• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-05-25 10:30:26 följande:

    6-7 ggr låter ju lite mycket om du vill dra ner på amningen erijon. Du kanske kan börja med att erbjuda mat/mellanmål och inte amma efteråt annat än om han själv visar tydligt att han vill. Och även då går det ju ofta att distrahera med annat om du skulle vilja.


    Det är ju mycket, därför jag vill dra ner på amningen.

    Jag erbjuder aldrig amning efter hans lunch eller middag, vilket är de måltider han äter mat/gröt och inte ammas. Resterande måltider är enbart amning. Då erbjuds inte heller något annat. Det hqr hittills funkat bra men jah börjar känna att jag sitter fast, han kanske är med intresserad av alla goda saker som finns och intr bara tutta.

    Men vad erbjuder man då? Om jag ger mat 11 och 17. Ammar ca 7,9,13,15,19. Sen oftast en gång under natten också, typ 03-05 brukar det bli. Jag tror ju inte jag kan ge gröt tex 13 och något annat mellis vid 15 också. Utan jah tror han säkert äter såhär ofta pga amningen, han reglerar själv hur mycket han behöver. Vissa gånger kanske han äter tills han håller på att spricka och ibland kanske det mest släcker törsten. Med mer mättande och mindre lättsmält kanske man får prova ge typ kl 14 för att han ska äta ett ordentligt mål. Bättre för tänderna också, mindre småätande. Men jag vågar ju aldrig testa haha.

    Bara fortsätter på som alltid..

    Idag sket det sig. Han ville uppenbarligen amma alla tider. Men imorgon ska jag bannemej prova ge annat :) ni får gärna ge mig tips på vad som kan ersätta ett mål amning!

    Gav dock gröt imorse villet jag aldrig annars gör! Det fick ju otroligt bra. Han åt lite sämre till lunch, men der gör ju inget eftersom han redan äter väldigt mycket.
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-05-28 14:36:51 följande:

    Matschemat här ser ut ungefär som Charlies. Skillnaden är att J dricker vatten till alla måltider, sover en gång till (strax före/efter middagen) och inte ammar så ofta på natten. Jag ska jobba några dagar framöver och då gissar jag på att pappan erbjuder i första hand frukt, men kanske också lite småplock som smörgåsrån. Har försökt med bröstmjölk i nappflaska, men det var ingen favorit, så känns inte värt besväret att pumpa ut. Runt 8 mån "får" man väl börja ge mer mjölkprodukter, t ex blanda yoghurt med frukten? Pannkakor/bananpannkaka (smidigt för dem att äta själva), mackor, äggröra, omelett är väl andra mellisförslag utöver frukt.


    Ja eller redan vid 6 mån om man kollar smoothies med yoghurt, små bägare från nestlé i affärerna.

    I två dagar nu har jag tagit bort amningen vid 13 och gett något mindre mellanmål. Igår blev det en klämmis med yoghurt-smoothie och idag en avokado mosad med en halv banan och några småskedar turkisk yoghurt. Några droppar lime också. JAG tyckte det var kanon. Jag kan inte säga vad Edvin tyckte. Han spotta och fräste. Men han såg glad ut och gapade etfyer med och åt upp allt.. avokado har han alltid älskat meb dessvärre aldrig banan. Banan funkar bra mixat med andra frukter men ensam har han inte gillat det, konstigt nog. Alla bebisars favorit liksom. Jag märkte att Edvin då gärna vill Anna vid 15 och inte gärna ha något annat. Helt okej för mig!

    Så om detta håller i sig ammar jag ju ?bara? morgon, mellis kl 15 och till natten (och om det blir på natten) vilket känns SÅ bra. Sen tror jag säkert att jag ganska snart byter ut där vid 15 till något annat också, men för odlingen vill han senare då ändra om hans tider lite. Tror inte han kommer äta såhär ofta om han äter mer mat/frukt/yoghurt och liknande.

    Känns bra att jag lyckades. Gällande brösten märker jag ingen skillnad.
  • erijon

    Edvin kryper INTE än. Han verkar gilla att åla.. märker dock att när han bara har blöja och är klibbig av värme så går det knappt. Han blir så arg.

    Han reste sig från sittande till stående på fot häromdagen i sin badbalja när han badade.

    Idag gjorde han om det, 2 ggr efter varandra. Så roligt.

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-05-30 12:23:46 följande:

    Vad kul att läsa om framstegen!

    Jag och barnen åkte till första utflykten igår, Barnens Gård i Karlskrona. Jag väckte Charlie vid kl 6 så han skulle vara trött till 9. Hade packat in allt i bilen dagen före så vi tog det bara lugnt på morgonen. Barnen fick ledigt från skolan så jag hade med mig alla utom tonåringen.

    Det gick över förväntan! Alla nöjda och glada.


    Långt att åka? Vet inte var du bor.

    Roligt ställe? Låter som något mysigt.

    Heja dig som åker med aå många ensam. Jag har jämt att göra med två ?stora? och lilla EdvinBus.

    Vi klurar fortfarande på vad vi ska göra i sommar. Tråkigt med så dåligt med pengar, meb p andra sidan är jag uppväxt med de allra flesta somrar hemma. Jag ÄLSKADE sommaren och sommarlovet trots det. Vissa år åkte vi och campade (många gånger utomlands som barn, men andra tider på året än just sommar) men det var vanligare att åka till olika badplatser, ta kvällsdopp och när jag blev lite äldre hängde jag ofta med kompisarna och deras familjer på picknick, utflykt, bada etc. vi kommer göra mer sådant denna sommar tror jag. Enkelt med bebis också att inte ha massa måsten. Hoppas de äldre inte blir besvikna.
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-05-31 20:44:32 följande:

    Jag tror inte du behöver oroa dig erijon. Det brukar inte behövas så stora grejer för att även de större barnen ska vara nöjda, även om det så klart är trist att ha lite pengar. Är det så fint väder som nu räcker bad och lite matsäck långt.

    Skönt att utflykten gick bra Litenblomma. Det låter som att du var väl förberedd . Mina barn brukar tjafsa mycket mindre om det bara är en av oss föräldrar med, då gör de helt plötsligt allt man ber om.

    Bra att ha en lgh centralt att hyra ut Musetti. Och kul med Ilses nya färdigheter. Jag gruvar mig lite då vi fortfarande inte köpt trappgrindar och huset är överfullt med små legobitar odyl.


    Skönt att höra, oxh du har säkert rätt. Dessutom går ju den äldsta i fotboll och vad jag sett på schemat så är det ändå lite matcher och träningar utöver en gång i veckan. Såg att man kubde anmäla till fotbollsskola via laget också. Säkert en heldag då, som fotbollsläger utan övernattning. Är ju säkert uppskattat! Svårare med den yngre som hellre spelar inomhus, där går gränsen. Haha

    Iförrgår reste sig Edvin igen, flers gånger. Försökte även några gånger som misslyckades. Han är väldigt nära att ligga på mage/rygg och slänga om till att sitta. Men han verkar inte ens förstå att han snart gör det haha. Han liksom lägger sig på sidan och vilar på armbågen och haf Båda benen i luften och svajar. Han liksom balanserar upp sig. Han började klappa händer här också för någon vecka sedan, mer och mer för varje dag. Men nu vägrar han nästan vinka för det. Tokigt. Brukar det vara så?

    Han kan äta större bitar och mängder av tex bröd, pasta, köttbullar mm. Tycker han får i sig riktigt bra när han får sitta ich plocka under våra måltider. Har aldrig givit det som ett komplett mål så. Men igår efter hans middag och frukt fick han lite smörgås. Mest för träningens skull. Dessutom gillar han det och kan behöva träna lite på att inte pressa upp allt i gommen. Kanske får han en majskrok igen snart, eller smörgåsrån.

    Idag gör Bvc hembesök, 8mån kontroll. Skönt att slippa åka, men känns sådär när hemmet är ett mindre stridsfält.
  • erijon

    Edvin har sovit dåligt någon vecka eller 2 men der verkar ha vänt igen! Sååå skönt. Men ammar bara 1-2 ggr fortfarande! På natten alltså. Han valde dey själv och jag började väl ge nappen de gånger jag tänkte att ?han KAN INTE behöva äta?

    Igår somnade han ca 19 och vaknade 5.10 för mat!

    Försöker gw mycket oxh mättande mat på dagarna.

    Han får små mackbitar, ca en halv centimeter stora. Med smör eller torrt. Ibland klöks han, oftast inte. Fastnar dock i gommen aå jag ger en på bordet o taget och känner i gommen ned lillfingret emellanåt och ger vatten att dricka. Han äter makaroner och andra bitar av väldigt mjuka saker i samma storlek. Men inga mängder av sådant. Jag ökar storleken väldigt sakta och provar, går tillbaka till mindre osv så han vänjer sig. Hittills går det riktigt bra men vågar ännu inte ge majskrok eller smörgåsrån. Han pular gärna in allt och så klöks. Blir ju som klister..

  • erijon

    Gällande att ge bitar så gör jag bara det tex om vi andra äter och inte Edvin. Den brukar jag försöka göra så det finns lite bitar i hans mat, men mest gör att han inte ska klökas av allt annah än slät puré. Mixar foergatqnde edvins mat, men inte helt slätt. Fisk med potatismos tex mosar jag bara, provat mosa lite andra saker också nen upplevt konsistensen för tjock/hård från edvins sida. Ändå spär jag nästan aldrig med vatten och när der behövs är det mycket små mängder.

  • erijon

    Hembesöket gick bra! Vi har inte direkt barnsäkrat, men vi har inget direkt farligt heller. Eluttag visserligen, men de är sådana nan inte kan stoppa in saker i utan att stoppa i båda hålen samtidigt och uppifrån. Barnsäkra med andra ord.

    Dessvärre har vi ett vinställ bredvid tv-bänken. En grön växt i stor kruka med Jord och barkbitar i, samt boxer, Xbox, i TV-bänk.

    Men inte ett ord. Samma hör, vi pratade om annat och hon hövdade att jag såklart fattar hur man/vad man bör göra osv. Fick lite information om medicinskt kol vid intag av giftiga vätskor tex. Bra med update.

    Edvin vägde 9155 och 72 cm lång. Men bara dagar efter vägde han 9,3kilo. Han gåe stadigt uppåt och har sedan sista kontrollen haft feber över en vecka, matkrångla pga misstänka tänder, vart (är!) i utvecklingsfas mm. Jag trodde inte tillväxten var så bra, men jag oroa mig inte. Man SER på honom att han är välmående.

    Fråga: senaste två dagarna, eller tre kwndke?! Har Edvin inte längre bajsat ?korvar? som är utplattade i blöjan. Tvärt om! Löst, som gojsar upp över hela snoppen och upp på magen nästan (han har suttit i matstolen när det kommit). Kanske tänder? Tycker mig skymta tand under tandköttet, känner inget, anar förhöjd temp men har inte kollat. Och så magen. Den hqr inte vart såhär lös sedan han började äta ett helt mål mat/dag. Han verkar INTE sjuk.

  • erijon

    Har någon av er provat används kanel i mat/dessert åt era små?

    Googlat recept på äpple/päronpure med kanel som smaksättning. Vill testa och ha i lite havregryn för mer mättande mellanmål.

    Docl läste lite om att undvika kanel till såhär små. Blir tokig på all dubbelinformation.

  • erijon
    Musetti skrev 2018-06-08 09:44:52 följande:

    Jag har inte provat men Semper har ju klämmisar med kanelsmak som är från 6 månader så jag skulle känna mig lugn att ha i en liten gnutta.

    Här har vi gått från magsjuka till förkylning... Ilse hostar och snorar som bara den. Ringde 1177 som tyckte att vi skulle åka in och kolla öronen men vi avvaktar lite till här, tycker det mesta verkar sitta i hals och näsa. Vill ju inte ut och dra med henne i onödan och åka in och bli smittad av något än värre. Hon snarkar som en hel karl stackaren, haha! Har lutat sängen iaf, hoppas det hjälper lite.


    Jag har missat den, tror jag! Men dåså. En knivudd i en hel sats borde ju funka då. Då ska jah prova det, vad kul! Alltid är det någon klok som kan ge en svar.

    Stackars liten. Hur mår hon då? Mycket Påverkad ? Äter och är pigg i övrigt?

    Smart att avvakta för att slippa någpt värre, jobbigt att hon är sjuk dock. Vi höjde oclså upp huvudändan när Edvin var förkyld. Vi har kvar det än, kan ju inte skada. :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här