• Let it Rain

    Följas åt till ett plus!

    1213 skrev 2017-10-23 10:20:13 följande:
    När testade du dig senast?
    På BIM+1. Men jag litar inte ett ögonblick på min cykel längre med anledning av att jag ammar. Den har dock varit punktlig hela mitt liv fram tills detta.
  • Let it Rain
    1213 skrev 2017-10-23 11:37:02 följande:
    Åh förstår det... det är ju så jobbig väntan, speciellt när man inte vet om man väntar på ett plus eller på sin mens
    Jag har alltid plussat tidigt (några dagar innan BIM) tidigare, så jag tror inte på något plus denna gång. Är bara irriterad på att mensen dröjer... Testade visserligen inte med morgonurin, men jag använde ett "testa tidigt"-test som skulle ge utslag redan 6 dagar före beräknad mens. Jag anser att det borde ha gett utslag om det vore nåt.
  • Let it Rain
    saijda skrev 2017-10-23 15:12:21 följande:

    Nu är mensen över och nya tag. ÄL 2 november och BIM tidigast 17 november. Håller tummarna för oss alla! :)


    Håller tummarna! 2 nov är ett turdatum (då föddes min son). :D
  • Let it Rain

    Över en vecka sen, men nu kom mensen iaf. Skönt, för denna cykel har jag förberett mig med ÄL-tester till min monitor. :)

  • Let it Rain
    molltroll0609 skrev 2017-10-29 08:52:24 följande:
    Då hoppas vi på tur och ett kommande plus!!!
    Tack! Det kommer att gå åt en jäkla massa ÄL-stickor denna månad med anledning av oregelbunden och lång cykel, men det är väl lika bra så att jag får koll på om jag ens har ägglossning nu då jag fortfarande ammar nätter.
  • Let it Rain
    Anonym ((34 år)) skrev 2017-10-29 16:20:19 följande:

    Misstänker att jag är gravid eftersom mensen är fem dagar försenad. Brösten ömmar, molvärk kommer och går. Ska träffa gyn imorgon och då ska jag göra en ultraljud. Ska bli spännande. 


    Du har inte tagit ett test?
  • Let it Rain

    Har nu haft mens i 7 dagar (längsta mensen någonsin, den brukar vara på 3-4 dagar). Började testa med fertilitetsmonitor och fick "hög" direkt. Inte LH-alltså utan östrogenökning. Vi får se om jag har ÄL eller ej. Hoppas på att den kommande cykeln ska vara kortare än 33 dagar som den var sist, gillade min 26-dagarscykel som jag hade innan graviditeten.

  • Let it Rain
    Annika79 skrev 2017-11-03 14:01:19 följande:

    Hej på er!
    Jag hoppar gärna in här. Är 38 år och har försökt bli gravid sedan juni, men vi har inte jobbat så hårt för det än.
    Jag ammar fortfarande min dotter (morgon, kväll, natt) och min mens är inte riktigt i fas, så är lite svårt att hålla koll på ÄL om man säger så.
    Jag har funderat att skaffa ÄL-stickor. Använder ni såna?


    Men vad kul att du hittade hit! Vi är exakt lika gamla du och jag, och även jag ammar min ettåring så mensen är ännu inte i fas här heller. Jag har dock en fertilitetsmonitor från Clearblue som jag använde när jag blev gravid med sonen och som jag nu börjat använda igen. Kan rekommendera den varmt även om den är rätt dyr i både inköp (ca 1100 kr) och underhåll i form av stickor som brukar ligga på runt 400 kr per förpackning (finns dock billigare monitorer att köpa i andra hand på Tradera). Extra bra nu när cykeln är så oregelbunden pga amning. Vi är snart inne på vårt andra försök då det första gick åt skogen pga noll koll på när ÄL ägde rum, så nu har jag köpt stickor till monitorn igen.

    Är du säker på att du har ÄL nu? Även om mensen kommit tillbaka kan ÄL utebli när man ammar. Själv ammar jag endast kväll och natt numera då sonen behöver mig för att somna/somna om. Har försökt sluta helt, men det har inte gått bra alls eftersom han skriker så att han spyr om han inte får tutten. :/ Hur gammal är din dotter?

    Jag har förresten hört att det bästa är om man kan avstå ifrån amning i 12 sammanhängande timmar för att kika igång ägglossning, så det är det vi kör med nu.
  • Let it Rain
    ankmamma skrev 2017-11-05 09:40:32 följande:
    Sorry! Bommade att du skrev bim i ditt första inlägg :)

    Jag blir inte heller klok på stickorna.. lägger med bild på starkaste resultatet men det är ju inte positivt... känner att jag inte riktigt vågar lita på dom!?
    Skulle rekommendera en monitor ist så slipper manhåls på oh analysera tester då den avläser dem själv.
  • Let it Rain
    ankmamma skrev 2017-11-05 09:46:36 följande:
    Ja jag har tänkt prova det om det inte tar sig nu dom första månaderna:)
    Okej. Finns att köpa billigare på Tradera om man tittar där. :)
Svar på tråden Följas åt till ett plus!