• Jemp

    Jobba för 8 kronor i timmen?

    Anar att svaret är nej (för sjukersättning är väl "sjukpension"?) Men ändå:

    Om det ger dig nåt framöver, dvs kan användas som arbetsträning eller upptrappning för att kunna söka ett "riktigt" jobb, så hade jag tagit det. Antar att det är betydligt lägre tempo än att jobba med anställning

    Eller om det är något som krävs för ersättningen.

    Att göra det "Bara för att" - nej. Inte på heltid och med de övriga förutsättningar som ges. Att ha en sysselsättning är (för mig i alla fall) meningsfullt på många sätt men skulle inte jobba heltid i princip gratis.

  • Jemp
    Anonym (men...) skrev 2017-10-13 09:58:30 följande:

    Men daglig verksamhet, det ska väl inte vara heltid på det viset? Det låter ju som att ni utför ett riktigt arbete som någon annan skulle kunna få lön för att göra och det är ju inte ok. Och hur tänker de att du ska klara av denna dagliga verksamhet när du inte kan jobba 'på riktigt' med riktig lön? Jag menar, du har ju sjukersättning av en anledning.

    Jag tolkar det som att du får din sjukersättning PLUS 9000 kr som 'lön' för att du deltar i daglig verksamhet eller får du bara 9000  kr och inget mer för att du deltar?

    Kan du försöka höra med ett konditori om du kan få komma till dem några dagar per vecka och sedan höra med kommunen om de kan godkänna det som din dagliga verksamhet?


    9000 I sjukersättning. Ca 1400 för att hen deltar. Räknar på 8kr i timmen.
  • Jemp
    Anonym (Jag vill) skrev 2017-10-13 00:05:56 följande:

    Jag har jobbat på daglig verksamhet i 4 år fast för personer med psykiska problem. Eftersom det inte står i lagen att kommuner måste ha en sådan verksamhet har jag jobbat gratis. Det har inte varit något problem för mig för att jag gjort detta för MIN skull. Komma ut och träffa människor och känna att man är en del av samhället har varit guld för mig. Sen tänker jag på att du måste bo ihop med någon eller har du en svinlåg hyra om du bara för ut 9000kr.


    Ingen aning om hur ts bor men 9000 är ungefär vad studenter har också, så visst går det att klara sig på även om det knappast är gott om pengar.
Svar på tråden Jobba för 8 kronor i timmen?