Inlägg från: NELJ |Visa alla inlägg
  • NELJ

    dotter har fått allergi mot hund

    Hankypants skrev 2018-01-06 23:44:07 följande:

    Hon har fått konstaterat att hon är allergisk mot hund. Hon har inte astma.

    Det läkarna har sagt att hon kan få vid ett senare tillfälle om hon utsätts för allergi dagligen. (Astma) och andra saker visst det kan man få så är det ju om man utsätts för allergier.. så är det för alla.

    Vi har också begränsat dagarna hunden är hemma.

    Hunden är hos min mamma 4 dagar i veckan och 4 dagar hos oss

    Sjukt jävla jobbig sits... man mår som en påse skit..


    Läkare har sagt att din dotter riskerar att få astma och andra komplikationer om hon fortsätter att exponeras för hunden. Och du rycker på axlarna, så är det för alla? Men det här är din två åriga dotter. Det största ansvar du har i livet.

    Jag förstår att det känns jättejobbigt men det är helt ofattbart att du väljer din hunds välbefinnande över din dotters.
  • NELJ
    Ignoramus skrev 2018-03-01 08:01:01 följande:

    Hen har ju även ett väldigt stort ansvar för hunden (som han dessutom skaffade först) som många verkar ta chockerande lätt på. Varför börjar man inte med att schamponera hunden som någon föreslog. Kanske dela av huset/lägenheten lite tydligare? Man ska väl rimligtvis ha gjort allt i sin makt + veta att doktorn faktiskt utvecklat astma (vilket långtifrån alla allergiker gör) innan man ens tänker tanken på att lämna bort hunden. Tycker det låter helt vansinnigt att resonera som vissa av et, "aha dottern allergisk = astman väntar runt hörnet = hunden måste bort".

    Nu rör det sig om några utslag i knävecken, det är inte tillräckligt på långa vägar. Att hen överhuvudtaget har dessa funderingar tyder ju på att hen tar problemet på allvar. Men att säga att man prioriterar hunden före barnet för att man inte omedelbart säljer den vid första utslaget eller sniffningen är rätt galet.


    Vänta tills dottern fått astma innan man placerar om hunden? En kronisk sjukdom som kan komma att kräva medicinering i hela livet? Det finns de som säger att mässlingkalas är brottsligt och jag undrar om inte det här gränsar till det också. Hunden kan må bra hos någon annan och skulle det visa sig att den har en för trasslig uppväxt för att må bra i ett annat hem - då avlivar man hunden och är glad över de fina år man fått ihop. Det är att ta ansvar.

    Och ja, jag är uppväxt med hundar och har katter nu. Men jag har också barn och jag vet vilka som går först!
Svar på tråden dotter har fått allergi mot hund