Inlägg från: nernu |Visa alla inlägg
  • nernu

    Man går inte ner om man äter för lite. Myt?

    När folk säger att viktminskningen stannar kommer ofta rådet att du äter för lite så kroppen samlar på sig istället. Är det verkligen sant? Jag har inget osund plan när det gäller viktnedgång men är inne i en stressig period och det händer väl minst ett par dagar i veckan att jag ligger på max 1000 kcal på en dag. Kommer jag lägga på mig av det? Känns konstigt med tanke på att 5:2 bygger på att amn just har ett kraftigt kaloriunderskott två dagar i veckan.

  • Svar på tråden Man går inte ner om man äter för lite. Myt?
  • nernu
    Kjell2 skrev 2017-11-26 10:17:52 följande:

    Titta på bilder på de som suttit i koncentrationsläger.


    Usch. Men ja jag förstår din poäng. Det är ju så jag tänker också. Låter inte rimligt.
  • nernu
    Anonym (H) skrev 2017-11-26 10:41:02 följande:

    Det går absolut att gå ner i vikt genom att mindre. Problemet är när man på ett osunt sätt, typ inte äta alls, försöker gå ner i vikt. Det som händer då är din kropp förbereder sig för svält, istället för att öppna upp fettdepåerna för fettförbränning så stängs dom och gör allt för att lagra fett istället. Det första som försvinner är vätskan du har i kroppen, så du riskerar att få ont i huvudet, muskler och leder. Efter detta så börjar sedan kroppen att använda det lagrade fettet som energi, och då går du såklart ner i vikt, men med en svältmetod som är allt annat än hälsosam och innebär konsekvenser, ibland långvariga sådana.

    Genom att äta mindre vissa dagar och "normalt" resterande dagar så ställer sig kroppen inte in sig på svält, kan vara lite trögt i början då kroppen undrar vad fan du håller på med, men efter ett tag förstår kroppen att du inte svälter utan bara äter annorlunda och anpassar sig till det och låter då fettdepåerna vara öppna för förbränning. De dagar du äter mindre än vad du förbränner gör att kroppen använder lagret för energi istället. En effektiv metod som inte ger någon skada.

    Men ska tilläggas, är du stressad så gör din kropp allt den kan för att hjälpa dig och kan skicka signaler för att få din uppmärksamhet. Detta betyder att din kropp just nu inte fungerar helt hundra och kan påverka både ditt välmående som din vikt. Så min rekommendation är att inte göra några aktiva beslut om att förändra vikten just nu eftersom du kämpar med stress, och även om du inte tycker det är så farligt, så kan du ge dig fan på att din kropp tycker annorlunda.


    Jag har ingen vidare övervikt att tala om. Har styrketränat regelbundet och inte velat tumma på kalorierna så jag ligger på normalvikt på gränsen till övervikt. Har börjat löpträna mer och äter disciplinerat. Alltså inget för att jag är sugen. Tagit bort nästan allt godis. Sedan skippr jag ofta frukost på grund av tidsbrist (vet att det inte är bra). Stressen är övergående men du har helt rätt i att kroppen tar stryk. Påverkar sömnen mest just nu. Dåligt dåligt dåligt.
Svar på tråden Man går inte ner om man äter för lite. Myt?