• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2018-07-09 17:54:47 följande:

    Ohooh. Nu börjar nog fas 7, min gladfis är som förbytt. Idag har han varit svårcharmad och brist på tålamod. Sover tack och lov för andra gånger och vaknar nog strax. 4 av barnen är hos sin pappa till imorgon bitti så vi ska mysa ner oss i soffan ikväll med en film.

    Han sover 9 fall av 10 i min famn. Ibland i vagnen. Det måste jag ändra på nu inför förskolestarten. Han somnar ju bara till bröstet så jag ska börja lägga honom i vagnen ute.

    (Pappan har inte haft något intresse alls i Charlie när vi bodde ihop och han säger inte ens Hej till honom när han kommer förbi för att hämta barnen. Det är tragiskt och känns inte helt sunt? Han är väldigt...fyrkantig, empatilös och självupptagen. En dag kanske Karma biter han i ändan.)


    Ja det är så jag också tänker med förskolestarten, att det inte kommer att vara nån som går ut och går med honom när han ska sova. Men jag har till januari på mig att vänja honom, förstår att det är mer bråttom för dig.

    Usch så tråkigt att läsa, hoppas verkligen han vaknar upp snart! Som Linnnn säger har alla hans barn rätt till samma kärlek. Morr..
  • FiaW

    Vi ammar också mer just nu men det är mest för att lillen varit förkyld och klökts av all mat han vanligtvis äter, men det känns ju lite bra för vätskans skull också :) Ibland får han dock små glädjefnatt och biter mig med de små bissingarna. INTE skönt! Får fortsätta med mina NEJ och AJ, det gör ont på mamma, och hoppas att han förstår till slut. Haha!

    Kul med ett litet risgryn Linnnn, vår lille har två där nere än så länge men det ser lite buligt ut här och var.

    Vår lille gosse älskar också att bada och badar i baljan ute eller i havet nästan varje dag. Leka i sanden är också en favorit.

    Sovrummet håller fortfarande 28 grader på nätterna trots försök med tvärdrag och fläkt. Får kanske bli en sån där dyr AC...

    Lillen kryper inte och reser sig inte heller upp mot saker än, men jag försöker lugna mig med att det är väldigt olika och att det kommer när det kommer. Viljan och styrkan har han men knepet och koordinationen jobbar han fortfarande med.

  • FiaW
    erijon skrev 2018-07-19 06:00:52 följande:

    FiaW: han får krya på sig! Feber? Måste va hemskt i denna värme.

    Visst gör det grymt ont. Edvin har också bara två tänder nertill. Men hela överkäken är bullig och svullen. Han gnuggar ofta hårda leksaker där, så det är säkert på g. Har jag dock sagt i måånader nu.

    Hur gammal är han?

    Det är ju så olika! Bara här i tråden, Edvin lärde sig nyligen och är ju bland de äldsta om jag inte har fel nu. Född 26 september. Tänkte som du, och så lugnas man ju lite av att det inte går att träna på kryps tex. Dessutom gör inte alla det. :)

    Idag sov vi hemma första natten. Kokhett, Edvin vaknade 03, 04, 4,30, 4,40, 4,50 och så somnade han aldrig om. Ammade typ.. alla gånger. Idag mår jag som en påse skridskor.


    Tack! Han hade ett par dagar med feber förra veckan, så jag tänkte att det kanske var tänder på gång, men så kom halsont och förkylning och förklarade det hela.

    Han fick sina två tänder där nere, med typ en dags mellanrum, i månadsskiftet juni/juli.

    Han är född 14 oktober och ja visst är det väldigt olika. Jag läste också om flera små som hoppat över krypning helt så vi får väl se vad gossen väljer. Han ålar baklänges och i cirklar som det är nu :)

    Usch ja det är tufft för alla nu med denna hettan, man sover verkligen inget vidare :(

    Vet inte om det är därför lillen strular med maten eller om det är efterdyningarna av förkylningen. Han vägrar att äta frukost-gröten och äter överhuvudtaget dåligt under dagen. På kvällen äter han dock bättre och ammar sen ca tre gånger per natt. Förstår att gröt kan kännas geggigt och tjockt i halsen när man är slemmig och har ont.
  • FiaW
    LitenBlomma skrev 2018-07-19 10:36:03 följande:

    Jag har mjölkstockning SÅ ont och feber. Mår riktigt skräp. Dessutom spökar örat igen, hade örongångsinflammation och tog droppar 3 ggr om dagar för 3v sen. Får nog köra en kur till.

    Charlie fick 2 tänder uppe i juni. Har för mig att det kommer 2 till uppe sen och så 2 nere. Gud vad man glömmer snabbt. Har ni andra koll?

    Det är mycket stopp och näe nu. Han är dock så söt när han härmas, skakar på huvudet och säger äääe.

    Tramsar lite med maten och trycker ut den så det blir kladd överallt. Han har alltid gapat och ätit allt innan. Slutar när man distraherar honom som att sjunga och klappa. Men vem har matlust i värmen...


    Usch så jobbigt för dig, och ännu värre nu i värmen! Hoppas du blir bättre snabbt!

    Ja distraktion är av behov här också fast jag helst hade velat slippa, man ska ju inte truga med maten säger de som vet, men hur ska man då få i sin lille vad han behöver för att växa? Klart att det kan bli en negativ känsla runt maten om man trugar för mycket men äter de verkligen igen det de behöver vid ett senare tillfälle? Hur tänker ni andra?
  • FiaW

    Jag har inte heller fått mensen tillbaka än men jag delammar också så det håller väl den i schack :)

    Vi har inte bestämt oss än för om vi ska försöka få en liten goding till. Vi är inte precis unga så det är inte säkert det funkar och förövrigt har vi nog inte riktigt bestämt om vi orkar, vi känner oss mest gamla och trötta just nu..

    Jag gissar på 7:e fasen här, vår lille gladfis är utbytt mot en väldigt gnällig och ålig liten krabat som inte är nöjd med något i mer än 30 sekunder. Läste att den här fasen ska vara i över en månad...hurra. Kanske behöver det inte vara lika jobbigt för honom hela perioden, hoppas inte det.

  • FiaW
    erijon skrev 2018-08-04 21:51:20 följande:

    Skönt att slippa mensen, jag fick vidrig pms när den kom tillbaka. Den håller i sig än, men snart bör mens nr 2 efter pstaven sattes in komma. Kanske ändras det.

    Vår lilla är också i den fasen, säkert vart ett tag. Glömt av att läsa om det senaste tiden. Men kollade i appen idag. Stämmer bra, KANSKE med lite tur, så är den snart över.

    Hur gamla är ni? Spännande att eventuellt planera fler. Vi kommer nog aldrig skaffa flera barn. Sambon är 32 ich anser sig för gammal väldigt snart (och orkar ite fler nu) och jag vågar nog inne genomgå graviditet och snitt igen.. men visst känns det läskigt att säga att det är bestämt. Jag är bara 24.


    Jag är 40 och sambon är 43. Han har två barn sen tidigare men de är 17 och 19 så de är mycket äldre. Jag skulle nog vilja ha en liten till som är mer jämnårig med vår lille gosse och sambon har inte sagt nej. Frågan är som sagt bara om vi orkar. Sen går det upp och ner, under de lättare perioderna känns det jättelockande och under de värsta faserna är vi mer tveksamma. Åldern tar verkligen ut sin rätt..

    Ni behöver ju inte bestämma er än, ni är fortfarande unga. Vem vet hur man känner om några år ;)
  • FiaW
    erijon skrev 2018-08-05 08:55:26 följande:

    Okej :) ja, då har han ju gjort det ett par gånger förr också.

    Min sambo har eb sedan innan och jag en sedan innan, så vi hata bara Edvin som vår gemensamma. Jag vill minnas första barnet som ganska enkel, och han vill minnas sin första som sjukt jobbigt. Slltså kolik, vakna nätter, han tog det mesta under första året och dessutom är barner prematur 2,5månader.

    Så han oroar sig ju också, där faller nog också suget på en till.

    Jag håller med dig! Men han menar att han är trött nu, hur ska han kunna vara en bra pappa om 7 år åt en nyfödd och börja om, exempelvis.

    Jag är mer död än levande många gånger, tror fakiskt ingen åldern spelar jätteroll där. Eller så blir det värre för oss, och så är fler barn ingen idé.

    Sambon tänker mycket framtiden/praktiskt. Att ha fler än 3 barn innebär jättestort boende (omöjligt före oss i vår stad utan att vara miljonär, eller iallafall väldigt långt bort just nu ) minibuss istället för vanlig combi, dvs köpa ny bil (vi har nyss gjort det också..) alla kostnader, dubbelt med krångel. Sen man det massor av positivt också, men det talar han ju sällan om när han ska argumentera för att det här räcker. Haha.

    Vi får se i framtiden. Inget är skriver i sten, än.


    Om han hade en tuff upplevelse med sitt första så kan det klart spela roll för hur han känner, men som sagt saker och ting kan ju förändras under tid :)
  • FiaW
    Linnnn skrev 2018-08-06 15:47:38 följande:

    Jag ammar också fortfarande, men det hjälper inte för att hålla mensen borta Jag var definitivt tröttare då jag fått barn två och hade två små hemma. Visst har jag dagar då jag är väldigt trött, men för det mesta tycker jag ändå att jag får sova tillräckligt. Tror att det kanske beror mer på bebis än ålder? Ingen av mina andra har varit så här nöjda, glada och enkla - kanske får jag igen det senare


    Ja det är nog till stor del så att det beror mer på barn än ålder och det är bara under de riktigt gnälliga periodena som vi känner oss sådär trötta, i övrigt tycker jag det går jättebra och då känns det mycket mer aktuellt med en liten till. Vi får väl se ;) Jag tänker också på att det är så mycket som ska bli rätt under en graviditet och med ett litet barn. Jag oroar mig en del för det. Kanske också pga vår lilles äventyr med ögat, det har tagit ganska hårt på oss med oron och stressen över det.

    Skönt att J är så nöjd och glad :)
  • FiaW

    Jo, vi kämpar på med kontaktlins, glasögon, lappträning och ögondroppar. Det går bättre ibland och är jobbigare för honom ibland. Emellanåt är det lockande att skita i allt och bara låta honom vara bäbis, att inte bråka med honom hela tiden, men det är bara att kämpa på.

    Förstår precis vad ni menar med kläderna och garderoben. Samma här, känner att jag behöver inventera och se vad som egentligen funkar av det vi har. Gissar att jag behöver komplettera en del. Jag har inte heller tänkt på skor, får väl bli en liten shoppingrunda snart :)

    Jobbet hörde av sig och behövde extra stöd denna och ev nästa vecka, så jag jobbar hemifrån så mycket jag kan och hinner just nu. Inte fel just nu med lite extrapengar på hemifrån-jobb :)

  • FiaW

    Kul att du dykt upp här lisohl och oj så spännande att din gosse börjat ta första stegen :)

    Skönt att ha slutat natt-amma Linnnn. Vi ammar fortfarande en gång på natten, vid 3- eller 4-tiden. Sen brukar jag ibland ge honom vid 6-tiden, om han vaknar, i förhoppning att han ska sova ett par timmar till. Ibland har det funkat, ibland inte. Hur gör ni för att J ska somna om när han vill amma och inte nöjer sig med nappen? Vi har provat att antingen jag eller gossens pappa plockar upp honom och vaggar honom, men oftast blir han så arg att det slutar med att jag ammar honom ändå. Då äter han ganska rejält och somnar gott efter. Kanske han ändå är hungrig då. Vi försöker proppa honom full med mat och se till att han är ordentligt mätt när han lägger sig, men han gör ju av med otroligt mycket energi under dagen så vi får kanske försöka ge honom ännu mer mat..

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här