• Aamon

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2018-03-30 17:34:12 följande:

    Haha ja men eller hur !! Värsta som finns mot psyket å läsa deras jävla skit inlägg. Typ åååh ja å min sambo har försökt jääättelänge funderar på utredning . Så har de gått 3 månader. Eller dom som "ah vi har försökt ett tag det tog ändå 2 månader innan plus " fy fan asså.


    Gillar inte att jämföra sorg med andra. Säger inte att jag inte var ledsen när vi inte lyckades på andra försöket. Fortfarande lika ledsen att vi inte lyckats på 27:e försöket. Trodde dock jag visste vad sorg var med alla misslyckanden men upplevde annan sorg när barnen dog i magen.

    Har jag inte lika mycket rätt att vara ledsen som de som försökt i 15 år? De som fått 15 missfall? Försökt två gånger utan resultat? Jag läser andras situation och lider för dem också och hoppas för oss alla. Livet är ingen tävling och mina chanser varken ökar eller minskar för att andra lyckas eller inte. Blir andra gravida eller får barn är jag glad för dem för de slipper detta helvete...
  • Aamon
    Imra skrev 2018-04-05 13:42:36 följande:

    Hej!

    En tråd som passar mig perfekt!

    Jag och min sambo har försökt att få till vårt första barn sen juni/juli 2017. Så för oss blir det försök nr 10, efter missfall i vecka 7-8 i januari. Man blir bäldigt nervös när man försökt så ?länge? och när man väl blir gravid så får man missfall. Man är såklart rädd att det är något fel som gör att det inte vill stanna.

    Vi har inte planerat att börja ta hjälp än, men har det inte tagit sig efter ca 1år så kommer vi vilja se om något är fel.

    Håller tummarna för oss alla att det snart ska bli en liten bebis!


    Håller tummarna för er också!

    Det är tråkigt att varje mf/ma/x räknas som en lyckad graviditet och man måste räkna från det. Hade ett ma i mars så måste försöka ett år till utan hjälp igen. Har av den anledningen försökt 2 år och 3 månader vilket är tungt...
  • Aamon
    Imra skrev 2018-04-06 07:36:53 följande:

    Ja jag hade fått för mig att det var så. Men borde man inte kunna gå någon hjälp om man fått så många missfall? :O förstår verkligen om det tär på en, jag tycker att ett räcker! <3


    Efter 3 missfall har man rätt till missfallsutredning. Vi har inte haft 3 stycken, "bara" ett x och ett ma. Tar det 1 år att få till varje graviditet och de alla slutar i mf/ma/x så har det ju gått minst 3 år innan man har rätt till utredning, sedan är det väl väntetid till på det också.
  • Aamon

    Positivt äl test igår (hur efterlängtat var inte det?) och liggat har hållt på sedan 1 vecka tillbaka och fortsätter närmaste dagarna.

    En annan kul sak är att jag idag känner att jag ägglossar från båda äggstockarna (dubbel chans!). Händer typ varannat år för mig.

  • Aamon

    Fick meddelande idag att vi inte längre får stå kvar i kön för utredning av barnlöshet. De hade genomgång av kön och vi blev gravida i nov efter 2 års försök men förlorade barnet i slutet av feb varför vi inte längre är aktuella för utredning. Känner både sorg och hopp, vi vill ju lyckas själva egentligen!

    Vid nästa missfall har man ju som jag förstår det rätt till missfallsutredning (3 st) så vi får väl se vad framtiden utvisar...

  • Aamon
    Lillatjejen1992 skrev 2018-05-17 18:37:12 följande:

    Inte i nuläget :( För tjock slemhinna kan leda till cancer plus att den inte blivit tunnare dom månaderna jag hormonbehandlats (vilket den borde bli). Ägget kan ju inte fästa i en för tjock slemhinna och så finns det ju somsagt andra risker :/


    Man kan inte skrapa livmoderslemhinnan och sedan göra ivf månaden efter?
  • Aamon
    Lillatjejen1992 skrev 2018-05-17 21:38:07 följande:

    Jag har mätt slemhinnan varje månad efter mens (för att se att den stötts ut med mensen) och den blir tyvärr lika tjock om och om igen. Som jag tidigare nämnt så är ivf ändå ingenting vi vill påbörja i nuläget men aldrig roligt när fler fel dyker upp konstant.


    Beklagar. Hoppas det löser sig för er på något vis <3
  • Aamon
    bebis2018 skrev 2018-05-22 17:06:27 följande:

    Jag har endo så känns som man aldrig kommer bli gravid :(


    Är ju inte något som det behöver vara kört för. Jag har endo. Haft ett x och ett ma, men jag har iaf lyckats bli gravid. Känner en som hade fruktansvärd endo med sammanväxningar i hela buken som nu har en dotter.
  • Aamon

    På 3:e ägglossningen efter MA tog det sig <3

    Totalt har vi försökt i ca 900 dagar och fått 0 hjälp av vården. Hoppas den lille sitter där den ska och håller sig vid liv <3

  • Aamon
    Aamon skrev 2018-05-28 14:49:34 följande:

    På 3:e ägglossningen efter MA tog det sig <3

    Totalt har vi försökt i ca 900 dagar och fått 0 hjälp av vården. Hoppas den lille sitter där den ska och håller sig vid liv <3


  • Aamon
    Corneliass skrev 2018-05-28 22:35:47 följande:

    Ett stort grattis! <3 

    Jag & min sambo har försökt i 1 år nu och idag fick jag starkt plus på ägglossningstestet så nu har vi kört på (hehe), så håll tummarna för oss! 


    Håller tummar och tår för oss alla <3
  • Aamon
    XAHHA92 skrev 2018-07-04 14:05:36 följande:

    Vafan händer med min kropp.... Har fortsatt att ta ägglossningstester eftersom jag inte var hemma sist när jag fick äl smärta. Jag kunde dock se en stegring på mina test sen dagen innan och dagen efter. MEN idag har jag fått ännu en stegring på mina test & känner jag min kropp så lär det bli positivt ikväll/inatt. Kan man ha två ägglossningar på en månad? 4 dagar mellan? Hade ju trots allt två äggblåsor vid inseminationen. Jag förstår ingenting!! Ni kan se dagens stegring på bilden..


    Jag hade så. Visade sig att ägget aldrig släppt första stegringen men gjorde det den andra stegringen. Hade sex kring båda stegringarna och blev gravid (efter 2 1/2 års försök utan hjälp!). Fostret är daterat så jag blev gravid när den andra stegringen var :)
  • Aamon
    XaHHa skrev 2018-07-12 14:53:28 följande:

    Jag är så förstörd efter den här resan. Har tagit 3, TREEEE graviditetstest idag & alla visar samma svaga streck. Är det spökstreck eller har min kropp mot förmodan lyckats få till en graviditet själv. Jag är så stressad att jag går sönder!

    Min kropp har varit helt knasig den har cykeln då jag fått positivt på ägglossningstest två gånger. Första gången för 11 dagar sedan (hade även smärta då) & andra gången för 6 dagar sedan. Så vet inte ens när bim är, kan vara i helgen men kan också vara om en vecka. Har aldrig varit med om att min kropp gjort så här.

    Ser ni vad jag ser? Som sagt, detta är mitt tredje test idag & alla har visat samma svaga streck.


    Sådär såg mitt ut när digitala sa 1-2 veckor gravid. Ta ett digitalt imorgon bitti och testa? :)
  • Aamon
    Jooosen skrev 2018-07-20 17:33:03 följande:

    Ni som börjar känna att hoppet är lite ute hur ofta orkar ni köra runt ägglossning? Man vill ändå inte missa. Denna äl blev det bara en gång. Känns som d e för sent för flera ggr ...


    Vi körde varje dag oavsett... och det lyckades ju efter 2.5 år så :)
  • Aamon
    Jooosen skrev 2018-07-20 20:25:04 följande:

    Varje dag efter mens?


    Nej, blev nog totalt ca 2 veckor med äl någonstans kring slutet
  • Aamon
    Matildalinea skrev 2018-07-25 12:34:45 följande:

    Vet faktiskt inte hur man känner de? Känner bara en en avrundad vägg och den började ila sjukt mycket, aldrig känt så å nu efter fick jag små ilningar i livmodern typ? Åh vill inte att mensen ska komma :( men den är ju inte beräknad förrän på söndag :(


    Jag får bara smärta som ilningar i tappen och som kramp i livmodern när jag nuddar tappen och är gravid. Inte annars. Är mitt första gravidsymtom och kommer några dagar innan bim.
  • Aamon
    Matildalinea skrev 2018-07-25 13:26:29 följande:

    Är det sant? Så jag behöver inte ge upp nu då? Får typ ångest när jag sitter här i solstolen av att hoppet typ försvann :(

    Har dock fått en liten liten aprikos flytning efter jag kände... Mens på g eller att tappen är extra känslig om jag skulle vara gravid?

    Tack för hoppet, hur exakt har det känts, har du liksom känt på tappen och då får du ilningar?


    Mina två första graviditeter har jag fått färgade flytningar efter varje gång jag nuddade tappen.

    Har känt på tappen och strax efter fått ont som strålat upp som ilningar till livmodern. Vissa gånger så illa att jag fått ligga med varm vetekudde flera timmar efter, men oftast bara milda besvär.
  • Aamon
    Matildalinea skrev 2018-07-25 16:55:22 följande:

    Hihi hej förlåt igen, måste bara fråga, hur länge kunde ilningarna och färgade flytn8ngar hålla i sig efter ? :)


    Smärtan- flera timmar

    Flytningarna- kunde komma och gå under några dagar
  • Aamon
    LillaLuna skrev 2018-07-30 15:02:24 följande:

    Vi har en tid på reproduktioncentrum i Uppsala i augusti (som jag nu är så glad att vi aldrig avbokade), men... Nu sitter ju ångesten över att de ska säga ?men ni kan ju tack och adjö hej då ha så trevligt med ett till år utan bebis på väg?, så... Har inga större förväntningar.

    Utredningen i sig visade ingenting; bra värden på båda, något små äggstockar, oförklarliga spottings och väldigt riklig mens, men annars är allt sååååå normalt. Usch.

    (Tack för pepp!)


    Hoppas verkligen de hjälper er iaf! Låter ju som ni fått påbörja en utredning, då kanske de inte är lika nitiska på sina tidsgränser :)

    Oss ringde de ca 2v efter ma och berättade att de från gyn fått veta att vi blivit gravida på egen hand och att de därför tar bort oss ur kön. Om vi sedan försökt 1 år från ma utan att ha blivit gravida (räknades även om det blev ma/mf/x) skulle de åter sätta upp oss i kön. Var riktigt tungt att få det beskedet när man försökt i 2 år, just gått igenom ma och även har endo som bara blir värre för varje månad man var utan behandling.
  • Aamon
    LinneaWookie skrev 2018-10-02 14:22:35 följande:

    Nuuuu har jag börjat hormonbehandlingen inför ICSI! Jag tänkte egentligen vänta till nästa cykel men mensen kom så himla tidigt så passade det bättre att köra nu då jag ska resa bort i slutet av oktober- kommer hinna klart tills dess.

    Så igår startade jag med Gonal-F

    Än så länge känner jag mig som vanligt men det har ju bara gått en dag.

    Är så himla nervös inför äggplockningen.....Men det ska nog gå bra. Så fort vi bestämt datum ska jag ta ledigt hela den dagen för att vara på säkra sidan, mitt jobb är hyfsat stressigt och kan innebära mycket spring, så jag vill inte behöva gå tillbaka till kontoret om jag har jätteont.

    Känns overkligt på ett sätt men man är ju inte garanterad någonting så någonstans inom mig tror jag ändå att "äh, varför skulle det funka med detta när inget annat funkat??". Men jag tänker nog mest så som en förberedelse för att inte bryta om om det inte funkar på första försöket. 

    En grej som kom lite som en chock var att min gynekolog sa att det skulle kosta ca 3000 kr allt som allt för oss (1500 per person), men sen när jag skulle hämta ut hormonsprutorna och allt så gick det på nästan 2000 kr . Tänkte fråga på torsdag när jag ska på ultraljud för att kolla om doserna bör justeras, men det känns lite pinsamt att fråga samtidigt....Jag har frikort när det gäller vård, fram till februari nästa år tror jag, men är det olika högkostnadsskydd för läkemedel och för vårdbesök? Jag är helt förvirrad angående det där.....Tycker bara att gynekologen kunde nämnt att kostnaden för medicinerna är separat från den summa som hon lovade skulle täcka hela proceduren... :-/


    Finns ett högkostnadsskydd för läkemedel få recept om de ingår i högkostnadsskyddet (2250:-/år), kan dock bli mer om de inte ingår och ett annat för besök inom vården (1100:-/år inom öppenvården). Blir sannolikt maxtaxa på båda för en sådan här sak.

    Så totalen kan enl maxtaxa bli 3350:- om alla läkemedel ingår i högkostnadsskyddet.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år