• modsey

    Måste man alltid välja kejsarsnitt om man väntar tvillingar?

    Anonym (Fundersam 80 talist) skrev 2018-02-06 15:08:59 följande:

    Som frågan lyder, är det nödvändigt att alltid välja kejsarsnitt om man väntar på mer än ett barn? eller kan man föda båda naturligt utan en massa komplikationer och svårläkta förlossnings-skador?

    Någon som har erfarenhet av att föda tvillingar naturligt här? hur gick det? hur lång tid tog själva förlossningen och hur gick läkningen efteråt?

    Tacksam för svar.


    Absolut inte. Vanligt att föda vaginalt
  • modsey
    1234568 skrev 2018-02-16 11:34:18 följande:

    I lugn takt 2 km är ju en annan sak än 2 timmar.

    Men inte alla blir tillsagda att ta det lugnt. Men rätt många. Och en hel del får ju problem med förkortad tapp, och då blir det ju sängläge. Men även med bra tapp så brukar ju nog läkarna tycka man ska ta det lugnt mot slutet.

    Det jag ville få fram var att även om min tapp var bra och allt såg bra ut, så utplånades den på 2 dygn efter jag började promenera. Trycket var för stort helt enkelt. Så det kan gå så också.

    Och alla som burit tvillingar vet ju hur det där trycket känns direkt man stiger upp. Speciellt mot slutet. Och riskerna för tidig födsel är ju markant ökade med två foster.


    Jag måste säga att min tvillinggraviditet var helt komplikationsfri. Jobbade heltid fram till 5 dagar innan de föddes med planerat snitt i vecka 37.

    Jag sprang inte maraton direkt men rörde mig som vanligt och både jag o barnen mådde prima:)
Svar på tråden Måste man alltid välja kejsarsnitt om man väntar tvillingar?