Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Vet inte hur jag ska orka fortsätta leva

    Leyli skrev 2017-11-29 12:49:28 följande:

    Jag går till Affektiva mottagningen och äter Lamictal då jag är bipolär typ 2. Hjälper för stunden att prata där men hemma är det värdelöst. Det är en sådan enorm tomhetskänsla. Har provat både yoga och meditation men jag får rysningar av det. Klarar inte av att gå in i mig själv. Vill helst bara slå bort allt. Jag vet inte hur jag ska vända detta. Vet inte om jag orkar fortsätta leva, finns liksom ingen mening med det. Eller, jag vill inte egentligen dö men jag vill heller inte leva. Råd på vad jag ska göra?


    Testat någon annan medicinering? För mig fungerade inte alls Lamictal. Jag äter litium och det här givit mig ett nytt liv. Har provat kombinationer med litium men för mig fungerar bara ren litiumbehandling.

    Det är bara försöka och försöka hitta medicinering som passar, och när man hittat den får man inte sluta även då man är "normal". Byt läkare om du går hos samma hela tiden för att få nya perspektiv på behandling.

    Det verkar som du är inne i en depressiv fas, sök hjälp, kanske någon antidepressiv medicin kan sättas in tillfälligt?

    Hur ser livet ut i övrigt? Mycket stöd runt om kring dig? Något du vill/behöver ändra på?

    Jag känner själv igen det du skriver. Jag har själv en svår form av bipolär typ 2. Men jag har lyckats ta mig ur negativa tankar, destruktivt liv och lever idag ett lyckligt liv.
Svar på tråden Vet inte hur jag ska orka fortsätta leva