• halfbaked

    Ni som har ett intensivt barn, hur blev tvåan?

    Gravid med nr två som kommer i sommar och ettan hinner inte bli två innan den lilla kommer. Ettan har varit relativt intensiv sedan dag ett med en del missnöje, kolik och är ett väldigt aktivt barn som inte sitter stilla och inte räds för att testa gränser. Är rädd för att det kommer bli väldigt tufft om vi får ett till barn som kräver mycket.

    Som rubriken lyder...

  • Svar på tråden Ni som har ett intensivt barn, hur blev tvåan?
  • halfbaked
    mso skrev 2017-11-29 11:00:51 följande:

    Vår äldsta är väldigt intensiv, Så pass att man nästintill måste tvinga henne att sova, för man kan ju missa något som händer när man sover (hennes egna ord).

    Nummer två är rätt laidback, eller "normal" kanske. Jag har lite svårt att relatera till vad som är "normalt" eftersom jag jämför allt med vår första...


    Låter bra! Känner igen det där. Vår är bara knappt 1.5 år men har alltid varit svårsövs. Snittar på 1 h för att söva henne nu inför natten.
  • halfbaked
    Anonym (F) skrev 2017-11-29 19:19:22 följande:

    Och så väljer ni att skaffa ett barn till tätt. Obegripligt.


    Haha. Hade väldigt svårt att få till ettan och valde därför att börja i tid och det tog sig på första försöket! Tack för gratulationerna!
  • halfbaked
    Lynxsa skrev 2017-11-29 20:57:25 följande:

    Trodde inte det kunde bli värre men det blev det. Nr 1 och nr2 är väldigt intensiva och vill utforska världen genast nu på en gång! Nr2 klättrar inte lika mycket som nr 1 men låter mycket mer.

    Tjejerna är sällan stilla och så triggar de varandra. De är sällan griniga eller pipiga.

    Vi väntar med spänning på att se hur nr 3 utvecklar sig. Hon är 4 månader. De andra snart 4år och precis 2år.

    Hellre ungar som vill något än bara sitter still brukar vi trösta oss med..


    Jo faktiskt det är ju jättekul att ha ett aktivt barn. Är mest orolig för de första månaderna just nu och att man ska känna sig väldigt otillräcklig...
  • halfbaked
    kixan skrev 2017-11-30 09:51:00 följande:

    Tvärtom här. Ettan var lugn som en filbunke jämt, tvåan mycket mer intensiv, märkte skillnad redan när hon låg i magen. Sen två ungar till som väl är mer "normalintensiva".


    Vad spännande att det kan kännas redan då! Får se hur det känns i magen här framöver. Ettan var vild i magen! Sparkade ej så mycket men bökade runt extremt mycket och vände sig massa ända in i v 38 (!) så visste aldrig om hon låg i säte eller med huvudet ner. Redan då märktes att hon var aktiv.
  • halfbaked
    Anonym (Tum) skrev 2017-11-30 10:00:54 följande:

    Med andra barnet var jag föräldra-LEDIG första halvåret, jag fattade äntligen vad man menar när man säger att bebisar äter och sover. Med första barnet handlade det om att överleva de första 2 åren. Så det finns hopp om att det kan vara skillnad.


    Haha ja jag har aldrig fattat det där. Vet så många som tog sig ut och kunde ha barnet sovandes i vagnen på affären eller ha barnet i ett babyskydd. Det har jag aldrig kunnat... Skulle bäras och hoppas och skumpas osv. Ständigt gnäll. Nu är det bättre men hon tycker det är tråkigt att sitta i vagnen och vill springa runt och riva ner saker istället.
  • halfbaked
    Fru Ve skrev 2017-11-30 14:48:07 följande:

    Har tre barn och alla är olika varandra på flera sätt. Så bara för att "ettan" är intensiv måste inte "tvåan" vara lika. Vi hade också en jobbig tid med barn nummer ett men det har visat sig att han har ett funktionshinder vilket förklarar varför allt varit så tufft med honom.


    Okej, ja då förstår jag att det varit extra tungt. Sen tänker jag att man kanske är lite mer avslappnad med tvåan och att det därför kanske går bättre.... men jag har ingen aning.
Svar på tråden Ni som har ett intensivt barn, hur blev tvåan?