Inlägg från: Laken |Visa alla inlägg
  • Laken

    Behålla när inte pappan vill?

    Hej. Jag skapade för en vecka sedan denna tråd i abortforumet ...

    Tar den "korta" versionen här: Jag är alltså gravid (runt vecka 5-6) där pappan och jag inte är tillsammans. Vi inledde en relation, tillräckligt kort för att inte hinna erkänna oss som par, tillräckligt lång för att lära känna varandra, visa kärlek till varandra, samt att jag fick träffa hans barn från tidigare förhållande, hans övriga familj osv. Han var otroligt kärleksfull och började även prata varmt om vår framtid, hur han längtade efter fler barn, hur fin mamma jag skulle vara och att han inte skulle vilja vänta för länge.

    Vid ett tillfälle hade vi oskyddat sex, han vet att jag inte äter p-piller och med tanke på hur mycket han pratat om barn kändes det vid tillfället som att han nästan hoppades på att jag skulle bli gravid (då han var den som föreslog att köra utan kondom). Jag vet att det är mitt ansvar med skydd också, och att jag borde sagt emot med tanke på att vi inte träffats jättelänge, men eftersom allt kändes så bra mellan oss och att ett barn inte skulle vara ovälkommet så.. Ja, jag blev väl oklok på något sätt.

    Dagen innan jag fick veta om grav. kom det fram att han träffat en annan tjej/kvinna. När han fick veta om graviditeten gick han i taket. Han har nu hotat med självmord, dragit in sin arge far mot mig, sagt att jag förstör hans liv, hans barns liv samt hans nya relation om jag inte gör abort. Han trakasserade mig med hur jävlig jag är under en hel dag och tillslut orkade jag inte annat än att gå med på att göra som han ville.

    Tiden för abort är bokad men jag har hunnit tänka och är inte alls säker. Barnet är ju önskat av mig och jag var hundra på att behålla innan han sa vad han tyckte. Det tar emot att göra en abort, jag har gjort en för 7 år sedan och känslorna har följt efter mig ständigt sen dess. Denna gång lär känslorna bli värre eftersom det nu ju inte är mitt eget beslut..

    Jag vill inte gärna i denna tråd ha råd om jag ska göra abort eller inte, utan mer höra från er som varit/är i liknande situation och speciellt från er som valt att behålla. Hur gick det? Tog verkligen pappan livet av sig? Förstördes hela hans liv och familj?  Framför allt - hur blev det för barnet?? För er mammor?

    Som sagt, detta barn är ju efterlängtat av mig. Jag är för övrigt 25 - 28 år, har fast heltidsjobb, bostad och bra med stöttande familj/vänner runtomkring. Pappan, strax över 30, är lite mer "välbärgad" (fin villa osv) än jag och verkar vara en toppenpappa till sina barn. Dessa är för övrigt underbara och jag vill absolut inte att de ska råka illa ut..

    Jag är väl medveten om att barn inte är en leksak eller något man skaffar för att visa upp på Instagram, och att det inte skulle bli en dans på rosor att vara ensamstående. Men jag har tänkt igenom det alternativet och familj/vänner omkring mig visar starkt att de tror på mig om jag väljer att ha barnet.

    Men som sagt, det som oroar mig är vad som kommer att hända med pappan och hans sida. Ett visst samvete känner jag ju mot honom och därför skapar jag denna tråd för att, som sagt, höra om liknande fall.

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Behålla när inte pappan vill?
  • Laken

    Tack för alla svar! :) Det lutar mer åt att jag tänker behålla nu, kärleken växer allt starkare för det inom mig och jag vill verkligen inte ta bort det. Har även pratat med barnmorska och socionom och tillsammans med dessa kommit fram till att en abort inte är vad jag vill.

    Men det som oroar mig är det juridiska.. Har försökt att läsa på men blir inte fullt klar. En pappa måste ju stå på "pappret" (jag vill helst inte ange fader okänd) och vad händer om han vägrar att skriva på? Kommer soc anse att det är olämpligt att ha två tvistande föräldrar och se till att få det bortadopterat? Kommer de anse mig som olämplig mamma som valt att ha barn med en pappa som vägrar bli pappa?

    Konstiga frågor kanske, men jag har så dålig koll på hur allt detta fungerar..

Svar på tråden Behålla när inte pappan vill?