• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Clemmentina skrev 2019-01-23 22:44:10 följande:

    Precis, som övriga skrivit tycker jag att du ska säga som det är. Tror inte det blir något problem att få komma dit även om det givetvis beror lite på hur söktrycket ser ut. Där jag bor har vara svårt att få tid hos gynmottagningen/kö så jag sökte till en privat klinik för samma problem som du. Jag fick Provera utskrivet för att få igång mensen. De tog även lite olika tester men de var jättebra allihop! .


    Ja det kan ju ta lång tid innan man får en tid kanske, vill ju inte vänta allt för länge. Okej, skönt att allt såg bra ut!
  • Sirest01

    Har nu varit i kontakt med gynekologimottagningen (som var väldigt svår att få tag i, ringde i flera dagar). Men de vill inte ta emot mig förrän mensen är minst 6 månader sen! Typ i maj då?! Om jag vill vända mig till en privat så ligger den 10 mil bort :/

  • Sirest01
    oshark skrev 2019-01-29 10:55:13 följande:

    Men va? Vad är det för undersökning du vill ha? Bara "vanlig" PCOS (dvs VUL och sen eventuell uppföljning på det)?

    Jag fick komma in på en vanlig gynundersökning när min ÄL var två veckor sen!

    Antar att du bor någonstans där du inte kan "shoppa runt"?


    Clemmentina skrev 2019-01-29 11:12:47 följande:

    Vad trist och vad jobbigt att närmsta privata ligger såpass långt bort. Kan du testa att gå via vårdcentralen? De kanske kan kolla din sköldkörtel i alla fall?


    Jag vill bara kolla upp varför jag inte fått mens än. Har hört att det är svårt att få tid här där jag bor. Men jag vill verkligen inte vänta sex månader! Nä jag bor i en litet samhälle men finns större kommuner runt om så ska kika om det finns nån omkring som vill ta emot mig, annars får jag väl åka dom där 10 milen... Vårdcentralen är inget alternativ det var dom som sa att jag skulle kontakta gyn.
  • Sirest01
    Nachosen skrev 2019-01-30 20:43:31 följande:

    Hej! Har varit lite tyst från min sida ett tag. Väntar på nästa äl som är beräknad till 6/2. Så är i den här eviga väntan mellan äl och bim igen. Första målet är att få ett positivt ägglossningstest och sen plussa på riktiga testet.

    Jag och sambon har ett stabilt förhållande men är varken förlovade eller gifta. Han tycker inte att det spelar nån roll men jag hade egentligen velat gifta mig innan barn, men vill inte vänta för länge med att skaffa första barnet. Är det nån mer som är i liknande sits eller som kan relatera?


    Jag har alltid velat gifta mig innan jag får barn oxå. Vi är förlovade och min sambo tycker heller att det inte är nödvändigt. Men tror ändå han kan tänka sig att gifta sig så småningom iaf :p
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-07 08:41:05 följande:

    Hej alla tjejer! Hur går det för er? Jag har köpt ett hälsokost paket med EPA-Glandin, hittade en tråd där tjejer blivit gravida med ett ämne som finns där ingick tänkte att det skadar ju inte att prova :) har ÄL nästa helg så får vi se vad som händer! Både alla hjärtans dag och våran förlovningsdag är nästa helg så ligga kommer jag få göra iallafall haha xD


    Hallå! Nja, jag försöker fortfarande få tid hos någon gynekolog men det går trögt. Har fullt upp med mitt nya jobb och har inte fått tillfälle till att ringa eller så. Vill så gärna prata med nån och fråga om råd. Min sambo är inte till så stor hjälp, hade velat prata med min syster eller mamma men samtidigt vill jag inte att de ska veta att vi försöker bli med barn. Så svårt!

    Var har du köpte paketet? Hoppas det kan hjälpa dig :)
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-07 13:16:09 följande:

    Jag förstår dig! Jag har ingen att pratat med direkt heller då min sambo inte förstår alls vad allt innebär, han bara nickar och ser glad ut haha! Min mamma & mormor har jag fått lära upp om hur ägglossning funkar så ingen direkt hjälp där heller xD här inne kan man skriva så mycket man bara vill, få tröst och vilja kämpa vidare :D

    Varför får du ingenting tid hos gyn? Jag ska skicka in pappren idag för utredningen, har dröjt lite då det tar emot att skicka in, men sambon sa åt mig på skarpen igår så nu ska det ske! :)


    Jag kontaktade ju gyn här där jag bor men de vill inte ta emot mig fören mensen är utebliven i minst 6 månader, vilket är i maj då. Privat gyn finns 10 mil bort. Dels har jag inte haft tid att ringa då jag jobbar på förskola och med långa dagar, det är svårt att komma ifrån att ringa då, när jag slutat så är det försent att ringa. Så jag har helt enkelt inte fått möjlighet att kontakta gyn. Ärligt talat vet jag inte vad jag ska göra.

    Idag smsade jag lite med min syster. Hon skrev att de ska sälja sin barnvagn och köpa en ny, precis en sån barnvagn jag drömmer om att jag ska ha. Och då blev jag påmind om att hon ska ha barn och inte jag o då blev jag lite ledsen :/
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-08 07:21:57 följande:

    Just det! Är lite svårt att veta vem som skrivit vad ibland haha :) när hade du mens sist? Måste väl finnas nått dom kan göra innan det gått 6 månader? Det är ju sjukt lång tid!!

    Usch jag förstår dig precis :/ min svägerska vet att vi försökt länge men berättade aldrig att dom försökte samtidigt, dom blev gravida typ direkt och ska ha nu igen i maj, hade ju velat vara gravid tillsammans med henne! Känner ingen som ens funderar på barn förutom min svägerska.


    Hade senaste mensen i november. Ja, jag vill definitivt inte vänta till maj! Då blir jag galen :p

    Ja jag hade gärna varit gravid samtidigt som min syster, hade var roligt. Men jag kommer nog inte ens bli gravid innan hon får sitt barn i augusti. Jag några kompisar som jag nämnt för att vi försöker få barn, men de har alla fått barn på första försöket så kan inte direkt prata med dom om detta. Visst vi har ju inte försökt så länge heller, eller rättare sagt så är det ingen idé att försöka.
  • Sirest01

    Nu har jag äntligen fått tid hos en gynekolog, hos en privat. Efter lite googlande hittade jag en som är något närmre (ca. 7 mil dit) men som ligger i mina hemtrakter, vilket känns skönt. Fick tid om två veckor och längtar nästan dit :p Skulle inte förvåna mig om mensen kommer nu bara för att jag bokat en tid!

  • Sirest01
    oshark skrev 2019-02-12 17:56:02 följande:

    Även om den kommer så åk dit! För så här långt emellan är inte normalt, oavsett om den kommer eller inte. Alltid skönt att få prata av sig och kolla det de kan iaf.


    Ja, det har jag tänkt göra isf. Vill kolla upp i vilket fall
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-13 08:35:33 följande:

    Mem Gud vad skönt!! Klar du längtar dit, jag hade varit helt tokig och längtat ihjäl mig!! Vet ju bara hur jag kände lättnad när min mens kom, och du kommer säkert få samma lättnadskänsla när du får svar på varje den är som bortblåst! Lycka till :D


    Haha ja lite konstigt att längta till en sån grej men nu vill jag veta varför mensen är borta, känns bättre nu, en lättnad. Personen jag pratade med på telefon var väldigt tillmötesgående och ville gärna ta emot mig, till skillnad från vanliga gyn. Tack! :D
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet