Inlägg från: MotStrömmen |Visa alla inlägg
  • MotStrömmen

    Privvat med kalas på lekland?

    Barnet fyller 6 år inom en snar framtid. Hen har aldrig tidigare haft kalas för kompisar eller blivit bjuden på kalas hos någon från förskolan.

    Idag påtalade hen att de skulle vara roligt att ha ett kalas på leklandet, barnet hade pratat med sina kompisar på förskolan om det idag.

    (Om vi väljer att ha de på leklandet, så kommer alla i hans åldersgrupp bjudas+syskon).

    Jag lovade att återkomma med svar senare.

    Min spontana tanke var ?varför inte?!? (Jag har (eg) varken ork, plats eller tid att ordna ett kalas hemma.) Sen började jag fundera på saken.

    Det känns så jävla privvat!

    Vi bor i ett till viss del fortf segregerat område (under förändring/på väg att förändras på några håll) många av barnen på förskolan kommer från socialt och ekonomiskt utsatta grupper.

    Åenasidan hade det varit så skönt att ha kalaset på ett ställe, sen bara kunna lämna och åka hem när det är klart. Men å andra sidan så kan jag inte låta bli kärksjuk på idén. Vi vill inte sätta ribban för andra föräldrar/barn, som kanske inte har möjlighet att göra samma sak. Vi satt och funderade på vilka signaler det kanske sänder ut.

    Vad har ni för syn på saken?

    (Har aldrig haft barnkalas förut för barnets kompisar så vet inte vad som är de vanligaste idag. När jag var liten fick man en klubba och en klementin och hade den bästa dagen någonsin- varje kalas.)

  • Svar på tråden Privvat med kalas på lekland?
  • MotStrömmen

    Har aldrig varit på ett kalas som barn som inte varit hemma hos barnet. Beror kanske på i vilken del av landet man är uppväxt i. Och område. Dessutom var det en stor ekonomisk depression under 90-talet, som fortfarande har satt spår i den svensa välfärden och i människors liv.

    Bor du i också i ett område med samma sociala problem? : ) Tänker att om det är normen i ditt område så kanske det inte bor så många med tex socialbidrag? Arbetslösa? Sjukskrivna?

    : )

Svar på tråden Privvat med kalas på lekland?