• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Corneliass skrev 2018-06-08 06:49:26 följande:

    Vill bara dela med mig av min lycka. Jag plussade precis efter 1 års försök. :')


    Grattis!! Så himla roligt, stort lycka till nu <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-06-08 13:52:40 följande:

    Då kom mensen som beräknat. Denna månad testar jag hokus pokus. Bidrottning gelé. Skiter i vilket. Kan ju inte gå sämre! Börjar idag!


    Skit och piss! :( kör på hokus pokus, om inte annat så är det ju "kul" att variera sig.. vi kör bisolvon, progesteron och diverse tillskott om vartannat.

    Går fortfarande och väntar på min. Borde kommit igår. Segt när den är försenad men man redan vet att det inte kan vara nått denna månad.

    Kör på nu, snart dags för ÄL igen!
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-06-08 15:54:21 följande:

    Ja juste då finns d inte ens ett liiiitet hopp!! Ja får bli hokus pokus.. känner mig så sjukt pmsig. Sur stämning mellan mig o min sambo oxå. Fan va vi står ut med den här skiten..


    Usch så tråkigt att det är dålig stämning mellan er :( relationen sätts verkligen på prov i allt detta! Hur länge har ni varit tillsammans?
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-06-08 17:02:45 följande:

    Lite mer än 3 år och sambo typ 1 år. Känns bara som jag engagerar mig i allt d här.. hur länge har nivarit ett par?


    Lite mer än tre år, flyttade ihop ganska snabbt och har varit gifta i en månad nu.

    Kände som dig förut, men har insett nu att han är minst lika engagerad, men han bearbetar allt detta på sitt sätt. Jag vill prata och läsa på och lyssna på poddar om ivf och barnlöshet men det är inte alls hans grej. Han är iallafall alltid med när det är läkarbesök osv, det missar han aldrig. Har bett honom läsa på mer nu, tycker att han faktiskt kan göra det för min skull med tanke på allt vi kvinnor går igenom fysiskt i allt detta.

    Var det något speciellt som gjorde att det blev tråkig stämning mellan er nu?
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-06-08 22:59:03 följande:

    Ja egentligen är det ju så. Känns som killarna inte visar lika mycket o därmed tror man dom är helt ointresserade. Min sambo läser inte på om något. Eller frågar något eller ens undrar vad som är nästa steg. Jag drar i alla trådar, mejlar alla mejl, ringer alla samtal, googlar ihjäl mig osv o könns bara som att han skiter i vilket. Vilket säkert inte är sant men han visar allt annat än det. Idag har jag ringt en klinik o ställt en del frågor samt mejlat gyn (där man får autosvar att han är borta i flera dagar varje gång) o känns bara pissigt att han inte frågar något. Plus mens på det. Könns bara hopplöst. Sorry för depp :/


    Förstår att det blir tufft då :( det är en sån oerhört stor påfrestning allt detta vi befinner oss i, så man behöver verkligen stöd från sin partner! Kanske din sambo är tacksam för att du tar största ansvaret för allt för att han tycker att det är väldigt tungt och svårt?

    På något vis verkar det som att det allt som oftast faller på oss kvinnor att styra och ställa i detta, i alla poddar jag lyssnat på är det samma visa. Kanske för att det är vår kropp som kommer gå igenom den tuffaste och största utmaningen, medan killarna inte kan bidra med så mycket mer än ett provrör.

    Det blir alltid så mycket tyngre när mensen kommer. Det där mörkret som faller över en är inte lätt att se igenom, och det blir svårare för varje misslyckat försök. Men håll huvudet uppe, snart är vi där! Min målbild som jag fokuserar på är när jag ska få berätta för min man att jag är gravid. Det fokuserar jag på när det känns som tuffast. Någon gång ska jag nå dit. Längre än så (barnet föds, blir äldre osv) kan jag inte riktigt se än, det känns så otroligt avlägset ännu.

    Går btw fortfarande och väntar på den där jäkla mensen som är 3 dagar sen. Tror att hysteroskopin ställde till något. Suck.
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-11 12:49:34 följande:

    Så himla gött - äggplock på fredag och sen blev det så himla bra ändå att vi hinner odling!

    Vi skulle ju egentligen fått tillbaka ett 2 dagars, men fick veta idag att det finns tid för odling. Så antingen insättning på måndag, eller på onsdag!!

    Helt sjukt, men nästa vecka är jag alltså gravid tekniskt sätt. Sen hoppas jag och ber till alla makter att det får stanna kvar och att jag får mitt efterlängtade plus!!!!


    Men vad roligt!! Helt galen tanke ju - men man är ju faktiskt gravid! Åh jag hoppas verkligen att det tar sig :)))
  • LLW

    Fick brev från vår läkare idag. Hon skrev jättekort att min livmoder är missformad och att det därför är ökad risk för missfall. Inget mer förutom att hon dikterat remiss till rmc och lycka till typ. Jahopp.

    Väntar nån vecka sen ringer jag rmc för att kolla att remissen kommit fram. Litar inte på varken läkaren eller postgången..

  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-14 13:00:58 följande:

    Jahapp?? Var det väntat besked eller kom det som en chock??? Opersonligt att få d på brev annars :( hur mår du?


    Precis efter hysteroskopin kom läkaren som utförde operationen och sa att dom tagit bort en polyp och sett att min livmoder var hjärtformad, och att min vanliga läkare skulle berätta mer. Hela det samtalet tog ca 20 sekunder.. känns som att dom bara droppar info på en som man själv får försöka reda ut :( har googlat runt massor och förstått lite mer vad det innebär, men önskar att någon kunde suttit ner med mig och berättat för mig. Att sen få ett brev där det står att jag har ökad risk för missfall och ett lycka till känns väldigt opersonligt och oproffsigt :(

    tog det hårdare än jag trodde jag skulle. Kan inte ens bli gravid men om jag blir det lär jag få missfall. Tjoho vad pepp man blir :(
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-15 12:08:54 följande:

    Mitt äggplock....

    Blev mottagna och visade till ett rum. Började redan då få panik och tårarna och ångesten kom.... sambon fick gå iväg å lämna prov medans jag blev ompysslad av en jättefin syster. Bytte om till skjortan och mössa.. Hon satte nål i armen och tog blodtryck....

    Sen skulle man kissa innan det var dags och läkaren kom förbi och berättade om vad som komma skulle. Dom var jättegulliga allihopa och hade ett fint bemötande.

    Väl inne på rummet så fick jag hoppa upp i gynstolen. Embryologen kom in och dubbelkollade födelsedstum så att vi var vi.

    Sambon satt vid mitt huvud och nu var det bara å andas.. fick första dosen morfin innan läkaren skulle ta bedövnings spruta i livmodern. Fick ingen reaktion alls på morfinet och sprutorna hon tog gjorde på riktigt så jääääääävla ont. Skrek å kramade sambons hand och försökte bara ta mig igenom det. Fick totalt 3 doser med morfinet men kände inte av det någon av gångerna. Själva äggplocket var en märklig känsla. Dom liksom sög ut blåsorna och det kändes som mensvärk gånger 1000, väldigt ilande ihållande känsla av ren å skär smärta. Berodde nog mkt på att jag inte gick igång på morfinet också...

    När hon tagit ur verktygen ur fiffi så rann det till rätt ordentligt och en stor pöl med blod kom på golvet, kändes väldigt obehagligt. Dom torkade rent mig och vi fick gå in på vårt rum igen.

    Fick frukost som jag inte orkade äta och 2 smärtstillande som jag tog direkt. Smärtan höll i sig och jag vilade en stund. Sen kom läkaren å berättade att dom hade fått ut 11 stycken ägg. Befruktning sker under dagen och planerad insättning är på månad. Om det är fler än 5 befruktade så ringer dom imorgon för att ändra insättningsdag till onsdag. Nu kan vi bara hålla tunmarna. Ligger nu nerbäddad i soffan resten av dagen. Idag räknas som dag 0, imorgon dag 1 och testdag på dag 18. Nedräkningen kan börja!


    Så jävla bra av dig att du tog dig igenom det trots den smärtan! Starkt!! Och tack för att du berättar om din upplevelse, även om det är jobbigt att läsa att det gjorde så ont så är det bra att kunna förbereda sig. Hoppas morfinet biter på mig.. fick det när jag tagit dom där vidriga cytotec-tabletterna som gav mig sånna enorma smärtor och då hjälpte morfinet på några minuter.

    Känns det bra att dom fick ut 11? Det är väl ett bra antal vad jag har läst? Hoppas hoppas hoppas att många blir befruktade nu!! Håller verkligen tummarna för er!
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-06-15 14:00:03 följande:

    Det lyckas klämma in mig för spolning på måndag!! Så jäkla skönt. Slipper ja vänta till augusti!


    Åh så bra!! Från att inte ha vetat om du skulle få göra det alls till att få göra på måndag! Så himla skönt!! Brukar du få mensvärk? Kan rekommendera att du isåfall tar samma dos smärtstillande som brukar funka på mensvärken. Jag tog bara 2 alvedon som dom rådde mig till, men tror jag hade haft mindre ont om jag tagit 1 Ipren också.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år