Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    Måste köpa bil - vad kan ni tipsa om?

    Kolla serviceboken så att bilen blivit servad med rekommenderat intervall, om bilen har kamrem så kolla att den är bytt vid rekommenderat antal mil/år. Volkswagen och Toyota gör generellt bra bilar som brukar hålla LÄNGE. Köp inte FÖR gammal bil och kolla att bilen inte gått allt för långt. Många försäkringsbolag kan ge motorförsäkring upp till 10 år eller 15000 mil så det är också värt att kolla på.

    Kia har 7 års nybilsgaranti så det kan ju bra bra om man köper en begagnad som är tex 4 år. Dock värt att läsa på lite (googla!). Jag var påväg att köpa en Kia picanto här om veckan men läste som tur var på lite innan och insåg att säkerheten var rätt dålig så det är det ju inte värt, speciellt när man kör barn också. Men en större Kia kanske kan vara bättre.

  • Anonym (J)
    LFF skrev 2017-11-20 16:12:56 följande:

    Vi har haft tre olika bilar av tre olika märken den senaste 10-års perioden.

    Bil 1: Toyota Aygo. En väldigt trevlig citybil. Inget jag rekommenderar om man kör långkörningar. Drar väldigt lite bensin/mil men är ingen hybrid som det stod i ett tidigare inlägg. Fick mamma att köpa en Aygo när hon var på jakt efter en liten snål bil. Nypris på Aygon är strax över 100 000.

    Bil 2: Volkswagen Passat. Ett sjuhelsikes måndagsexemplar. Hade såna enorma problem med denna bil att vi bytte efter nästan 4 år. Flera vänner och bekanta vi pratat med har också haft enorma problem med Volkswagen av olika modeller. Aldrig mer Volkswagen. Inköpt helt ny.

    Bil 3 (nuvarande): En KIA Optima SW Plug-in Hybrid. En ljuvlig bil än så länge, vi har haft den sen augusti. Leasingbil via sambons jobb. 

    Om du har möjlighet till elstolpe för att ladda bilen skulle jag absolut satsa på en laddhybrid men då blir det nog en hyfsat ny bil. Annars skulle jag titta på Toyotas hybridbilar, tex Auris, om inte hunden är en jättestor hund. 


    Har haft både passat, golf och polo, tycker VW gör toppenbilar :)
Svar på tråden Måste köpa bil - vad kan ni tipsa om?