Inlägg från: Griseknoen35 |Visa alla inlägg
  • Griseknoen35

    Behålla när inte pappan vill?

    Pappans mående är hans ansvar. Väljer du att behålla så väljer han själv hur han tacklar det och hur han mår utifrån det. Det är inget som behöver påverka honom mer än minst 1573 kronor i månaden om du kräver underhåll vilket du bör göra. 

    Jag har själv valt att behålla ett barn mot pappans vilja. Det barnet har aldrig saknat något. Jag träffade min man när hon va ett och för henne är det pappa. Hon är 12 idag. Under de senaste åren så har dock hennes riktiga pappa velat ha kontakt och har henne sen något år tillbaka varannan helg och lov. Hennes riktiga pappa mådde inte heller bra i början men han skärpte till sig på den biten när hon var född, då kunde han inte längre påverka mig med att han "mådde så dåligt så han inte ville leva", dock var han ca 10 år yngre än ditt ex då vi båda är unga föräldrar (jag under 20 då) .  Ditt ex säger så för att påverka dig till en abort, det är ett sätt att utpressa dig till att göra som han vill. 

    I en kommentar ovan skrivs det att pappan säkert kommer vara bitter osv för lång tid framöver eller för alltid och det kommer gå ut över hans tidigare barn osv, det är i så fall hans val, inte ditt, Han väljer i så fall att vara bitter för att du behöll. Det är inget du är ansvarig för i så fall. Liksom du om du behåller är inte ansvarig för hans handlingar eller något han överhuvudtaget gör eller säger, han är en vuxen människa. Det är ingenting du överhuvudtaget behöver ha på ditt samvete. 

    Dina skyldigheter är mot dig själv och ditt kommande barn. Hur vill du må resten av livet? Vad kommer göra dig lycklig? Kommer du kunna ge barnet en bra och trygg uppväxt? Resa, bli förälskad i någon ny osv är saker du kan göra med barnet. Du har vänner och en egen familj som finns där för dig och då finns de också där för barnet. Ensamstående är tufft men det finns inget som säger att du kommer att vara det i 18 år framåt, förmodligen kommer du inte vara det.  Ger du barnet en bra och trygg uppväxt så kommer barnet inte ångra eller känna på något sätt att du skulle ha aborterat hen. Barnet har alla förutsättningar för att få ett lyckligt, bra liv i vårt land även utan en biologisk pappa med i bilden. Du har alla förutsättningar för att faktiskt klara av att vara en bra mor utifrån dina inlägg. Det blir några tuffa år men samtidigt så är kärleken till sitt barn så starkt så det är värt det. 

  • Griseknoen35
    Jävla karlar skrev 2017-11-22 20:37:43 följande:
    Jag blir sinnesjukt provocerad av att läsa detta. Det är helt sjukt vilka jävla stolpskott det finns i världen. Det är lika mycket mannens som kvinnans skyldighet att skydda sig om man inte vill ha några barn. Du ska inte känna någon skuld. Han föreslog det ju med vetskapen om att du inte var skyddad. Du har rätt att bestämma över din kropp kom ihåg det!
    Liknande hände min syster. Hon blev gravid med en "pojkvän" som sedan visade sig vara gift och hotade med det ena och andra och tvingade till abort. hon bokade en tid för abort men kunde inte genomföra den. Han kom över det. Nu är det bara underhåll han vägrar betala. Men somsagt, gör vad DU vill. För det är ditt val som kommer påverka hur du mår sen, och nej han kommer inte ta livet av sig. Han är bara utom makt just nu och det är inte män så vana vid att vara..
    Underhåll kommer han inte ifrån. Säg åt din syster att kontakta försäkringskassan om det så går det att ta det via dem. Skiter han i att betala så får din syster ändå pengarna från fk som i sin tur kräver pengarna av exet.
  • Griseknoen35
    Laken skrev 2017-11-23 14:26:49 följande:
    Tack för alla svar! :) Det lutar mer åt att jag tänker behålla nu, kärleken växer allt starkare för det inom mig och jag vill verkligen inte ta bort det. Har även pratat med barnmorska och socionom och tillsammans med dessa kommit fram till att en abort inte är vad jag vill.

    Men det som oroar mig är det juridiska.. Har försökt att läsa på men blir inte fullt klar. En pappa måste ju stå på "pappret" (jag vill helst inte ange fader okänd) och vad händer om han vägrar att skriva på? Kommer soc anse att det är olämpligt att ha två tvistande föräldrar och se till att få det bortadopterat? Kommer de anse mig som olämplig mamma som valt att ha barn med en pappa som vägrar bli pappa?

    Konstiga frågor kanske, men jag har så dålig koll på hur allt detta fungerar..
    Vill han inte skriva på faderskapet blir han tvingad till det, påstår han att han inte är far så blir han tvingad till ett faderskapstest. Det är inget du behöver tänka på, då säger bara vem som är fadern så sköter soc resten. Han kommer inte undan den biten alls. 

    Soc kommer inte adoptera bort ditt barn för att du och pappan är osams, då skulle många barn vara adopterade idag. Du ska vara en bra mamma och håla en neutral distans till pappan, vill han ha umgänge då kommer ni överens om hur det ska se ut på sam,arbetssamtal familjerätten håller i för att undvika onödiga konflikter. 

    Nej du kommer inte att ses som en olämplig mamma som behåller barnet mot pappans vilja. Då skulle det finnas otroligt många olämpliga mammor i landet, det är ingen direkt ovanligt situation du sitter i. 
Svar på tråden Behålla när inte pappan vill?