Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Träna och gravid?

    Du kan träna, det är bara nyttigt för kroppen och graviditeten. Längre fram i graviditeten då magen börjar bli stor så får man anpassa eller om det blir någon komplikation som gör att du inte kan träna. Sedan tycker jag att du ska kolla så dina magmuskler gått ihop sedan förra graviditeten innan du gör situps, det blir för stor påfrestning på de raka magmusklerna om de djupa musklerna inte är upptränade och magen läkt ihop. Kolla upp Mammamage på nätet om du vill veta mer.

  • Anonym (E)
    halfbaked skrev 2017-10-14 08:21:59 följande:

    Tack för kommentarna. Klart jag vet att träning är bra men är framförallt hopp och situps jag är orolig för som -- skrev. Hmm måste kolla det med magen. Känns också konstigt att hoppa men då tycker jag ju att det känns konstigt "där nere" också efter förra förlossningen. Kan inte knipa som innan och har lite problem med läckage när jag tränar. Får dock ingen hjälp för allt ser sååå normalt ut sååå. Tänkte om det är ökad belastning redan nu eller om det är först senare?


    Att allt ser normalt ut betyder ju inte att det fungerar som det ska. Har du gjort knipövningar dagligen men fortfarande har svårt att hitta knipet och har läckage ska man kunna gå till sjukgymnast som hjälper till med detta. Belastningen ökar senare i graviditeten men musklerna är ju fortfarande svaga från förra graviditeten. Känns det konstigt så hoppa över hopp och situps.
Svar på tråden Träna och gravid?