korta sträckor på 2-10 min. Jag vågar inte chansa och köra 50 min så det får bli tåg och buss i så fall.


    Usch, stackars dig! :( Hoppas du mår bättre snabbt!

    Liten här älskar att åka bil och somnar så fort vi kör iväg, vet inte om det kan ha betydelse att jag körde väldigt mycket under graviditeten så han känner igen det. Däremot vrålas det 9 gånger av 10 när vi byter blöja, det är verkligen ingen favorit..

    Idag kissade han sig i ögonen och örat. Han verkade inte bry sig nåt speciellt men hans mamma fick lite panik att kisset skulle fräta i ögonen. Vi tog ett bad efter och sköljde lite vatten över hans anikte och ögon, hoppas det var tillräckligt. Dessa små snoppar alltså, det är ju omöjligt att parera alla kiss-laddningar. Haha!
  • FiaW

    Tjusig orm, jag är också på väg att sy en då babynestet börjar bli för litet för gossen. Vet du om man kan beställa de där ekologiska stoppningskulorna på nätet nånstans, LitenBlomma?

    Vår kille tar napp men spottar ut den/tappar den ganska ofta. Har bara provat en variant än så länge.

    Känner igen mig i det du skriver Musetti. Tappade 7 kg ganska direkt men sen har det stått stilla i några veckor. Jag har fortfarande massor av vätska kvar i kroppen, jag får inte på mig förlovningsringen och är jättestel i händer m.m. Är det nån som har ett bra tips på hur jag kan få ut vätskan lite snabbare? Bvc säger att det kan dröja men det är ju såå segt.

    Sen undrar jag också hur ni tänker runt preventivmedel. Jag vill helst inte ta hormoner men tycker inte kopparspiral verkar va så hälsosamt heller och kondom inte så kul. Vågar man chansa på säkra perioder eller är det för riskabelt? Vad använder ni som funkar?

  • FiaW
    erijon skrev 2017-11-16 11:50:20 följande:

    Hade också problem med vätskan efter förlossningen, mitt lossnade dock när jag blev frisk. Hade infektion i kejsarsnitt osv.

    Gällande preventivmedel (får inte använda östrogenhormoner själv) så tänkte jag faktiskt prova "NaturalCycles" men... är lite rädd. Tänk om något blir tokigt så blir man gravid?

    Men det ska ju vara testat och säkert, osv. Inga hormoner, bara temp. Sen får man skydda sig med kondom de "röda" dagarna.


    Skönt att du är frisk igen! Jag längtar så till jag blir av med vätskan, en del verkar svettas ut det och några kissar ut sitt. Vilket som, bara det försvinner snart!

    Ja, har också kollat lite på Natural cycles eller kanske någon liten temperatur-dator. Datorn har ett engångspris men NC verkar kosta löpande. Jag får kolla upp lite mer. Sen finns det ju de som blir gravida trots säkra perioder men å andra sidan blir en del gravida trots p-piller också, svårt.
  • FiaW

    Erijon, de p-datorer jag hittat hittills är ?Lady-comp, Pearly och Daysy. Vet inte om det är nån skillnad på dem dock. Det är skönt att slippa löpande kostnader och hållbarheten är 7-10 år.

    Det finns verkligen inte nåt riktigt bra alternativ som jag känner det. Hormoner och tungmetaller i kroppen vill jag helst slippa och som sagt kondom blir ju inte riktigt samma sak. Får nog bli dator.

    Jag går också omkring i gravidbyxor och mjukisbrallor, det får ta sin tid.

    Lillen kräks också mer nu, verkar som det är vanligt att det ökar efter några veckor. Han kissar också ner minst en klädomgång per dag. Det läcker ut upp på ryggen, vet inte om det är för att han är ganska lång och smal så att han inte fyller ut blöjan. Mycket tvätt blir det i alla fall :) Han hade växt 7 cm de tre första veckorna, så han la mest kraft på längden i början :)

    Vi vet inte hur vi ska göra med dop än. Jag vill nog döpa fast jag inte är helt övertygad än, sambon vill inte. Hur gör man då? Haha!

    Erijon: Klart det var mysigt när mamma tvättar en med varma och goa tvättlappar! Haha, roligt när det är så illa att han är helt hal av bajs :D Tyvärr hatar vår lille att byta blöja, skriker oftast vilket gör det lite svårare att byta på natten då alla sover... Vi kanske borde prova tvättlappar med ljummet vatten istället för de kalla wipesen. Blir de tillräckligt rena med bara vatten? Vilka tvättlappar är bra? Giftfria, ekologiska? :)

  • FiaW

    Vi har halkat ur de små rutiner vi hade hunnit få på nätterna. Tidigare sov han 2-3 timmar i stöten och åt där emellan vilket gjorde att jag fick lite sömn också. Nu piper han så fort jag försöker lägga ner honom i sängen. Hur gör ni? Jag ger honom ett bröst, rapar honom, ger honom andra bröstet och försöker sen smyga ner honom i sängen, men så fort jag rör mig för att flytta honom vaknar han. Sen kommer han inte till ro utan det slutar med att jag får ta upp honom och amma mer och så går det runt så nästan hela natten. När han sen ligger vid bröstet så blir det en hel del hackande och gnällande, tror det kan va magen som spökar. Sen somnade han såklart som en liten gris igår på dagen eftersom han var så trött.

    Har ni nåt bra tips för att få de små till ro efter amning på natten?

    Jag provade att liggamma för första gången i natt och utöver att jag inte kunde sova pga att jag var livrädd att kväva honom så tycker jag det är svårt att veta hur mycket han får i sig.

    Kan det va nån utvecklingsfas? Skulle vilja hitta bra info om när och hur de olika faserna ser ut.

  • FiaW
    Musetti skrev 2017-11-21 12:20:57 följande:

    Ja vad skulle vi göra utan pilatesbollen??? Guld värd särskilt på kvällen när hon är grinig, gärna i pappas famn. Bästa köpet förutom amningskudden.


    Tack Musetti och Mischa!

    Jag ska prova att liggamma i natt igen och flytta mig ifrån honom efter.

    Hur använder ni er av pilatesbollen?
  • FiaW

    Nu har jag provat att liggamma och låta honom sova bredvid mig några nätter och vi sover definitivt fler timmar, han verkar känna sig mycket lugnare och tryggare, men det känns också som att han äter mindre och jag tycker inte det känns som att han tar igen det på dagen.

    Nu funderar jag på hur vi ska få honom att sova i sin egen säng då han blir ledsen om han inte får va nära mig. Han vaknar så fort jag flyttar honom.

    Jag känner igen det där erijon. Lillen älskar att åka bil och vagn och sover jättegott när vi är iväg på nåt, gärna tre timmar i sträck. Är vi hemma äter han oftare och är lite mer gnällig.

    Pumpar ni nåt? Jag tänker att jag kanske behöver börja med det snart så att det finns lite att ta av om jag behöver vara borta en stund. Hur gör ni i så fall? Pumpar ni vid samma tillfälle varje dag? Ökar mjölkproduktionen mycket av det?

  • FiaW

    Förresten, vänder ni era små till ryggläge efter att ni liggammat dem? Min lille sover kvar på sidan hela natten och jag funderar på om det inte är bra. Det rekommenderas ju att de ska sova på rygg.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här