Inlägg från: trudellutt |Visa alla inlägg
  • trudellutt

    Sambo slänger ut mig pga kostvanor

    Hade verkligen behövt hjälp med att få lite perspektiv!

    Min sambo är väldig hälsomedveten, inte dieter och utseende fixerat, utan set hjälper hans fysiska och psykiska mående. Jag har också varit väldigt hälsosam de senaste 4 åren, men det senaste året har något hänt. Jag tränar knappt och äter mer.

    Jag har sedan tonåren haft bulimi, det kommer och går. Det kan hände att jag kräks ibland men för det mesta är det hetsätningen som fortfarande sitter i.

    Min sambo vet om att jag har haft ätstörning, men inte att det händer att jag fortfarand

    kräks. Att jag äter mycket godis vet han till viss del(inte allt dock).

    Vi har bråkat om mina matvanor 1000 gånger, jag inser hut sjukt mitt beteende är men nästa dag är suget spararna att jag köper det ändå. Han jobbar också natt, så han märker inte alltid det och jag hetsäter på kvällarna.

    Men nu ikväll sa han att han vill att jag flyttar ut från lägenheten vi nyss flyttade in i.

    Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Det är alltid his way eller inget liksom. Det är alltid så, att jag ska flytta. Men jag sa nej, jag flyttar ingenstans. Vi flyttade nyss in hit för guds skull.

    Iaf. Jag inser att mina äta mot är ohälsosamma. Jag måste få bukt på min besatthet av godis och läsk. Men att kasta ut någon pga av det tycker jag är sjukt.

    Även om jag förstår vart han kommer ifrån.

    Hur ska jag tackla detta?

    Han säger att han inte vill göra slut, men att han inte vill bo med mig och mina ovanor. Jag har ingenstans att ta vägen, student, liten inkomst och inget säkerhetsnät. Och jag ser inte ens hur vårt förhållande hade överlevt att vi flyttat isär.

    Vem har rätt här?

    Är han oförstående eller har han rätt?

  • Svar på tråden Sambo slänger ut mig pga kostvanor
  • trudellutt
    Anonym (Grahn) skrev 2017-12-21 07:14:58 följande:

    Jag kan förstå honom. Sedan håller inte dina bortförklaringar.

    Det är bara att sluta att äta godis och att vara konsekvent. Ersätt det med något annat ätbart som du gillar. Efter några veckor är godissuget borta.


    Jag förstår att vad du säger, men du förenklar det för mycket. Jag är medveten om mitt problem, det ör bara en sån besatthet som är så starkt att jag har svårt att kontrollera det. Men ur hans( och ditt) perspektiv förstår jag hur han resonerar.
  • trudellutt
    Anonym (Hanna) skrev 2017-12-21 06:48:56 följande:

    Är lägenheten er gemensamma? Ni skaffade den för gemensamt bruk? I så fall är det absolut inget som säger att det är du som ska flytta ut. Jag måste säga att jag reagerar mest på det, att han ser ert (gemensamma?) hem främst som sitt som han kan bestämma helt över. Du skriver också alltid, så det verkar ju inte vara en engångshändelse.


    Hans stör på kontraket men vi flyttade gemensamt in för en månads sedan, jag ör folkbokförd etc. Jag tänker såhär: jag tänker inte bara flytta ut för att han säger det, men jag vill å andra sidan inte bo med nån som inte vill bo med mig. Så är han seriös så tänker jag iaf inte flytta till en släkting som han sa stt jag ska göra. Utan jag får bo där tills jag har löst det med boende.
  • trudellutt
    BurningDiamond skrev 2017-12-21 02:32:30 följande:

    Han kan vara ett jävla oempatiskt rövhål som inte alls bryr sig om dig och ditt mående.

    Men det kan ju finnas en annan sida också. Kan det vara så att han inte är lika ovetande som du tror att han är om ditt smygande? Kan det vara så att han ser ditt beteende som vilket missbruksbeteende som helst, och agerar därefter?

    Jag säger på inget sätt att hans agerande är rätt, men jag tror att ni behöver prata ut med varandra och lägga alla korten på bordet. Han behöver förklara sitt agerande och vad som har utlöst det, men du måste också våga berätta helt utam omsvep om att du fortfarande kämpar med din ätstörning och att du behöver hans stöd, inte hans fördömande.


    Jag ska börja gå i terapi nästa år tänkte jag...

    Tycker på ett sätt att det är osympatisk men å andra sidan har han påpekat detta förut.

    Det ör ju bara jag som kan fixa detta... men jag kan inte göra det utan stöd och förståelse känner jag...
Svar på tråden Sambo slänger ut mig pga kostvanor