Inlägg från: Anna198407 |Visa alla inlägg
  • Anna198407

    Måste en 3 åring ha aktiviteter ?

    Jo min lille kille som precis igår fyllde 3 år är en liten kille med mycket spring i benen . Han tycker om att vara utomhus och spela fotboll, cykla och leka.

    När han var 8 månader så anmälde jag honom till Ministuds ( en liten babygymnastik för de allra minsta ) där var vi med i 2 terminer och det var roligt och hjälpte honom jätte mycket med balans och allt . Sedan började han på dagis och det har varit lite tufft för oss alla då lämningarna har varit jätte jobbiga under en rättså lång tid , och det kan fortfarande vara så ibland särskilt när jag ( hans mamma ) lämnar . Så under den perioden då han började på dagis så tog vi en paus från aktiviter och var bara ute på lekplatser , umgicks lite med kompisar , läste böcker på biblioteket och sådant . När han blev 2 år så anmälde jag honom till Knatteskutt och deras idrottsgympa och de 2 första gångerna gick bra och han tyckte det var kul , men sedan efter det så gallskrek han varje gång och det var bara att köra hem igen , han ville inte alls! .

    Så nu befinner jag mig i ett läge där jag inte vet om jag ska våga chansa att anmäla honom till något eller ej ? Jag hör hur kompisar runtomkring går på både det ena och det andra med sina barn och jag får känslan av att vara en dålig förälder om jag inte går på en aktivitet med barn samtidigt som det känns fel att tvinga honom till något som han inte vill ?

    Så hur viktigt är det egentligen med att barn har aktiviteter ? Borde jag chansa och försöka tvinga dit honom ? de flesta aktiviteter är ju ändå ganska så dyra så det vore ju tråkigt om 2000kr brinner inne ännu en gång om det skulle visa sig att han verkligen inte vill . Eller borde jag vänta tills han blir något år äldre och kanske själv kan kan säga vad han vill göra?

Svar på tråden Måste en 3 åring ha aktiviteter ?