Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    dotter har fått allergi mot hund

    Tycker inte du ska oroa dig i onödan så länge det funkar. Lite utslag vid knävecken är ju typ ingenting, känns som att steget till astma därifrån är väldigt långt. :) Dessutom går många barnallergier över med tiden! 


    Hankypants skrev 2018-01-06 22:16:18 följande:

    Hej har en staffe/bullterrier (7år). Fick henne när hon var 1 år.

    Hunden är en omplacerings hund som kommer ifrån Irland som jag räddade därifrån (var övergiven och drev omkring på gatan) innan hon kom till sverige..

    Den här hunden betyder verkligen allt för mig och jag likaså,.

    Jag är allergisk mot hund,katt,häst,pollen,damm u name it.

    Har även trots mina allergier levt med djur. ( levt med hund och katt) i större del av mitt liv.

    Och min egna hund kände jag av i början men nu har jag typ blivit immun då jag inte känner av någon form av allergi. (Kände av henne de första året typ)

    Har en dotter på 2 år som har utvecklat allergi hon har fått polyper som hon ska operera bort. Har fått lite utslag vid knä vecken osv. Annars så inget annat.

    Dammsuger varannan dag och skurar lägenheten. Vädrar så ofta jag kan.

    Duschar hunden 1 gång i veckan samt tvättar allt som hunden vidrör ofta. (Hennes säng lakan tex) har ett special schampo som minskar allergen.

    Jag kan inte tänka mig ens att göra mig av med hunden då jag har inte hjärta nog att ta bort en fullt frisk hund eller omplacera henne. Då hon har varit med om så mycket i livet. Det jag vill är att hon ska få leva sina sista år i frid.

    Utöver min dotters allergier så har hon inte visat några andra symtom. Min fru är rädd för att hon ska få astma osv. Det förstår jag..

    Jag mår så fruktansvärt psykiskt dålig av den här situationen..

    Någon som har suttit i samma sits?


  • Ignoramus

    Hen har ju även ett väldigt stort ansvar för hunden (som han dessutom skaffade först) som många verkar ta chockerande lätt på. Varför börjar man inte med att schamponera hunden som någon föreslog. Kanske dela av huset/lägenheten lite tydligare? Man ska väl rimligtvis ha gjort allt i sin makt + veta att doktorn faktiskt utvecklat astma (vilket långtifrån alla allergiker gör) innan man ens tänker tanken på att lämna bort hunden. Tycker det låter helt vansinnigt att resonera som vissa av et, "aha dottern allergisk = astman väntar runt hörnet = hunden måste bort".

    Nu rör det sig om några utslag i knävecken, det är inte tillräckligt på långa vägar. Att hen överhuvudtaget har dessa funderingar tyder ju på att hen tar problemet på allvar. Men att säga att man prioriterar hunden före barnet för att man inte omedelbart säljer den vid första utslaget eller sniffningen är rätt galet.


    NELJ skrev 2018-02-28 20:45:39 följande:

    Läkare har sagt att din dotter riskerar att få astma och andra komplikationer om hon fortsätter att exponeras för hunden. Och du rycker på axlarna, så är det för alla? Men det här är din två åriga dotter. Det största ansvar du har i livet.

    Jag förstår att det känns jättejobbigt men det är helt ofattbart att du väljer din hunds välbefinnande över din dotters.


Svar på tråden dotter har fått allergi mot hund