• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hallå! Hur går det för er?

    Jag själv hade första mensen förra veckan sen i november. Det känns skönt och jag hoppas så att kroppen ska komma igång nu. Tänker ta en till omgång med Provera och sedan testa o se om kroppen kommer igång av sig själv sen. Men har varit lite nere den senaste veckan, min syster är ju gravid och hon ska få en liten flicka. Samma dag berättade en kompis att hon är gravid med sin andra och de va inte planerat... Kan säga att då brast det för mig, jag grät faktiskt och kände ingen glädje för dom alls.

    Idag var jag på kalas för min systerson och min syster har börjat få en mage och då blev jag ännu mer ledsen. Ja som sagt så är jag inte så jätteglad just nu och känner inget hopp alls. så deppigt inlägg det blev, förlåt :/

  • Sirest01
    Tessi1 skrev 2019-04-02 12:44:30 följande:

    Kram <3 jag vet hur det känns. ALLA i min närhet är gravida eller har precis fått. Själv försöker jag för 8 månaden nu och bara hoppas jag kan få en december bebis 2019. Men det är så jobbigt . Så mycket tankar..alla andra blev gravida så snabbt:/


    Ja det blir vårt 8:e försök nu oxå. Jag skulle så vilja ha en februari-bebis, så jag hoppas det tar sig till dess :) Ja väldigt mycket tankar hela tiden, men försöker hålla mig sysselsatt. Ofta sitter jag och tänker o funderar mycket i bilen till och från jobbet, i bilen är ett bra(eller dåligt) ställe att sitta o tänka.
  • Sirest01
    fannylinnea skrev 2019-04-02 13:08:44 följande:

    Hej!

    Du behöver inte säga förlåt, här kan man öppna sig och säga precis vad man känner.

    Jag förstår din känsla. Nästan alla i min omgivning har också barn. Eller väntar barn. Känner precis som du, jag kan knappt bli glad för andras graviditeter längre. Jag känner bara att det är så orättvist att det aldrig är vi som får tala om att vi väntar ett efterlängtat barn. Blir bara mer och mer deppig.

    Vi har försökt i ett år utan resultat. Har ätit första kuren med letrozol och en annan tablett som ska göra slemhinnan i livmodern bättre. I mitten av april ska jag ta blodprover. Jag hoppas så innerligt att det tar sig.

    Vi får bara lov till att kämpa på. Det finns ju inget annat, eller hur?


    Haha tack :D Det är ändå skönt att kunna skriva av sig här, inte bara prata med sambon hela tiden. Han säger inte så mkt mer än att det kommer så småningom men även han är lite nere pga att det går bra för alla andra...

    Okej, men vad skönt att ni har fått hjälp, jag håller tummarna för att letrozol ska hjälpa er!

    Ja slutar kämpa gör jag inte än, önskar bara att min sambo kunde ta lite initiativ bara.
  • Sirest01
    Tessi1 skrev 2019-04-02 14:26:59 följande:

    Det är samma här med min sambo .. han säger bara att det blir när det blir och vi ska va glada om vi kan bli gravida och får ett frisk barn. Att det inte spelar någon roll vilken månad eller år. Och att någon ska alltid va sist .. Självklart är det så!! Men han kan väl säga något mer :( så det är jag som får bära det tyngsta lasset med alla känslor hela tiden.. lätt för han att säga när en annan känner sig stressad och misslyckad som kvinna:/ känns som man står och väntar bara...


    Känner igen precis allt det där. Hatar den där meningen "det blir när det blir", nä jag vill ha nu! Haha :p ibland känns det som han glömmer bort att man måste ha sex för att kunna få barn och jag tycker det känns så jobbigt att behöva säga till så fort det är dags. Jag har försökt lägga fram att vi kan köra varannan dag, men då vill jag att han ska ta initiativ med inte bara jag. Känner rmig tjatig då och det känns lite tvingat :p
  • Sirest01
    Anonym (sara11) skrev 2019-05-12 01:53:23 följande:

    Hur orkar ni kämpa? Känner för att ge upp detta. Orkar inte försöka när de aldrig händer något.

    Försök i 14 månader snart och de känns som de aldrig kommer gå. Ingen vän går igenom samma. Alla blir gravida lätt. Försöker va glad för dom men kan inte vara de fullt ut. Har nu flera vänner jag umgås med som är gravida och de är tufft alltså. Att känna att folk undrar varför vi inte kommer med gravid besked och undrar när de är dags för oss. Trodde aldrig detta skulle vara en sån tuff tid. Men första året som gift har kretsat kring att försöka få ett barn. Känner att jag måste släppa detta helt och sluta försöka.


    Känner likadant som du. Jag skiter i detta nu. Jag får nog inse att jag inte har nån egen ägglossning och vi kommer behöva mer hjälp, men det känns så jäkla jobbigt att vi inte klarar detta på egen hand, det gör mig väldigt ledsen.

    Ja har oxå flera vänner som är gravida, sen vi började prata om att skaffa barn så har en av mina nära fått ett barn och har sitt andra påväg... Man kanske ska ta en paus från det. Nu är det inte bara min familj så frågar om barn, även på mitt jag börjar det frågas om när jag ska han barn. Nä jag orkar inte mer.
  • Sirest01
    Sirest01 skrev 2019-05-12 07:21:58 följande:

    Känner likadant som du. Jag skiter i detta nu. Jag får nog inse att jag inte har nån egen ägglossning och vi kommer behöva mer hjälp, men det känns så jäkla jobbigt att vi inte klarar detta på egen hand, det gör mig väldigt ledsen.

    Ja har oxå flera vänner som är gravida, sen vi började prata om att skaffa barn så har en av mina nära fått ett barn och har sitt andra påväg... Man kanske ska ta en paus från det. Nu är det inte bara min familj så frågar om barn, även på mitt jag börjar det frågas om när jag ska han barn. Nä jag orkar inte mer.


    *Även på mitt jobb* ska det stå
  • Sirest01
    Anonym (.) skrev 2019-05-12 09:38:40 följande:

    Jag har läst lite i tråden och sett att du inte har någon ägglossning pga pcos och att du fått provera för att få igång den? Hoppas du inte tar illa upp om jag lägger mig i lite.. Jag blir så ledsen på den svenska sjukvården som alltid ska "lösa" problemen genom att skriva ut medicin, istället för att titta på orsakerna till problemet. Har man pcos så betyder det hormonobalans och det går alltid att påverka :) Det finns mycket som kan göra att tillståndet förbättras!! Ge inte upp än, utan kolla upp dina hormonnivåer, sköldkörteln och vitaminer osv, om du inte har gjort det, för att se var felet ligger. Köp test på werlabs för att göra detta.

    Sök även på Youtube så finns det massor av videos med tips om vad man kan göra, utomlands har man mycket bättre koll än i Sverige.


    Jag har läst mkt om pcos och Provera. Håller med dig om att det är tråkigt att det skrivs ut medicin mot allt utan att grundligt ta reda på orsaken. Jag har gjort tester för att kolla hormonnivåer och sköldkörteln men allt ser bra ut.

    Enligt min gynläkare så ska jag ta Provera året ut och har jag inte blivit gravid då så kommer vi gå vidare. Men problemet är att det inte går att blir gravid när man tar Provera, jag har ju fortfarande ingen ägglossning utan Provera ger en slags fejk ägglossning. Undrar hur han tänkt att jag ska bli gravid? Jag är bara så less på det just nu. Just nu orkar jag inte, och min sambo är inte engagerad för fem öre... När jag försöker prata om det med honom så försvinner han typ, tittar på telefonen ist eller nått sånt...så nä jag tar en paus nu.
  • Sirest01
    oshark skrev 2019-05-12 11:44:22 följande:

    Ja, är inte Provera för att framkalla mens? De har inte föreslagit letrozol? För att framkalla ÄL efter den Provera-framkallade blödningen?


    Jo han pratade om det men inte förrän i slutet av detta året... Så jag måste ändå vänta tills dess.
  • Sirest01
    Anonym (.) skrev 2019-05-12 11:47:35 följande:

    Ja jag förstår att orken tar slut :/ tänkte bara om det fanns något litet du kunde göra för att förbättra situationen :) Hoppas det löser sig :)


    Jag försöker motionera mer och äta bra mat, vet inte vad jag ska göra mer.
  • Sirest01
    oshark skrev 2019-05-12 14:07:08 följande:

    Men va? Varför då? Provera gör ju ingenting för att kicka igång ägglossningen så om den inte nollställs av blödningen, vilket den helt klart inte gör, borde de väl pröva Letrozolredan nu? Eller finns det någon medicinsk anledningsom ligger bakom?


    Tyvärr visste jag ju inte detta när jag var där och fick Provera utskrivet, utan det har jag läst mig till i efterhand. Jag hoppades på att Provera skulle kicka igång systemet och att det sedan skulle fungera av sig själv men så verkar inte fallet och jag vet inte vad jag ska göra nu. Gynläkaren sa att jag ska ta Provera året ut och om jag inte är gravid då så skulle jag återkomma, men vem orkar vänta tills dess?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet