• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-05-20 22:06:52 följande:

    Har din sambo gjort spermaprov än?


    Han har gjort två till och med.. första visade nedsatt rörlighet så läkaren ville göra om det för att se om det bara var en tillfällighet. Så 7 veckor senare gjorde han det igen och tyvärr fick han ännu sämre då, nedsatt rörlighet och antal. Min man hade det på kän, inför första hade han tagit massor specialtillskott och ätit bättre, men inför andra hade han slarvat. Det blev väldigt tydligt att det påverkar hur han lever så nu inför ivf är det nyttig mat och tillskott som gäller!

    Ska din få göra prov snart? Hoppas du får göra spolning! Jag ville verkligen göra det, tänkte att jag skulle känna mig så "ren" efteråt, men när jag fick svaret kände jag mig bara smutsig och missbildad där nere :( men hellre att man vet hur det ligger till antar jag!
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-21 15:24:20 följande:

    Fan va trist med spermaprovet ... vi får svar från killens prov på torsdag förmodligen. Vi e beredda på det värsta, lika bra. Förstår vad du menar att man känner sig missbildad :(. Ja misstänker endometrios pga smärta vid samlag och konstig mage vid mens. Man bara känner att det liksom inte står rätt till.. hur går den andra genomgången Av livmodern till? Kram


    Håller tummarna för att ni får ett positivt resultat! Så länge det finns några spermier kan man ju göra nästan vad som helst med ivf!

    Jag misstänker också att jag har endo, kan bocka av så gott som alla symptom :/ och den där känslan av att det inte står rätt till!

    På nästa undersökning (hysteroskopin) kommer jag att få lugnande och lokalbedövning, sen för dom in en kamera vaginalt och filmar för att få en bättre bild av livmodern än man får med ett ultraljud. Man ska ta några tabletter innan som jag läst använda när man ska framkalla ett missfall, dom ska mjuka upp livmodertappen eller liknande. Livrädd nu för jag har läst att dom gör att man blöder i upp till en månad efter och kan ge hemska biverkningar. Känns inget roligt alls att stoppa i sig.
  • LLW
    Hedblomster skrev 2018-05-23 17:54:01 följande:

    Fick brev hem med svar på sambons spermaprov idag. Stod "provet var normalt" och inget mer. Brukar det inte stå typ hur många spermier det var eller något?


    I vårt fall stod det är antalet var normalt men rörligheten något avvikande. Inga siffor på något. Grattis till ett normalt prov! En sak man kan utesluta :)
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-22 10:44:58 följande:

    Ja samma här. Kan typ oxå bocka av allt. Hur länge har du känt endo symptom? Mitt började efter p piller stop... om de går in i din livmoder kanske dom kan se om du har endo oxå. Om man nu vill veta det... okej fasen va drygt. Hoppas det inte kommer drabba dig! När har du bokat in detta?


    Hade så ont när jag var 16, det var därför jag började med p-piller, och när jag sen slutade kom smärtan tillbaka :/ så förbannat jävla ont att man inte kan göra annat än att ligga i fosterställning med värmekudden. Har du lika ont alla mensdagarna? Mitt är värst de första 2, sen ok dag 3 och ett helvete dag 4 :(

    Jag ska göra undersökningen nästa vecka. Har redan ont i magen..
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-27 15:34:37 följande:

    Ägglossning igår. Sex i fredags. Vi orkar inte pricka mer denna gång... händer ju ändå inget. Så en gång under hög fertilitet denna äl :/ Jaja..


    Vet känslan när man bara hunnit med ett försök. Först känns det lönlöst att ens hoppas men ju närmare man kommer BIM desto mer börjar man tänka att kanske, bara kanske gick det på den där enda gången.

    För oss är det första gången på 1 1/2 år som vi inte försöker denna cykel. Känns skitjobbigt att verkligen veta 100% att mensen kommer komma denna gång. Jävla undersökning som var tvunget att ligga precis mitt i cykeln så vi inte fick ha sex innan.

    Kämpa på <3
  • LLW
    Aamon skrev 2018-05-28 14:49:34 följande:

    På 3:e ägglossningen efter MA tog det sig <3

    Totalt har vi försökt i ca 900 dagar och fått 0 hjälp av vården. Hoppas den lille sitter där den ska och håller sig vid liv <3


    Stort grattis!! Helt underbar ju! Lycka till och hoppas verkligen att allt går vägen för er <3
  • LLW

    Dagen för hysteroskopin är då här. Sovit dåligt och drömt mardrömmar..

    Tog två tabletter cytotec som läkaren föreskrivit för 10 minuter sen och börjar nu känna rejäla kramper i magen. Fan. Klart jag är en av dom som får biverkningar direkt.

    Ser inte fram emot denna dag. Vill bara få den överstökad och bortglömd.

  • LLW
    LillaAw skrev 2018-05-31 09:09:59 följande:

    Usch vad jobbigt! Be om ordentlig smärtlindring. Har fått dem tabletterna i mig en gång då jag tyvärr fick genomgå abort och det var inte roligt. Tycker de borde vara mer frikostiga med smärtstillande än alvedon+Ipren.

    Detta är ju såklart helt annat läge men de framkallar ju kramper i livmodern. Jag håller alla tummar för dig idag, det kommer säkert gå jättebra! :) va inte rädd att be om mer mot smärtan. Tycker inte man ska ha ont när hjälp finns. Kram!


    Långväntanefterdig skrev 2018-05-31 10:45:42 följande:

    Kommer gå jättebra ? tänker på dig! Kram


    Tack tjejer! <3

    Jag är hemma nu efter den värsta morgonen i mitt liv. En halvtimme efter att jag tagit cytotec var värken outhärdlig. Jag låg i fosterställning på badrumsgolvet och kräktes och skrek av smärta. Har aldrig varit med om något liknande, och då brukar jag få extrema menssmärtor. Men det här var en annan nivå.

    Min man åkte hem från jobbet och skjutsade in mig till gynmottagningen, han fick bära in mig då jag inte kunde gå själv. Fick genast lägga mig på en brits och fick smärtlindring och morfin. Sjuksköterskorna såg direkt hur illa det var så dom gav mig ordentligt på en gång.

    Morfinet började verka på 10 minuter och sen vart allt så mycket bättre.

    Efter lite väntan fick jag komma in till operationssalen, där fick jag lägga mig i gynstol 2.0... fötterna rakt upp i luften och fastspända i stora "skor". Fick något mot illamåendet som slog till när jag ställt mig upp, och även lugnande som gjorde att jag somnade på ett par minuter. Nästa sak jag minns är när dom tog på mig ett par jättestora nät-trosor och bad mig hoppa över till britsen igen. Sen fick jag ligga på uppvak nån timme medan de kollade blodtryck lite då och då. Var helt matt men hade inte något ont längre.

    I efterhand skulle jag ju såklart ha vägrat ta de där tabletterna. Fy fan. Aldrig någonsin igen.

    Fick prata med läkaren efter, hon berättade att min livmoder är hjärtformad men utan skiljevägg som man tydligen kan ha. De hade tagit bort en polyp och hittat en cysta men inget allvarligt. Skönt att få veta att allt är okej iallafall. Nästa ingrepp blir vid äggplock i höst! Kommer inte sakna den där stolen en sekund innan dess!
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-31 15:50:46 följande:

    O herregud!! Stackars dig. Du måste vara helt slut!! Hur mår du nu? Antar helt tagen? Låter hemskt. Bra att de tog bort cystan iallafall. Starkt jobbat idag


    Var helt slut resten av dagen, sov av och till men hade som tur är inget mer ont! Idag mår jag mest illa, men blöder inget som dom sa att man kunde göra iallafall.

    Ryser när jag tänker på gårdagen. Fy fan.

    Så skönt att ni fått svar och att som såg bra ut! Vi fick inte veta antal eller rörlighet i siffror, hade gärna fått reda på det.. men som du skriver, dumt att dom inte sa vad nästa steg var! Hoppas att ni får svar på det snabbt, det är ju sånt man går och ältar över annars
  • LLW
    Långväntanefterdig skrev 2018-05-31 21:47:33 följande:

    Börjar bli smått nervös här. 30 dagar sen förra mensens första dag. Har aldrig så lång cykel. Brukar va 28 dagar..... å nu när jag verkligen VILL ha mens så var fan är den ...?

    Har haft spottings och har mensvärk men ändå inget. Sista dagen för sprutstart är tisdag å man börjar på dag 2-3. Dag 1 är när mens kommer från morgon till kväll. Gaaaah , panik?

    Hela kylen full av sprutor som bara väntar på mig. Spruträdd som jag är så längtar jag ju nästan...? Sjuk i huvudet man blir av detta. Sån karusell.


    Åh vad jobbigt!! Hoppas den kommer så fort som möjligt nu eller inte alls så att du faktiskt blivit gravid!
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år