Inlägg från: Anonym (Marie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Marie)

    Jag är alkoholist!

    Precis som för mig. Enda skillnaden är att jag dricker lite större mängder. Min man vet hur mkt jag dricker. Jag är så van att vara bakis att ingen märker det. Läkare kan jag inte gå till, jag är rädd för vilka konsekvenser det skulle kunna få. Känner mig så maktlös. I övrigt lever jag ett bra liv med stort hus, god ekonomi, mkt resor, fina bilar... Alla tror att allt är toppen. Istället flyter åren ihop i en dimma.

  • Anonym (Marie)
    Anonym (Ska det va så) skrev 2017-11-30 07:47:23 följande:

    Jag frågade varför men det vart skickat för tidigt..

    Varför dricker du större mängder?

    Din man vet men gör inget?

    Att vara bakis kan man vänja sig "jag vet"

    Du lever gott tydligen, men antar att du inte bidrar med ett öre till dina nöjen..

    Sen kom man ju in på vill du ha det så?


    Jag dricker större mängder för jag har svårt att sluta. Min man dricker också en hel del, dock inge lika mkt som jag. Självklart vill jag inte ha det så här men kan inte sluta. Stora delar av mitt liv kretsar runt alkohol. Jag anpassar maten för att passa till vinet. Hittar skäl till att gå ut och äta. Dricker för att jag är glad, för att varva ner, för att vi är ute och reser, för att det är skönt i badet, för att det är mysigt till tv:n, för att det blir roligare att laga mat...
  • Anonym (Marie)
    Anonym (Rise) skrev 2017-12-01 22:27:33 följande:

    Konkreta tips.

    Steg 1. Du har vanan att få belöna din kropp med något du dricker, så fortsätt dricka, köp alkoholfritt. Drick läsk ur vinglas. Att bara sluta dricka funkar inte förrän man tycker att man vinner mer på det än att fortsätta så börja med att byta drycken till alkoholfri.

    Steg 2. Berätta för din sambo att du på allvar vill bryta ditt alkoholberoende och att han måste stötta dig. Han måste stå emot att köpa alkohol till dig,helst att ni båda kör alkoholfritt eller läsk.

    Steg 3. Sätt upp en fysisk almanacka på väggen. Bestäm att dricka alkoholfritt fram tills ett visst datum och ringa in. Kryssa för varje dag du klarat. När du klarat ditt mål får du en belöning (Gå ut och äta, gå på spa, shoppa ovanligt dyrt eller något annat du ser fram emot och verkligen längtar till!)

    Steg 4. Ha en bestraffning om du inte klarat ditt mål att din sambo under tiden du avvänjer dig alkohol, har 5000 av dina pengar i hans konto. OM du inte står emot alkohol kommer han bränna de på vad han vill helt för egen njutning OCH du får sova på soffan en vecka och han behöver inte hjälpa till i hemmet på två veckor. (Vi måste ha belöning och bestraffning för att bli motiverade) Detta var bara ett exempel på bestraffning prata med han om vad som vore den värsta bestraffningen för dig. Kanske att han klipper sönder tio av dina plagg. ? Nåt som verkligen skrämmer dig ! Att barnen får se alla samtliga flaskor du dricker per månad och ha de i sitt rum. Nånting som avskräckar dig att bryta ditt löfte till dig själv. På allvar.

    PlUS en superbra belöning en utomlands semester eller spa eller nånting du verkligen hade njutit av.


    Jag tar förgivet att det här är ett smaklöst och dåligt skämt.
  • Anonym (Marie)
    Anonym (Jag med) skrev 2017-12-02 15:06:46 följande:

    Jag med! Jag gillar inte känslan av att vara helt nykter längre, det är så jobbigt, jag lagar tex middag och tänker "vin skulle vara gott....nej jag borde inte för ångesten kommer imorgon..... skitsamma, det här är sista gången " och så fortsätter det dag efter dag, några dagar kan jag vara utan men då kan jag inte slappna av och är bara allmänt irriterad, gick också för att få hjälp men att hålla på max ett glas till maten regeln samtidigt som maken häller i sig är inte lätt. Vi har båda sagt att vi måste sluta men är vi helt nyktra så är vi sura och småbråkar hela tiden, nu är det sällan bråk.

    Vad skönt det var att skriva av sig!


    Så fort vi slutar dricka är det som vi inte har kul ihop, inte har ngt att säga utan bara är irriterade på varandra. När vi dricker lagar vi fina middagar, sitter länge.
Svar på tråden Jag är alkoholist!