• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-07-30 21:55:11 följande:

    Vi har varandra allihopa!! Det här är

    Verkligen en jävla livskris men vi ska klara det <3


    Det är så tryggt att veta att man har den här fina gruppen att vända sig till, precis när som helst. Även om många är på olika ställen i processen så kan man alltid få stöd <3
  • LLW
    LillaLuna skrev 2018-07-30 20:50:37 följande:

    Tack så oerhört mkt alla för era fina ord - är så skör nu att allt får mig att gråta haha. Det betyder så mkt för mig.

    Jag håller bara tummar och tår över att de tänker att missfallet var så tidigt att de ser mellan fingrarna när det gäller tidsramen. Men ställer in mig på att det blir tråkiga bud angående ivf så jag inte blir besviken...

    Ang. mina spottings så får jag samma svar överallt när jag påtalar det - att det är såååå vanligt och såååå normalt att det inte är värt att bry sig om.

    Suck, att denna cirkus aldrig tar slut för en? Hur håller ni fasaden uppe? Jag kan knappt se ett spädbarn när jag är i affären längre utan att bli bitter; tanken på att jag ska bli moster i nov gör mig nästan lika mkt bitter/förtvivlad som glad/förväntansfull.... Usch, tycker inte riktigt om mig själv längre....!


    När får du spotting? Jag har haft varje dag i en vecka innan mens senaste året. För två månader sen gjorde jag hysteroskopi där de tog bort en polyp, och efter det har jag endast haft spotting en enda dag innan mens.

    Frågade också min läkare i vintras för jag tyckte att en vecka är lång tid, men hon sa att det inte var något konstigt. Men med tanke på att min lutealfas bara är 10-11 dagar så börjar ju spottingen 3 dagar efter ÄL. Kändes konstigt att det skulle kunna vara "normalt".
  • LLW
    Lenaia skrev 2018-07-31 19:12:27 följande:

    Idag kom samtalet och i slutet av augusti drar vi äntligen igång med IVF då efter att vi inte lyckats själva på 18 ägglossningar!

    Håll tummarna för oss!


    Åh vad härligt! Då ligger vi lika i tid - har försökt 19 gånger och ska på första mötet på rmc på torsdag. Hoppas på att få dra igång direkt annars blir det väl till nästa cykel i slutet på augusti. Kul om vi kan följas åt!
  • LLW
    Lenaia skrev 2018-08-01 10:30:31 följande:

    Åh spännande! Ja vi hoppas med att få dra igång allt direkt till cykeln direkt efter första mötet. Men huvudsaken är vi verkligen är igång nu. Känns så sjukt overkligt allt.... Men vi är så glada. Jättekul att vi kan följas åt!


    Håller med dig! Efter all tid är man där man först inte ville hamna, men sedan längtade till att få komma. Så blandade känslor i den här situationen.

    Har de hittat någon anledning till att ni inte blir gravida själva?
  • LLW

    Precis hemkommen från första mötet på ivf-kliniken. Kunde inte sova alls på natten..

    Fick träffa läkaren som gick igenom våra olika provsvar mer noggrant än vad första läkaren gjort under utredningen. Fick veta att mannens prover var precis på gränsen till normala. Stor lättnad för honom som trott att det var mycket sämre.

    Ska göra korta protokollet, han kollade äggblåsor och såg att jag hade normalt antal.

    Allt hade varit jättesmidigt om det inte varit för att jag gjorde cellprovtagning i maj (inte i samband med utredningen utan den vanliga man går på) och fått svar att jag har lätta cellförändringar.

    För 4 veckor sen när jag fick svaret ringde jag direkt till sjukhuset och frågade om jag skulle komma på ytterligare provtagning direkt eftersom vi skulle starta ivf. Fick som svar att det inte var nödvändigt utan att det kunde tas i efterhand.

    Lite konstigt tyckte jag eftersom man skulle kontakta dom om man blev gravid.. men litade på att det skulle vara som de sa.

    På kliniken idag fick jag veta att det inte alls stämmer. De påbörjar ingen behandling förens cellförändringarna är utredda. Så nu får jag vänta på att rmc ska kontakta cellprovtagningen och fixa tid. Så. Jävla. Onödigt. Jag hade på känn att det skulle strula, det var därför jag ringde och ville att de skulle kolla mig så fort som möjligt! Nu kommer vi inte kunna börja med ivf förens om ca 2 månader för att det först är väntetid och sen ska svaret utredas.

    Jag blev jättebesviken och rätt less på läkaren som sa "det är ingen panik, ni är så unga" ja men vi har väntat så himla länge nu så att två månader till känns som en evighet, speciellt när vi trodde vi skulle få börja direkt! Nu ska vi gå igenom 2 misslyckanden till innan vi får sätta igång..

    Väldigt blandade känslor. Ledsen för att det blev fel, men glad att det trots allt är igång. Hoppas verkligen jag får en tid snabbt. Det är ju så jobbigt att man måste anpassa sig till cykeln också, så att missar man med två dagar får man vänta en månad till..

    Jaja, bara ställa in sig på att mensen kommer imorgon. Försöka se framåt.

  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-08-02 12:38:18 följande:

    Åh din kämpe !! Tänk att det ska vara massa som strular hela tiden. Jag förstår din frustration.

    Jag har själv haft cellförändringar, inte i samband med ivf men innan. Det ska inte påverka en graviditet alls och eftersom du har lätta förändringar så kanske dom till å med växer bort av sig själv. Jag fick göra en konisering. 2 månader är en evighet i din situation, finns liksom inget att säga för att trösta dej, det är lång tid tyvärr:( men i slutändan när du väl får börja så går det jättefort!


    Tack <3 gjorde koniseringen ont? Har inte hunnit läsa på något om det än.
    LillaLuna skrev 2018-08-02 12:47:02 följande:

    Usch, förstår att du är less <3 så tröttsamt att hela tiden få höra att allt är normalt och allt kommer vara så bra, bara för att komma dit och få ett hoppsan! Ni får vänta ytterligare lite till!

    Men skönt för dig/er att allt ändå är i rullning!


    Jaa, den här väntetiden dränerar en så jäkla mycket.. så trött på allt men man kan bara hålla ut :/ glad att vi kommit så här långt! När får ni veta om ni får vara kvar i kön? Håller alla tummar för er!!
    Jooosen skrev 2018-08-02 17:19:52 följande:

    Ååå va drygt! När man nästintill är beredd att få börja väldigt snart. Trisst d där med cellförändringar. Jag har oxå haft lätta o gjort konisering. Ska tillbaka snart o hoppas fan inte de är tillbaka så man får vänta. Inte ens riktigt tänkt på det förrän du skrev här. Det ska inte vara lätt tydligen i den här processen som redan är så jäkla jobbig. Kan inte mer än säga att ja hoppas två månader går fort <3. Här har man menskänningar i vanlig ordning. Kram på dig!!!


    Nej hoppas dina håller sig borta! Man behöver inte mer grejer som strular :( jag har inga känningar alls, men fick lite spotting efter ultraljudet. Typ som att det petade till något så det började haha. Men mensen kommer nog imorgon! Hade en liten fantasi som skenade iväg, att när han gjorde ultraljudet skulle han säga "'men du är ju gravid!" Haha. Det hände ju inte då...
    Percafluviatilis skrev 2018-08-02 17:53:11 följande:

    Inte hängt i denna tråd innan men måste bara fråga då jag har återkommande lätta cellförändringar (biopsi har aldrig visat något hittills). Frågade de dig om du hade cellförändringar eller berättade du det själv? Jag nämnde det under vårt andra försök hos privat klinik men de sa att det inte spelade någon roll. Nu går vi hos landstinget och där har ingen nämnt något och jag har inte sagt något (inte tänkt på det). Gjorde nytt cellprov i juni och nämnde då ivferna men gyn sa då inget om det utan bara samma som tidigare, om jag blir gravid ska jag höra av mig. Konstigt. Får ringa om detta på måndag när vi ska sätta tid för nästa startmöte.


    Välkommen till tråden! :)) Jag gjorde cellprovtagning för ett par månader sen, och när jag fick svaret att det fanns förändringar ringde jag och frågade om det kunde påverka ivf:en, vilket de sa att det inte skulle göra.

    Men specialisten på rmc sa att de hade sagt fel och att de behövde veta det när dom gör äggplock etc för att det kan påverka negativt annars. Inte säker på varför. Men han var noga med att säga att de inte börjar förens koniseringen är gjord. Så kolla med de på ivf kliniken, för på vanliga kvinnokliniken vet dom tydligen inte :/
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-08-03 08:40:25 följande:

    Mensen från helvetet kom just :(. Så jävla ont i magen. Fyfan va ja hatar det här!


    Åh jag är ledsen :( fy fan att man ska behöva stå ut med det där helvetet varje månad!! Hjälper tabletter för dig?

    Min har inte kommit än.. lite spotting bara så lär dyka upp senare idag eller imorgon. Hade "hoppats" på idag då det passat bättre in med jobbet..

    Håll ut, snart är det över <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-08-03 08:40:25 följande:

    Mensen från helvetet kom just :(. Så jävla ont i magen. Fyfan va ja hatar det här!


    Nu kom min också. Knappt något blod men ont som in i helvete. Bara börja med tabletterna då..

    Vi ligger verkligen lika i tiden! Min nästa blir 30/8. Hoppas det är sista jag måste ha innan ivf..
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-08-03 17:41:09 följande:

    Fan! Ja tabletter hjälper rätt bra ändå mot min värk. Dock blir ja så extremt svullen o buken, vet inte vad det är, som inte tabletter råder bot på. Hjälper dom dig? Min nästa mens kommer oxå då!


    Usch då :/ ja ibland hjälper dom, men blir så jäkla orolig i magen av dom så jag undviker in i det sista. Den här omgången har jag ont typ hela tiden :( bara tre dagar kvar..
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-08-07 16:59:39 följande:

    Min sambo har som en galning försökt få kontakt med Sophiahemmet idag men är helt fullt. Inte ens en plats till telefonkö fanns. Tror ni att det är extra tryck nu efter sommaren? Känns så trisst när vi har fått godkänd remiss för typ en månad sen o kommer inte fram!! Har dock inte fått tummen ur förrän idag o ringa.... ni som har kontakt med andra sjukhus, hur lätt kommer ni fram? Könns dumt att inte ens kunna få plats i telekön som sagt ..


    Alltså om inte jag ringer till kliniken innan klockan halv 8 SENAST så är det kört för dagen. De har telefontid mellan 7-12 men har aldrig kommit fram efter halv 8. Sjukt dåligt! Bara sätta klockan och ringa samma minut de öppnar :/
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år