Inlägg från: Evianna |Visa alla inlägg
  • Evianna

    BF September 2018

    Cheerful skrev 2018-02-09 08:37:25 följande:

    Är du under 30år är risken 2% eller mindre för missfall om du har sett ett hjärtslag efter 8 hela veckor.


    Är det sant? Var kommer den faktan ifrån?
  • Evianna
    Mimipig skrev 2018-02-14 13:49:55 följande:

    Det fanns inget hjärta som slog på ultraljudet idag. Fostret dog för en v sen enligt beräkningarna. Jag är så förtvivlat ledsen och besviken på att behöva gå igenom det här igen. V 10 (9+0 idag.)

    Jag är helt förvirrad nu. Och jag hatar att vi måste tillbaka till ruta ett och sätta igång jakten på ägglossning igen. Fast än är jag inte ens på ruta ett. Fan också.

    Jag fick inte tid för abort/framtvingat missfall förrän på tisdag. Om det sätter igång själv ska jag ringa gynakuten på Danderyd. Det här var den tidigaste tiden de kunde få fram på KS Huddinge. Jag ville ha en tid idag, men pga sjukdomstider var detta första möjliga. Jag står på väntelista om de får nåt återbud. Jag undrade om de kunde kolla andra sjukhus (Danderyd har också sån avdelning), men de sa att det inte går nu när remissen är skickad och Huddinge äger ärendet. Jag orkade inte tvinga dem att ringa ändå. Och så hävdade de att Danderyd ändå brukar ha längre kö. Fast det vet de ju inte. Hon var inte särskilt stark, sköterskan vi träffade, hon hade inte raka svar på särskilt mycket. Läkaren var så stressad så henne fick vi bara träffa en kort stund när hon kom för att dubbelkolla att hjärtat inte slog. Sköterskan svarade bara ?allt är individuellt? på alla mina frågor. Vad är vanligare - att man väntar ut missfallet eller att man sätter igång det? Hur lång tid brukar det ta innan det sätter igång själv? Vilket är bäst för kroppen? Gör det ena ondare än det andra? Så jag vet inte vad jag vill. Helst skulle jag vilja att det satte igång NU. Av sig själv. Jag är så rädd för de där tabletterna som sätter igång aborten/missfallet. Det gjorde så ont sist att jag svor att kräva att de söver ner mig om jag skulle hamna i samma sits igen. Det måste väl vara mindre smärtsamt om kroppen sköter det själv? Men jag vill ju inte gå runt med ett dött foster i flera veckor och vänta på att naturen har sin gång.


    Åh nej va fruktansvärt att höra! Usch jag blir helt tårögd när jag läser detta. Har själv varit med om en skrapning och det var inte ett dugg smärtsamt, jag sövdes och hade inte ont efteråt. Behövde inte ta några piller heller. Jag fick en tid två dagar efter konstaterat ma och tyckte det var olidligt länge att vänta. Kan inte föreställa mig att behöva vänta en vecka. All styrka till dig, tänker på dig.
  • Evianna

    Går in i v 12 idag. Vågar man tro att det ska gå vägen? Så jävla rädd för ma, vet att den levde på 8+1 iaf. Men har sedan dess heller inga direkta symptom, bara att jag inte har någon aptit direkt. Kall mat (sallader, fil, macka mm) och pizza i alla former är det enda som går ner. Ul om 9 dagar, längtar samtidigt som man är så himla rädd!!

  • Evianna

    Jag är i v 16 och vägde 73 kg innan jag blev gravid. Väger 69 nu så jag har gått ner. Mina andra graviditeter har börjat likadant men i slutändan brukar jag ligga på 10 kg plus ändå.

  • Evianna
    Nostalgity skrev 2018-04-17 08:57:13 följande:

    Nu sitter vi i väntrummet och väntar på RUL! håll tummarna för en frisk liten pojke =)

    Grattis till er som haft RUL! lyckan måste ju vara total?! Hehe


    Hur gick det?
  • Evianna

    RUL IDAG!!! Detta är vår trea och vi har valt att ta reda på könet, om det går. Inte gjort det förut, ska bli spännande! Hur har ni andra valt att göra? 3 timmar kvar nu, längtar!!! Hoppas och tror att allt är bra, har känt puffar i magen varje dag sedan v 16+6, är på 19+0 idag.

  • Evianna

    Så, på RUL idag fick vi se en frisk och sprallig liten pojke. Pojke. Min första känsla var ett stygn av besvikelse. Jag hade hoppats på en flicka, mest kanske för att jag vet att min sexårig verkligen ville ha en lillasyster och kommer bli såååå besviken för ytterligare en lillebror. Detta är garanterat vår sista bebis och nu är alltså chansen till en dotter borta. Också lite sorgligt, även om jag såklart är glad för att han är frisk och längtar efter att få träffa honom. Jag är också så vansinnigt tacksam för att jag faktiskt är välsignad med ett tredje barn, något jag aldrig trodde jag skulle få. Han kommer komplettera vår familj känner jag, ändå är jag lite ledsen inombords för att det inte är en flicka...

  • Evianna

    Hej allihop! Min skamliga besvikelse över att den där inne inte är en flicka, och att jag således aldrig kommer få en dotter, börjar nu lägga sig lite och jag vänjer mig vid en familjebild med tre söner. Tre underbara pojkar., även om besvikelsen ändå finns kvar som ett litet stygn fortfarande. Jag är sååå glad för den här lille killen och älskar den redan så galet mycket, vilket jag gjort från start och det har inte ändrats bara för att han visade sig vara en han. Är det någon av er andra som hoppats på ett annat kön och kan förstå min känsla lite?

  • Evianna

    HJÄLP mig. Lugna mig. Detta är min femte graviditet och idag har jag haft bruna flytningar sedan lunchtid. Aldrig varit med om det förut. Går in i v 22 imorgon. Ingenting gör ont och jag känner mig pojke röra sig. Men herre hud man blir ju skitnojjig. Just nu är planen att avvakta nån dag men upphör det inte imorgon så ringer jag bm. Eller vad hade ni gjort?? Om någon varit med om detta så säg bara solskenshistorier, tror inte jag pallar att höra om så här sena mf.

  • Evianna
    Johannana skrev 2018-04-24 20:54:20 följande:

    Jag har haft rosa/bruna flytningar (även ordentliga blödningar) hela graviditeten, är i v21 nu. Min lille kille mår toppen och sparkar runt som tusan där inne :) Så det är säkert ingen fara. Enligt 1177 ska man dock kontakta förlossningen omgående om man är i 22+0 och får blödningar (läs Blödning under graviditet på 1177.se)


    Tack för ditt svar! Ja jag läste på 1177, men jag är i ärlighetens namn inte superorolig, men det är kanske bäst att ringa bm imorgon ändå. Har du haft kontakt med sjukvården? Är du orolig? Guuud va nervös jag blir ändå, ena stunden tänker jag att det nog är ok så länge det inte blir värre, sen får jag ångest och tänker att jag DÖR om något händer min lille kille.
  • Evianna

    Nu har jag ringt bm men bara fått en tid för att bli uppringd imorgon. Känns jobbigt att vänta. blodblandade flytningar har fortsatt hela dagen och det kom en liten ?klump?. Är mer orolig än igår eftersom det inte upphört, men har känt min fina efterlängtade pojke sparka både igår och idag. Jag googlade och såg att han ännu är för liten för att överleva utanför livmodern, så allt bara måste vara okej där inne.

  • Evianna
    Tokmamma skrev 2018-04-29 08:24:45 följande:

    Hej. I fredags var vi på ultraljudet. Allt såg bra ut och mitt bf blev flyttat från 26/9 Till 1/10. Vilket jag är extra glad över. Min son fyller år i september och dottern i november.

    Dock blev jag besviken över att vi väntar en pojke. Så himla löjligt att känna så när jag vet att jag kommer att älska denna lilla lika mycket som dom 2 andra. Jag behöver väl bara ställa om mig. Jag var så säker på att vi väntade en flicka.

    Vi passade även på att beställa vagnen (bugaboo fox).


    Grattis va härligt att allt är bra! Ville bara flika in att jag också väntar 3e barnet och att det också är en pojke, och att jag också blev besviken när jag först fick höra det på ul. Hade verkligen hoppats och trott på flicka! Och jag känner mig också fånig som kände så. Kände igen mig mkt i ditt inlägg! Börjar helt klart komma över den besvikna känslan nu (är i v 22) och längtar verkligen efter den här lille killen. Kommer kanske Dick alltid vara en liten sorg att jag aldrig fick nån dotter (detta blir tredje pojken) men lyckan över grabbarna överväger såklart :)
  • Evianna

    Glad midsommar allihop!! Jag är i v 30 nu och bara en fjärdedel kvar innan min älskade lillkille är här :D Jag läääääängtar och känner mig så tacksam just idag för den här ungen. Igår var en annan historia, då drev syskonen mig till vansinne och jag kände att jag kommer gå under när trean föds, haha!! Höga toppar och djupa dalar just nu, hormoner antar jag för jag brukar vara betydligt mer stabil i mitt humör...

  • Evianna

    Jag döööör i värmen! Mitt förbaskade åderbråck i underlivet är så in i helvete svullet och tungt i värmen och så jäääävla obekvämt! Det kliar och gör ont. Foglossningen har kommit nu tillslut också men jag tycker ändå jag klarade mig bra länge från det. Jag längtar sååå efter min lille kille nu, och efter att få mina kroppsfunktioner tillbaka. Förmågan att ta en promenad med ungarna eller hunden, eller kunna ta sig upp på övervåningen utan att pausa 4 ggr i trappan, eller att ANDAS fritt med känslan av att ha två normalstora lungor och inte två små pyttelungor som kippar efter luft som en fisk på land vid minsta lilla rörelse. Ok, nog gnällt! :) Jag är beräknad till första veckan på sept, nån mer?

Svar på tråden BF September 2018