• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Clemmentina skrev 2020-09-27 12:19:21 följande:

    Låter som en bra plan! Håller tummarna för att ni snart blir kallade.


    Tack :D
  • Sirest01

    Idag fick jag tag på Sahlgrenska. Hon sa att vi borde få en kallelse snart, men jag satte även upp oss på kortvarsellistan, känns så skönt att vi snart får komma igång. Vi kanske kan få ett webbaserat möte redan imorgon, men hon skulle först kolla om den läkaren kommer imon,hon hör av sig under dagen. Tror inte vi får nån tid imon, men jag håller tummarna för det iaf.

  • Sirest01
    Jagerika skrev 2020-09-30 14:29:30 följande:

    Nu har jag fått ägglossning och insättningen blir nu på måndag! Så spännande :D<3

    Hoppas för allt i världen att det tar sig nu!!


    Håller tummarna! :D
  • Sirest01

    Idag fick vi hem en kallelse, mycket information att läsa igenom och en del papper att fylla i. Om 3 veckor får vi komma på första mötet. Många känslor och tankar nu!

  • Sirest01
    Jagerika skrev 2020-10-01 06:56:44 följande:

    Men gud vad roligt!! Sa ju att den skulle komma i september :D första mötet va så spännande! Har ni långt till Sahlgrenska?


    Haha, ja det gjorde du :D väldigt spännande, men nu är jag nervös för att någon av oss blir sjuk till mötet. Vi har ca 10 mil till Sahlgrenska, vi har bestämt att ta ledigt den dagen vi ska dit. Vill inte känna att jag behöver stressa tillbaka till jobbet.
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2020-10-01 15:28:02 följande:

    Samma som oss, vi har 10,8 mil till Sahlgrenska, och jag har tagit ledigt heldagar varje gång! Det känns så mycket bättre :) men hade ni gjort utredning innan så ni vet vart felet ligger? Sorry om jag frågat förut men det är många att hålla reda på här inne xD


    Vi gjorde utredning förra hösten, min menscykel är knas och min sambo har väldigt få antal spermier. Vill så gärna vet mer vad felet är med min cykel, tar väldigt långtid innan jag får ägglossning och sen har jag i princip ingen blödning.
  • Sirest01
    Jenzia skrev 2020-10-02 12:28:27 följande:

    Ursäkta att jag lägger mig i er diskussionen, men vill tipsa om Vulverine/Jenny Koos som arbetar med att stabilisera menscyklar. Du hittar henne här www.vulverine.se/ och på Instagram.

    Utifrån din beskrivning så låter det lite som östrogenbrist, men menscykeln är ju väldigt komplex. Har du fått ta prover på din näringsstatus? Näringsbrist kan ge mindre östrogen och därmed rubbning av menscykeln. Östrogen behövs ju också för att sätta igång stegring av lh (kläckningshormonet). Jag tänkte i förhållande till att din ägglossning tar tid.

    Passar på att önska dig lycka till!


    Följer henne sedan flera år tillbaka. Har läst på en del om östrogenbrist, men tycker orsakerna till östrogenbrist inte stämmer överens för min del. Jag är inte vegan, hårdtränar inte, inget kaffe. Jag äter bra, tagit extra kosttillskott i flera år m.m. Men som du skriver det är ju väldigt komplext alltihop. Skulle isf va lite stress.
  • Sirest01
    Jenzia skrev 2020-10-02 14:13:24 följande:

    Amen då så! Då har du ju koll! Jag är nyfrälst och slukar allt Försökt bli gravid i mer än ett år nu, så man försöker ju allt till slut Får besked från utredning nästa vecka och antar att det lutar åt IVF även för min del.


    Ja, hon är verkligen bra! Lycka till!
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2020-10-13 22:14:47 följande:

    Mensen kom nu ikväll! :(


    Vad tråkigt! Men ni hade fler i frysen va, nån av dem borde va guldägget!
  • Sirest01

    Första mötet avklarat och det känns så bra. Vi får starta igång ganska snabbt faktiskt. Redan nästa vecka börjar jag med Provera och sen sprutor när mensen kommer. Känner mig så glad och förväntansfull nu, att det faktiskt händer nu!

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet