Inlägg från: Anonym (Förslag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förslag)

    Ska man tvinga barnet?

    Nej, jag tycker absolut inte att du ska tvinga barnet till att träffa sin pappa. Varför insistera? Vill han inte så vill han inte. Du är orolig för att dina barn ska tänka att du hindrat dem från att träffa sin pappa, men du är inte orolig över att ditt yngsta barn ska tänka att du tvingat honom att träffa sin pappa?

    Antingen så åker ni allihop, och 9-åringen och din sambo får göra något annat trevligt när äldsta syslonet tröffar pappa. Eller så får 9-åringen stanna hemma med din sambo och du och det äldre barnet får pka bara ni två. Tycker dock att du kan berätta för 9-åringen att han inte behöver träffa pappa bara för att man åker till UK. Finns ju så mycket annat att göra där.

  • Anonym (Förslag)
    Anonym (jobbigt) skrev 2017-10-11 20:10:06 följande:

    Klart jag är orolig över det!! Orolig över massa saker: att han ska må skit, bli arg på mig över att han känner sig tvingad, orolig att han senare ska säga att han önskar att jag varit påstridig, orolig över stora sonen ska börja må dåligt han också, att stora sonen ska BMI besviken att han inte får åka, orolig över att pappan ska anmäla mig, orolig att pappan sla trakassera oss mm mm

    Anar inte hur jag vänt och vridit på allt under alla år! Pratat med familjejurist vad jag måste och inte måste osv.


    Min kommentar var absolut inte menat för att såra. Låter som du tog det på det sättet, men det var aldrig min mening. Jag försökte bara förklara att det inte finns någon anledning till att insistera och att du inte ska behöva oroa dig för att dina barn ska tänka att du hindrade dem från att träffa sin pappa när det kan bli precis tvärtom (dvs att de blir arga för att du tvingade dem att träffa sin pappa).
  • Anonym (Förslag)
    Anonym (jobbigt) skrev 2017-10-25 13:48:28 följande:

    Såklart. Undrar mest om det är "okej" då jag hört alla dessa år att jag har skyldighet att se till att de har kontakt då de är så små... därav min fråga... annars är svaret enkelt. Jag hade gärna tagit bort all kontakt tills de själva säger till. Det är ju just det frågan gäller... är det okej att göra så när de inte är äldre än de är?

    Skypesamtalet går ju till MIG därav att de har svårt att bestämma själva... de vill inte att det ska gå till dom då de inte alltid har sina mobiler med sig eftersom de är så små. Då blir det ju liksom på "mitt ansvar" att fråga dom om de vill prata när han ringer...


    Det är inte ditt ansvar att hålla igång kontakten. Dina barn vet att de kan ringa honom om de vill, det räcker. Om han ringer så säger du bara att deras far ringer, inget mer. Lägg inte in någon värdering, eller fråga om de vill prata med honom, eller att de borde prata med honom. Säger de att de inte vill svara så säger du bara okej. Och vill de svara så säger du detsamma - ok. Beröm inte dem om de svarar, och kritisera inte dem om de inte vill svara. Håll dig neutral är mitt råd.
Svar på tråden Ska man tvinga barnet?