• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    LJosefine skrev 2018-12-30 18:20:58 följande:

    Kan förstå bitterheten. Speciellt när det går för andra och en annan försöker och försöker. Men kan det inte vara så att den reaktionen kom då dom redan har fått barn innan?

    Blev kanske lite ?here we go again?. Tror inte det kommer bli en tråkig reaktion när du får ditt första - dom kommer att bli så glada tror jag! Det är ju en helt annan sak!:)

    Man får vara lite bitter och besviken. Bara man inte låter det gå för långt haha. Men man är tillåten att känna <3

    Det tycker jag låter klokt, låt tiden gå lite och försök att inte fastna med tanken alltför mycket. Jag vet jag ska försöka göra likadant - njuta av livet som det är, visst jag längtar efter barn men man ska ju inte sticka under stolen med att det är rätt skönt när man kan lämna tillbaka syskonbarnen efter några timmar haha ;)


    Ja de blir säkert väldigt glada när det händer. Är bara sånt man tänker på. Det hjälper att få skriva av sig lite här, även om jag pratat om det med min sambo och han känner lite lika så behöver man prata med nån annan ibland. Haha ja det blir ganska lugnt å skönt när syster med barn har åkt hem, nästa år blir det ju ännu mer livat ;)

    Jaja någon gång är det min tur förhoppningsvis :)
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-01-07 07:44:00 följande:

    Det är såå jobbigt!! Har gått över 5 dagar som mest en gång så hoppas mensen kommer idag eller i morgon! Eller ja ett plus men det tror jag inte :/


    "BIM" +29 idag. Är på cykeldag 60 och börjar bli smått galen nu. Att vänta och vara ovetande om vad som pågår är jobbigt :/ Jag har nog ingen ägglossning tror jag...
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-01-07 08:12:54 följande:

    Jösse! Jag ska inte klaga hör jag! Har du kollat upp varför du inte får mensen? :O


    Nej, har inte kollat upp det. Men funderar på att göra det, vem kontaktar man? :P
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2019-01-07 18:20:33 följande:

    Samma för mig! Fast CD70 här nu. Bokade en privat gyntid i nästa vecka då väntetiden är lång här om man söker via landstinget.


    Okej, ska kolla vad det finns för alternativ här hemma.
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-01-17 08:17:38 följande:

    Uppdatering från mig :) mensen har fortfarande inte kommit, är på Bim+14 idag men kände av en ny ÄL i förrgår så mensen har nog bara hoppat över en månad. Bim i slutet på januari! :) hur går det för er andra?


    Jag väntar fortfarande på mensen jag med. Är på cd 70 idag. Har inte haft tid att ringa till gyn eller så, det tar emot lite oxå att göra det. Men borde nog ta tag i det nu, jobbigt att vara ovetandes.
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-01-17 08:54:43 följande:

    Oj så länge!!?? Ja du borde kolla vad som hänt med din cykel! Inte för stt skrämma upp dig men du kan ha fått en cysta, om mensen försvinner så länge tänker jag?


    Ja, jag ska gör det nu har jag tänkt. Det är lungt, jag brukar inte tänka det värsta. När det gäller såna grejer så brukar jag vara lugn innan jag vet säkert vad det beror på. Visst lite orolig blir man ju men just nu är det bara för att det känns som att jag inte ens har en chans att bli gravid, det är nog det som oroar mig mest :/
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2019-01-17 10:06:19 följande:

    Kolla upp det! Jag är på CD80 idag men var hos gynekologen igår. Fick tabletter som ska ge mig en blödning om ca 2 veckor. Förhoppningsvis kickar det igång min egna cykel igen.


    Ska göra det. Okej, hoppas det hjälper!
  • Sirest01

    Tänkte ta tag i att kolla upp varför min mens inte kommit än. Men funderar på vart jag ska vända mig. Kan jag ringa till barnmorskemottagningen i min kommun? Jag gjorde cellprov där, så antar att de har gynmottagning där?

    Men en annan tanke jag har är vad man ska säga när man ringer? Tycker sånt är lite jobbigt :p vad säger man? Haha :p

  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-01-23 22:02:40 följande:

    Ring och säg att du inte fått din mens på länge och att du försöker skaffa barn så lovar jag att dom hjälper dig :)


    Tack för ditt svar! Känner mig lite fånig som frågar men kände att jag vart tvungen att fråga för är lite osäker av mig. :)
  • Sirest01
    oshark skrev 2019-01-23 22:17:31 följande:

    Jag ringde gyn när jag inte fått ÄL på CD32, så om det har gått över 70 dagar sen du hade mens är du absolut inte fånig!

    Ring och säg att du vill komma in på en gynundersökning för du har inte haft mens på 70 dagar.


    Tack för ditt svar :) ska ta och ringa imorgon.
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet