• Tuss 1

    Grattis Kvinnor - Ni har fått en ny myndighet

    Kommer ju att gynna männen med. Tex när vi får lika lön. Då kommer männen att få möjlighet att ta ut lika många föräldradagar. Bara en sån sak!

  • Tuss 1
    Konservativ skrev 2018-02-01 10:59:19 följande:

    Kvinnor har redan lika lön. Men de är för lata och tror att stekta sparvar ska komma flygande.


    Nä dessvärre är det inte så ännu. Antar att jag är precis lika lat som du. Och jag klarar mig bra. Det är väl iofs lite av många mäns skräck. Kvinnor klarar sig bra utan män. Vi är inte längre beroende av era pengar. Vi förväntar oss dessutom att ni tar lika stort ansvar för barn och hushållssysslor. Det är idag inte ok att behandla kvinnor som förr. Jobbigt? Som tur är finns det många härliga män som kan hantera detta. Jag har turen att dela mitt liv med en av dem.

    Och ja jag byter mina däck själv.....
  • Tuss 1
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2018-02-03 21:06:02 följande:

    Sanningen är att kvinnor jagat sparvar och slitit hårt alla tider. De har bara varit överklassens kvinnor som blivit försörjda.


    Ja det är sant.
  • Tuss 1
    KlunsSmurfen skrev 2018-02-06 15:44:21 följande:

    "Och jag klarar mig bra. Det är väl iofs lite av många mäns skräck"

    Jag är väldigt tveksam till det, det är väl mer en trygghet att kvinnor kan vara med och styra upp saker.

    = mindre krav och måsten på mannen.

    Det låter bra.

    "Vi förväntar oss dessutom att ni tar lika stort ansvar för barn och hushållssysslor."

    Det beror helt på hur situationen ser ut och hur man delar upp det, huvudsaken är att båda har lika stort ansvar och är nöjda med fördelningen.


    Självklart man samarbetar ju.
  • Tuss 1
    KlunsSmurfen skrev 2018-02-06 08:39:54 följande:

    Socialister bråkar en hel del om att kvinnor ska ha lika lön (lika resultat) inom mansdominerade yrken men tar de hänsyn till alla faktorer hos enskilda individer?

    Hur ofta bråkar kvinnor om att män ska samma lön (lika resultat) inom kvinnodominerade yrken?Vårat lönegap verkar vara lägre än i England.

    5.17




    Män har ofta högre lön inom "kvinnoyrken". Det var ju det lockbetet man körde för att få in dem inom tex vården. Och oavsett så har män minst lika lön ändå.
  • Tuss 1
    Anonym (FPL) skrev 2018-02-06 18:37:37 följande:

    Män har oftare högre lön därför att män är mindre "agreeable" som Jordan uttrycker det. Kvinnor har en högre tendens för att hålla med än att argumentera emot (även om man har svårt att tro det när man läser inlägg på FL). Men det kan bero på att de är mindre stresståliga och mer konflikträdda än män, som ju har biologiska orsaker.


    Som jag ser det har det dels att göra med att män aldrig var hemma med barnen förr. Och dels för att män ofta utmålar sig som bättre än vad de är. Kvinnor är mer försiktiga med att utgöra sig som experter när de inte anser sig vara det. Oj är män stresståliga? Det känner jag inte till. Idag är dock de man löneförhandar med lite bättre pålästa.
  • Tuss 1
    Anonym (FPL) skrev 2018-02-06 20:48:30 följande:

    Nä jag skrev att män är MER stresståliga än män. Verkar som du läser in det du vill läsa in i stället för vad som faktiskt står.

    Män är mer aggressiva än kvinnor, det är fakta, like it or not, och också mindre konflikträdda. Såna saker är väldigt viktiga när man ska pusha sig uppåt i karriären och slåss med andra likadana. Löneförhandling och att få den där extra höjningen kan handla  om att skapa konflikt och inte hålla med. 

    Om kvinnor ska få lika höga löner som män får så får de vara lika tuffa och pushiga som en del män är. Det faller sig rätt naturligt eller hur? Du tror väl inte de tävlingsinriktade männen på toppade viker undan bara för där kommer en kvinna?

    Att män utmålar sig bättre än vad de är, ja de gör de ju såklart, för att de har de självförtroendet att göra så. Vad ska du göra åt det? Få lika bra eller bättre självförtroende förstås. 

    Jag hatar för övrigt som det ser ut nu.


    Ok i såfall beror det nog på att endel män inte tar lika mycket ansvar som de stressade kvinnorna. Så då har vi lite att jobba på ;).

    På mina arbeten måste man visa prestation och att man nåt de mål man satt upp. Sen förhandlar man utifrån det. Ogrundade konflikter kommer man inte långt med. Och tro det eller ej men löneklyftan börjar dra ihop sig.

    Haha jag vet inte vad du jobbar med. Men de där självutnämnda experterna genomskådas rätt snabbt. Jag kör på min linje och de fungerar fint. Mitt självförtroende är gott.

    Har ett toppen bra jobb med ca 60 %kvinnor och resten män. Superbra mix måste jag säga.

    Du hatar? Bitter?
  • Tuss 1
    KlunsSmurfen skrev 2018-02-06 23:18:21 följande:

    "Som jag ser det har det dels att göra med att män aldrig var hemma med barnen förr."

    Det har alltid varit kvinnor som föder barn...

    -Jag tror till och med att du fattar vad jag menade.

    "Och dels för att män ofta utmålar sig som bättre än vad de är"

    jepp, en bidragande orsak till att de är bättre på att förhandla till sig löner eller söker jobb.

    men i övrig verkar det bero helt på situationen,  på forumet verkar det ändå vara både kvinnor och män som inte tvekar att vara "experter" på något de knappt har någon koll på.

    -Många experter är det...

    "är män stresståliga?"

    nja, personligen har jag snarare olika strategier för att slippa känna stress.

    Coolt vill du dela med dig?


  • Tuss 1
    Anonym (FPL) skrev 2018-02-06 23:34:28 följande:

    Jaa... jag hatar alla jäkla skitnormer som ständigt styr vad folk i allmänhet ska tycka. Som robotar, styrda av en osynlig ledare - samhället. 

    Jag jobbar inte för tillfället, kanske därför.

    Men nej jag är inte så bitter, ursäkta om jag låtit arg, ibland är det bara skönt att skriva av sig, men hoppas inte folk tar åt sig. Jag har inte koll på allt märker jag, man blir kunnigare ju mer man diskuterar med folk i alla fall. 


    Ja det är ju lite så ett samhälle är styrt. Men det är ju kul med olika åsikter. Vi lär oss av varandra.

    Segt, hoppas du får ett utmanande jobb snart.

    Ok, bara man inte hatar. Lite arg får man vara emellanåt :)
Svar på tråden Grattis Kvinnor - Ni har fått en ny myndighet