• vill2017

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Hej,

    Hittade er igen! Har haft en paus från familjeliv ett tag men fortfarande inte lyckats bli gravid.

    Nu är vi inskrivna på klinik och har gjort alla tester (ingenting är fel på någon av oss). Denna månad gjorde vi ett första försök med stimulering. Har tagit Letrozol i fem dagar och sedan en Ovitrelle-spruta i lördags för att få fart på det. Efter sprutan ska man ha sex helst två gånger inom 36 timmar.

    Detta ska vi försöka med tre gånger har vi sagt och om det inte funkar blir det dags för IVF.

    Hur har det gått för alla? Är det någon från vår ursprungliga tråd som lyckats få ett plus?

    Styrkekramar till er alla

  • vill2017
    Jooosen skrev 2018-06-07 13:47:12 följande:
    Trisst att ni inte lyckats :(. Hoppas de funkar med kuren. På oss har inga fel heller hittats. En va jag minns som plussade. Inez989 tror jag hon hette! Tog sig efter typ 13 månader tror jag!
    Ja det har verkligen varit en pärs!

    Vi tog en liten paus i april och gifte oss för att få något annat att tänka på ett tag :)

    Trist att höra att det inte löst sig för er heller. Det är jobbigt när det är så många av mina vänner som blir gravida nu. Nu vet dock de flesta av våra närmaste vänner och familj om vad vi håller på med. Det är en sorg i sig eftersom vi inte kommer få tillfälle att överraska någon :(
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-07 15:23:46 följande:

    Nu är vår insemination färdig! Kändes lite som kraftigare mensvärk när katetern skulle genom livmodertappen! Men nu är det färdigt :D Testdag 24 juni, men lär testa på midsommar!


    Jag håller tummarna!

    Tog Ovitrelle i lördags men vi har ingen insemination utan kör på som vanligt. Fanns det någon anledning till att de föreslog insemination i ert fall?
  • vill2017
    Corneliass skrev 2018-06-08 06:49:26 följande:

    Vill bara dela med mig av min lycka. Jag plussade precis efter 1 års försök. :')


    Grattis!!!! Åh vad skönt det måste kännas!
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-07 19:04:22 följande:
    Vi är oförklarligt barnlösa sedan två år tillbaka & de anser att vi ändå är så pass friska att det ska gå med insemination :)
    Vad skönt att det blir under så kontrollerade former dessutom. Känns som att det är ännu mer sannolikhet för att det ska bli något då. Vore ju underbart! :)
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-07 19:04:22 följande:

    Vi är oförklarligt barnlösa sedan två år tillbaka & de anser att vi ändå är så pass friska att det ska gå med insemination :)


    God morgon! Hur går det för dig som tagit spruta? Känner du av något i kroppen? Jag har haft stick och molvärk lite till och från. Är på ÄL +9 idag och ovitrelle har helt gått ur kroppen för jag har inte fått något falskt plus.
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-12 14:27:33 följande:

    Usch vad jag har negativa tankar :( Inser ju hur låg chans det är att faktiskt bli gravid efter en insemination... varför skulle det lyckas nu när vi inte lyckats själva under över två års tid..? Chansen är ca 10%, så det är ju väldigt liten chans.


    Jag förstår hur du tänker.. jag känner samma sak och jag har så många andra symtom mot vad jag brukar ha mellan ÄL och mens. Vet inte alls vad som gäller för symtom med letrozol och ovitrelle. Är det precis som en vanlig ägglossning? Bör alla symtom vara precis lika som vanligt?

    Vad gäller sannolikheten så räcker den kanske, speciellt om ni aldrig lyckats träffa exakt rätt tid förut. Det räcker ju i alla andras fall :)

    Håller så många tummar för oss!
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-12 15:35:32 följande:

    Jag tog bemfola så vet inte vad letrozol ger för biverkningar.

    Vi har prickat varje äl när vi försökt själva så det är inte problemet för oss utan det går bara inte helt enkelt. I min ålder ska det ju vara 25% att bli gravid på egen hand & därför känns dessa 10% oerhört låga.


    Jaha! Jag fick för mig att vi tog samma men det var nog bara ovitrellen. :)

    Jag har så svårt att tro att det bara är 10% chans med insemination när det skulle vara 25% om ni skulle gjort det som vanligt. Ha förhoppning att det är samma chanser som vanligt men att du med säkerhet vet att du haft ägglossning och prickat exakt rätt!
  • vill2017
    LLW skrev 2018-06-14 16:55:23 följande:

    Precis efter hysteroskopin kom läkaren som utförde operationen och sa att dom tagit bort en polyp och sett att min livmoder var hjärtformad, och att min vanliga läkare skulle berätta mer. Hela det samtalet tog ca 20 sekunder.. känns som att dom bara droppar info på en som man själv får försöka reda ut :( har googlat runt massor och förstått lite mer vad det innebär, men önskar att någon kunde suttit ner med mig och berättat för mig. Att sen få ett brev där det står att jag har ökad risk för missfall och ett lycka till känns väldigt opersonligt och oproffsigt :(

    tog det hårdare än jag trodde jag skulle. Kan inte ens bli gravid men om jag blir det lär jag få missfall. Tjoho vad pepp man blir :(


    Åh vad tråkiga nyheter :(

    Styrkekramar till er!
  • vill2017
    XAHHA92 skrev 2018-06-17 06:11:09 följande:

    Negativt test idag, alltså var det bara ovitrellen som gav utslag. Suck, då har jag lärt mig det tills nästa behandling, att faktiskt vänta de här 10 dagarna. Även om testat visade negativt idag får jag väl hålla mig i några dagar till innan jag tappar hoppet helt. Bara äl+10


    Jag tror faktiskt att jag också fick utslag från ovitrellen men bara på clearblues test och det var på äl + 11 och äl+ 12 till och med. På testlagrets stickor var det helt blankt hela tiden. Idag är jag på äl + 15 utan positivt resultat och det är så sjukt för jag har haft så otroligt annorlunda symtom mot vad jag brukar ha. Men men, innan mensen kommit ska man ju inte kasta in handduken.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år