Inlägg från: JohannaSaGo |Visa alla inlägg
  • JohannaSaGo

    Är ersättning bekvämare

    Är ersättning bekvämare än amning? Alltså jag ammade min son i 3 månader. Han lyckades aldrig förstå sig på att suga ordentligt. Jag grät flera gånger. För hab skrek av hunger men lyckades inte ta ett bra grepp. Provade amningsnapp. Funkade ibland. Liggamma funkande ibland. Men oftasy tog det 45min att hitta greppet. Höll lugnet oftast.. men sen kom Mycket tårar. Började tillslut mwd napp o ersättning vid 3 månader. Sonen nöjd,mamma nöjd.. han sov hela nätterna.

    Min väns amning gick kanon. Hennes son är nu 1år och 7 månader. Och han har.alltid vägrat napp. Hon vill sluta nattamma men klarar inte av sonen ledsen. Så hon ammar fortfarande varannan till var 3e timme på natten. Hon kämpar av trötthet o längtar tills hpn får sova åtminstone 5-6 timmar i sträck (ensamstående)

    Min son sover 11timmar på natten. Han är 15 mån.

    Nu är de så om vi får ett till barn vill jag ge amningen en chans till. Det var ändå mysigt dom gångerna det gick. Samt att man knyter an på ett mysigt sätt.

    Men att jämföra mrd väninnan som fortfarande nattammar känns läskigt. Och att amning kan göra att barnet vägrar napp. Vill snutta på tutte hela nätterna så länge..

    Ja känner att det varit skönt att sonen gpdkände napp o flaskan vid 3 månader och sovit så bra.

    Finns de ni som helammat med barn som ändå sovit hela nätterna? Känns inte som man vill ge napp när man ammar barn för man vill ju ge fri amning så amningen går lättare.. speciellt för mig som dw gått så dåligt för

  • Svar på tråden Är ersättning bekvämare
  • JohannaSaGo
    fluu skrev 2017-11-25 13:21:48 följande:

    En av många anledningar till att jag ammade var att det var så enkelt, bekvämt och krävde sådan liten arbetsinsats. Det fungerar ju olika för alla.


    Önskar det kändes så enkelt för mig.. =( för mig var ersättning en sån befrielse. 


    45 min att hitta ett bra sug grepp. Gråt och skrik. Han släppte ändå greppet konstant under amning, sprutade mjölk överallt (vågade inte amma offentligt eftersom han släptte bröstet hela tiden så det sprutade ut. Skrek för att han inte hittade greppet. 


    Kämpade väl inte tillräckligt länge. Kanske hade funkat efter några månader.. =(

  • JohannaSaGo
    biison skrev 2017-11-26 10:09:55 följande:

    Gav du upp innan det gått några månader? wow... finns det andra svårigheter ditt barn kommer ha som du ger upp på, typ läxläsning och sådant. Kanske tandborstning? Bättre med löständer i så fall.


    Nej ammade i 3 månader. Sen började jag pumpade. Menade att det kanske fungerar efter ytterligare några månader dryga j*vel :)
Svar på tråden Är ersättning bekvämare