• Jilka

    Storkklinik IVF - alla ni som har erfarenheter!

    Maj88 skrev 2017-12-03 14:02:03 följande:
    Tack så jättemycket!
    Anledningen till att vi inte gör det i Sverige är att jag troligtvis inte kommer att bli godkänd via landstinget pga av tidigare historik av psykisk ohälsa. Bedömningen de gör och utredningen baseras mycket på vad som står i min journal. Jag är dock inte psykiskt labil idag på ett sätt som skulle påverka min lämplighet. Detta vet vi inte säkert utan vi kommer testa att skicka in ansökan och hoppas på det bästa.

    Sedan så vill vi ha en egen donator och han bor nere i Skåne så av den anledningen känns Köpenhamn som ett bra alternativ. Tror inte heller att man kan ha en "egen donator" på privata kliniker i Sverige, men nu blev jag osäker! Vi bor i Närke så det är ju ett visst avstånd!

    Får jag fråga var du har gjort IVF? Hur många försök behövdes?

    Utifrån hur du beskriver processen så låter det som att man bör ta ledigt minst tre veckor ca från sitt arbete i sträck?

    Tack igen! :)
    Hej! Jag är ensamstående och tänkte mest hälsa att när jag gjorde psykologbedömningen (i Malmö) sa psykologen att det enda som egentligen kan göra att de nekar en att försöka är om man har en pågående behandling. Detta gällde även om man t.ex. hade haft drog-problematik. Men som allt annat antar jag att även om det finns riktlinjer så är det godtyckligt. Riktlinjerna ska vara desamma för par och ensamstående (förutom större fokus på närverk för ensamstående) Men eftersom IVF är så dyrt så är det kanske värt att påbörja behandling här ifall det skulle krävas många försök, och för att ev. kunna göra fertilitetsundersökningar här (det tror jag de flesta kliniker i Köpenhamn kräver att man gör). 

    Jag har inte varit på Stork, men känner många som varit där. Var själv på en annan klinik för att göra insemination (men eftersom dessa inte fungerade fortsatte jag sen med IVF i Sverige). Det jag har hört om Stork är att det finns många andra kliniker som är lika bra men mindre kända, och att Stork är medvetna om sitt bra rykte och kan leva rätt gott på det. Ni kan t.ex. även undersöka Vitanova och CFC, men det finns ännu fler. CFC är billigare men mindre "flashigt och lyxigt" som jag förstått det, men väldigt kompetenta på fertilitet om man får det svårt. 

    Flera kliniker erbjuder inskrivningssamtal via Skype. Jag tror också att en del kliniker kan godkänna att man gör vissa ultraljud i sin hemstad - jag vet att sjukhuset i Malmö gör det och kan inte se varför inte klinikerna i Kph skulle kunna gå med på samma sak, det är dock endast vissa ultraljudskliniker som kan göra den typen av ultraljud och jag har ingen aning om hur det ser ut i Närke. 
Svar på tråden Storkklinik IVF - alla ni som har erfarenheter!