• Jooosen

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Guldigatre skrev 2018-04-02 21:34:38 följande:

    Ja, den är väldigt regelbunden. Kan ibland diffa en dag eller två och mensens längd kan variera någon dag. Men oftast är den exakt.

    Ja, jag kämpar på med vikten. Har gått ner 7 kg sen nyår och resterande 7 börjar kännas nära nu ????


    Ja okej! Men oj bra jobbat ju!! J könner igen mig med åldern. Är visserligen bara 30 i december men känns som tiden bara går...!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-03 12:53:42 följande:

    Inte helt otippat så ringer kliniken idag å avbokar vår tid för imorgon. KUL!!!! Eller inte..... läkaren var tydligen inte på plats då, så nu går vi båda hemma obetalt helt jävla i onödan. Får dom verkligen göra så???????? Fick ny tid slutet på april. Blir så jävla less........


    Nej Vafan!! O ni hade tagit ledigt från jobbet o allt?? Tror inte man får göra så men et inte sånt... Fyfan va trisst :((((
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LLW skrev 2018-04-03 15:19:32 följande:

    Jag har också sånna dagar. Oftast hela tiden mellan ÄL och mens. Sen efter mensen så försöker jag låta bli att tänka på det tills det är dags igen.

    Min man vet när det är liggdags, han frågar oftast om det närmar sig. Kalendersex är rätt tufft ibland, när ingen av oss är på humör är det svårt att ta det seriöst så vi skrattar mest. Skönt det iof.

    Tar du ÄL tester varje månad eller känner du av när det är dags?


    Ja jag försöker tänka samma. När mensen kommer försöker ja tönka på annat! Min sambo brukat oxå fråga. Annars så säger ja att det är dax haha. När vi väl måste presterara blir sexet helt värdelöstdåligt. Men vi garvar typ oxå åt hela situationen ... för det mesta äl test. Men får tydliga äl känningar plus flytningar så behöver typ inte egentligen... denna månad skiter ja i det! Äl är nog imorn!! Testar du?
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LillaAw skrev 2018-04-04 16:49:20 följande:

    Hej tjejer! Igår var jag på Sophiahemmet och nu är remiss skriven för att få betald ivf. Jag känner lite för att leva nu och inte längre "hetsligga" när ägglossning sker. Kanske hinner vi med något ivf försök i maj om det går snabbt annars blir det i augusti/september efter att de haft sommarstängt. Känns sååå skönt att ivf är det som vi kommer ställa in oss på mentalt.

    Jag hoppas ni som är mitt i utredningar får besked snart och att ni snart får pluss på Stickan! :)


    Härligt!! Nu kan ni säkert slappna av lite! Hur lång tid har allt tagit sen ni tog första kontakten? Själv är man i hetsägglossniingstid just nu haha. Skiter i stickor denna månad!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LillaAw skrev 2018-04-04 17:42:56 följande:

    Ja verkligen :) . Jag tog kontakt med Sophiahemmet i februari och de har gjort spolning och tagit prover i mars sen återbesök igår och då skickade han remissen. Så totalt ca 3 månader med väntetid till besök. Rätt snabbt ändå :) förra månaden missade vi ägglossning helt (den va i påsk) då jag va och firade påsk med min familj. Fortfarande lite ångest över att man "missat" ett försök men ska försäkra sluta tänka så nu när det finns en plan B! Kram <3


    Oj jäklar va bra! Jag försökte kontakta Sophiahemmet oxå för att ja hört så gott om det. Men kom inte fram i telefonen så valde en annan... lite ångest men men. Förstår vad du menar... egentligen känner ja inte för att ligga alls denna äl men ikväll ska vi köra har vi planerat ... kram <3
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen

    Sex ikväll under själva ägglossningsverken... mer prick kan det inte bli... det var allt för denna månad haha ...


    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LLW skrev 2018-04-05 13:45:48 följande:

    Bra där!! Hoppas verkligen det tar sig nu, håller tummarna för er! Jag har nog ÄL idag eller imorgon, fick utslag på testet igårmorse och det står ju att ÄL inträffar 24-48 timmar efter det. Kör ikväll och imorgonkväll också! Sen är det väntetid.. när har du BIM?


    Åå tack håller tummarna för dig med!! Ja det låter bra! Min sambo e borta ikväll tyvärr så blir inget då... det hade ju varit det bästa men orkar inte bli nere för det känner jag... äl dag 14 (om ja går på värken) och sex dag 9,11,14. Det får duga .... lycka till ikväll :p
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    XAHHA92 skrev 2018-04-05 12:33:06 följande:

    Kunde idag läsa på min journal på 1177 att RMC i Malmö har tagit emot min remiss. Känns skönt att den har kommit in!! Nu hoppas jag bara på att vi kan hinna med att iallafall få träffa läkaren innan sommaruppehållet och få på svart & vitt att vi kan köra igång med ivf efter sommaren.

    Idag var jag med min allra bästa vän när hon plussade på digitalt. Vi grät tillsammans. Vi var så lyckliga över att hon har blivit gravid och ledsna över att jag ännu inte blivit det. Så många känslor på en och samma gång. Jag kommer göra allt för det här barnet och ta det under mina vingar som det vore mitt egna barn. Men någonstans så känner jag en enorm sorg, en sorg att jag inte har ett eget barn än. Idag är en dag då det kommer bli många tårar känner jag.


    Bra!! Åh förstår det. Så du var tom med alltså? Har de försökt länge eller kort? Vet hon din historia? Kram
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LLW skrev 2018-04-06 08:57:10 följande:

    Önskar jag hade ett lätt svar på hur man orkar :(

    Jag försöker att låta mig själv vara nere och ledsen när mensen kommer, för det är bara dumt att försöka låta bli att vara. Sen fokusera på nästa försök och försöka prata så positivt som möjligt med min partner. Istället för "det kommer aldrig gå" så säger jag att jag tror att det kommer hända nästa gång. Kanske kan lura hjärnan lite iallafall.

    Lyssnar på Ruvarpodden som är riktigt bra, rekommenderar den till alla som funderar på/genomgår ivf. Hög igenkänningsfaktor på allt de säger och bra att få lite försmak på vad man kommer gå igenom.


    Ja jag älskar ruvarpodden! Precis man försöker tänka positivt men vissa dagar tänker man såklart att det inte kommer gå alls... min sambo är mer positiv än jag vilket är tur hehe ..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    XAHHA92 skrev 2018-04-09 08:44:26 följande:

    Nu börjar min fertila period, beräknad ägglossning om 5-6 dagar!

    Det var nu för exakt två år sedan som vi hade vårt första oskyddade sex och med bim 1.a maj. Jag var så inställd på att jag som var ung skulle bli gravid direkt, men ack så fel jag hade. Två långa år av ren sorg och frustration.


    Urs sådär tänkte jag också på årsdagen för ett tag sedan. Att man inte visste vilket slit det skulle vara. Att man aldrig kunde tänka sig att man skulle ha planerande sex, känns efter varje månad osv. Minns tom att jag tittade i tråden ?vi som försökt 6 månader eller mer? och tänkte att ja där hamnar man nog inte (sjukt naiv man va...)
    Försöker med första barnet sen april 2017
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år