• Let it Rain

    Följas åt till ett plus!

    Sommaren12 skrev 2018-02-19 06:44:02 följande:

    Det blev inget igår. Han hade ont i magen och jag blev så jäkla förbannad över det, känns som ett skämt att han lyckas ha det hälften av gångerna vi ska få till det. Han tyckte jag var helt labil när jag började tjuta och jag utbrast då att det är för att jag har äl och jag vill LIGGA, typ skrek jag. Han blev sur å tyckte jag kunde säga som det var å nu när allt blev knasigt så tyckte han det kändes helt konstlat å jag själv också. Jag skällde en massa om att vi eg aldrig riktigt har försökt sen vi sa att vi skulle börja, men han hävdar att vi visst har det i hans huvud iaf. Och han har ju visserligen rätt för jag har ju oftast inte sagt att jag haft äl och trott att han såklart alltid vill ligga med underbara mig och så har omständigheterna blivit andra. Men vi har haft mycket mer sex utöver äl och i hans ovisshet har väl han trott/tyckt att vi försökt då. Jag ifrågasatte vad han eg vill och han hävdar att han är hundra procent inställd på att vi ska försöka. Så antar att jag måste kommunicera bättre nu. Framöver tänker jag tala om när det är på G och så är det fanimej upp till honom att visa var skåpet ska stå!

    Jag kanske tar en liten time out nu och återkommer senare. Känner mig rätt knäckt. :(


    Om det tröstar något så hade vi det ungefär likadant nu när jag blev gravid (min sambo blir också uppstressad av att jag har ÄL). Vi fick endast till det två ggr på hela cykeln - 3 dgr före ÄL och dagen innan. Men det tog sig tack och lov ändå. :) Så egentligen krävs det ju inte att man sexar som galningar så länge man får till det någorlunda i tid innan ÄL.
  • Let it Rain
    YaseminL skrev 2018-03-12 18:35:58 följande:
    Jag känner absolut ingenting.. Förra månaden hade jag jättepms (mensvärk/molvärk, illamående, trött, lättirriterad..osvosv) men denna månaden har jag inte ens pms haha.. Får lite dragningar i vänster äggstock då och då men vet inte om det är för att jag verkligen känner efter emellanåt eller om det verkligen känns. 
    Hur har du känt i början av dina andra graviditeter? 
    Kram <3 
    Haha, detta är lite kul. När jag läste detta inlägg från dig förut så tänkte jag direkt att du var gravid, för just den där avsaknaden av symptom innan BIM är rätt typisk. Jag skrev det dock inte eftersom det kändes elakt att skriva en sån sak och det INTE skulle visa sig vara så.

    Men nu kommer jag in här och ser att du faktiskt ÄR gravid. :) Grattis!
  • Let it Rain
    YaseminL skrev 2018-03-17 09:54:14 följande:
    Ja jättemånga som sa det!! Men jag har läst så mycket om folk som känner jättemycket symtom.

    Enda jag känner NU är att bebis växer. Får som mensliknande värk fast betydligt kraftigare ( känns typ som jag är extremt nödig/mensvärk haha) lite från och till, mest på kvällarna och när jag vaknar. Sen får jag massa ägglossningsliknande flytningar... inte lika mysigt!

    Men när jag plussade hade jag INGA symtom. Och anledningen till att jag testade var för att jag inte hade PMS vilket jag så kraftigt annars har.

    Tack så jättemycket!!! <3 När slutar känslan av att man går på moln och inte förstår det än?!

    Sen känner jag mig så elak som skriver ut här att jag är gravid. Vill så gärna se att ni som försökt länge blir gravida. Får lite skuldkänslor. Men snart är det er tur. Det känner jag på mig <3
    Alltså precis så har det varit för mig vid båda graviditeterna (är i v. 22 i min andra graviditet nu). Utebliven PMS alltså.

    Ja du, jag har fortfarande svårt att tro att jag är gravid. I synnerhet när jag fortfarande är smal och utan synlig mage. :D

    Jag förstår känslan. Har själv känt lite likadant eftersom jag plussade bara ett kort tag efter att jag hade startat tråden. Men jag tror samtidigt att det är bra att vissa plussar så att det ger hopp. Själv hoppas jag ju på att inge hopp till de som är lite äldre som jag. :)
  • Let it Rain
    Anonym (Nina) skrev 2018-03-20 11:07:51 följande:

    Idag var första testdagen på fertilitetsmonitorn.

    Resultatet blev hög fertilitet, fast jag är bara på dag 6 i cykeln. Vet inte om det är normalt? Känns lite tidigt.

    Hoppas att den fortsätter på hög några dagar innan det blir maximal, sambon har nämligen influensa.

    Känns lite hopplöst alltihop.


    Tycker inte att det låter så konstigt. Jag brukar själv få hög fertilitet med den på cykeldag 6-7. Själv hade jag hög i 7 dgr innan jag fick maximal på den 8:e nu innan jag plussade.
  • Let it Rain
    Anonym (Nina) skrev 2018-03-20 21:42:08 följande:
    Ok, bra det.

    Med clearblue digitala ägglossningstest så brukar jag få hög ca två dagar innan jag får max.

    Fast monitorn kanske mäter lägre östrogennivå än ägglossningstesten?

    Men det är bra, då har jag lite tid på mig...
    Det är stor skillnad mellan monitorn och Clearblues digitala, så det tror jag absolut. :)
  • Let it Rain
    Saima17 skrev 2018-03-21 06:24:06 följande:
    Ja har monitorn.. Den gång ja fick ägglossning (max) hade ja 6 lr 7 dagar hög.. Numer har ja 20 dagar hög å aldri maximal
    Så ska det ju inte vara. Har du sökt läkarhjälp? Jag tänker att det kanske är så att du behöver tabletter som ger ägglossning.
  • Let it Rain
    Saima17 skrev 2018-03-21 16:02:19 följande:
    Ja vet.. E d ja försökt förklara men folk säger åt mj att int stressa, sova bättre å äta bra så ordnar d sj.

    Jo ja va idag t bm.. Hon sa att man ska försöka 1 år.. Men sen iom min blodpropp å Chrons så sku vi vänta några månader t efter sommaren å sen se..Hon hade int rätt att skriva ut clomifen. Men ja ringde t privat mottagning direkt ja kom hem å fick tid 13/4 för att få clomifen utskrivet.. En dyr kvinnoklinik men en bekant går dit å hon sa att d e som ett spa när man kommer dit.. Hellre betala å få igång allt nu än att vänta 7 månader innan kanske börja få hjälp..
    Tycker att du gjorde helt rätt i att kontakta den kliniken. Hade själv resonerat likadant.

    Har hört flera berätta om utebliven ägglossning som de sen fått bukt med med hjälp av tabletter och sen blivit gravida, så jag håller tummarna för att det hjälper dig.
  • Let it Rain
    Milian03 skrev 2018-03-24 20:41:05 följande:

    Help!

    Äl+5, stark molvärk och nästintill positiva äl-tester!

    Negativt på gravtest.

    Hade ju äl i måndags...Eller släppte aldrig ägget så kroppen nu försöker igen?

    Fattar inget...


    Avvakta och gör om gravtesterna vid ett senare tillfälle. ÄL+5 är så pass tidigt att testa att de knappast ger utslag eftersom det är ungefär då som ägget ska fästa. Jag testade exempelvis negativt på ÄL+10 den cykeln jag blev gravid, och jag är ingen låghormonare. Fick utslag två dagar senare ist.
  • Let it Rain
    Milian03 skrev 2018-03-24 21:28:07 följande:
    Ja men nu börjar jag undra om jag inte hade äl trots positiva ältest sön-mån.
    Dubbla ägglossningar, menar du?

    En liten chans finns ju ändå att du faktiskt blivit gravid men att det inte visar sig på testerna ännu eftersom ÄL-tester kan ge utslag på detta. Du får avvakta ett par dagar och se, helt enkelt.
  • Let it Rain
    Saima17 skrev 2018-03-29 07:22:47 följande:
    Var hittar man munkpeppar? E d tabletter?
    Finns både i flytande form och som tabletter. Du hittar dem online eller i hälsokosten. :)
Svar på tråden Följas åt till ett plus!