• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Denna bilden är från igår med eftermiddagsurin



    Och denna är från i morse med morgonurin!



    Vad tror ni? Första är ÄL+10 och andra ÄL+11 då. BIM på söndag!!

  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-07-17 12:47:42 följande:

    Det syns svaga streck!! Åh hoppas hoppas!!


    Ja herregud vad jag är nervös!! Vill att dagarna kan gå lite fortare så jag kan testa igen och förhoppningsvis få stackare resultat!!
  • Jagerika

    Hur går det för er tjejer? Jag har inte tagit mer tester, vill vänta tills BIM som är på söndag men idag har jag fått mensvärk så är inte lika förhoppningsfull längre :/

  • Jagerika

    BIM +1 idag men är toknegativt på tester nu! hur ska man orka med månad efter månad och det aldrig blir nått! Ingen mens än men känner ändå att allt är piss bara.. den kommer säkert under dagen bara för att jävlas med mig! Det är så orättvists att vissa blir gravida på 1-3 månader, nästa månad blir vårat 8:de försök så man blir rätt ledsen faktiskt.

  • Jagerika
    Längtansblåblomma skrev 2018-07-23 10:44:12 följande:

    Så tråkigt att höra... :(

    Och jag kan inte annat än att hålla med dig om att det är galet orättvist att det går så fort och lätt för vissa(jag har 3 vänner som blev gravida på 1a försöket, varav 1 gick på p-piller!!) och för andra kan det ta flera år... Får ändå försöka tänka på att genomsnittet är 7 månader, så det kan lika gärna ta 14 mån utan att det behöver vara nåt fel...

    Min syster sökte vård efter 7 mån, de kunde inte se några fel alls, men hon fick en spolning av äggledarna och efter det blev hon gravid, så vissa behöver nog bara lite hjälp på traven.

    Önskar dig all lycka till nästa gång<3


    Fick min mens idag :/

    Vi ska söka hjälp när det gått 1 år, mitt mål är att bli gravid detta året men denna gången var ändå lite speciell för då skulle barnet komma lagom till min sambos födelsedag.
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-07-25 08:02:32 följande:

    Jag lider med dig hjärtat! Trots att jag aldrig träffat dig eller vet vem du är så hoppas jag så innerligt att det ska gå bra för dig. I början när jag scannade av FL så var jag osäker på om jag verkligen ville skriva något i forumen men sedan fastade jag i denna tråd som du startat och det slutade med att jag läste ikapp hela tråden. Du peppade alla och såg till att man kände sig välkommen, det är fint! Så nu vill jag skicka lite styrka till dig! Allt kommer lösa sig till slut och se till att du mår så bra som möjligt under tiden. Skäm bort dig själv. ALLT löser sig till slut.

    Kram


    Tack för dina fina ord <3 idag känns det lite bättre, även om det är lite tråkigt såklart! Men jag och sambon pratade om en teori som vi har! Vi började försöka i december och sen i slutet på april/början på maj så började ju värmen komma. Värmen har hållit i nu i snart 4 månader.

    En mans pung ska vara sval för att spermierna ska överleva som bäst. Så det kanske är värmen som ställer till allting? Jag menar, december till april är bara 4 månader ( med svalt väder alltså) och så länge kan ju vem som helst försöka utan att det är nått fel! Sen när värmen slog till så kanske min sambos kropp ( eller min) inte klarar av själva befrukningen?

    Han är en storväxt man och har alltid varit, och tycker att denna värmen är olidlig och får värmeslag ofta. Så vi hoppas mer på att hösten/vintern är våran årstid :)
  • Jagerika
    Novis1991 skrev 2018-07-25 09:37:04 följande:

    Hej! Här går man runt och känner av allt hela tiden, i väntan på BIM. Ska enligt mina uträkningar ha mens om ca 4 dagar (cykeln pendlar dock mellan 26-30 dagar). Vi försökte för första gången på riktigt vid denna ägglossningen och har väl sedan dess trott mig känna allt möjligt. Nu de senaste dagarna har jag dock fått mycket knip, håll och gaser, speciellt på kvällen. Nu liksom trycker det längst ner i magen på ett konstigt sätt. Man är ju som en guldfisk och glömmer dock exakta känslor från föregående månad trots anteckningar... hoppas på positivt denna gång. För trots första riktiga försöket så är det inte första hoppet om plus på stickan för oss.


    Haha jag känner så igen mig! Varje månad säger jag nån ny symptom till min sambo, men sen har det aldrig varit nått! De enda man kan göra är att vänta tills BIM och ta ett test och försöka glömma kroppen ( vilket är skitsvårt!!!!) men jag hoppas verkligen att det du känner är ett litet frö :D
  • Jagerika
    Novis1991 skrev 2018-07-26 11:26:42 följande:

    Ja, hoppas verkligen! Har faktiskt känt mig väldigt annorlunda från start. Har senaste dagarna känt mig hungrig men inte orkat äta jättemycket - varav jag direkt efteråt varit hungrig igen. Det liksom suger i magen hela tiden och jag kan få håll lite varstans i magen utan ansträngning. Mår illa och är yr på morgonen och kan få som svarta prickar framför ögonen när jag reser mig för fort. Sambon sa nyss att om jag inte är gravid så

    måste jag nästan kolla upp detta ändå, något stämmer ju inte. Tre dagar kvar till BIM! Hoppas!


    Hur har det gått? :) va du gravid??
  • Jagerika
    Mullbär skrev 2018-08-03 04:30:13 följande:

    Ja det har inte blivit nånting här ännu, 4 försök passerade (månader).

    Känner mig kluven, försöker liksom intala mig att vi kanske ändå inte vill ha barn men är ganska säker på att det är för att jag inte ska känna mig besviken, ett sätt att skjuta det ifrån mig.. Är en sån som oroar mig för allt möjligt..

    Funderar på om min övervikt spökar lite kanske, vet det gör det svårare o även en liten viktnedgång kan öka fertiliteten dramatiskt.. Så när min semester är över blir det tillbaks till strikt mat-&motionsschema för att minska i vikt, vilket är skönt oavsett såklart.. Men frågan är om vi borde vänta med att försöka bli gravida medans jag kör strikt, vill gärna ligga på under 1000 kcal intag per dag så ja.. Kanske ba ge upp bebisverkstaden resten av året o fokusera på att gå ner i vikt, o sedan testa nästa år.. Men hade så gärna velat ha barn innan jag fyller 30, eller åtminstone bli gravid innan jag fyller 30..Men det lär ju inte hända (sista månaden nu då för det).. Det gör mig otroligt ledsen.. Jag har inte några stora drömmar eller önskemål i livet, är nöjd med medelmåttighet och rimlig levnadsstandard, men jag vill hemskt gärna bilda familj med min man.. Så jag vet inte, kluven som sagt.. 


    Usch jag förstår precis hur du känner :/ min sambo är en ganska stor man, både lång (193cm) och bastant så vi har börjat äta nyttigare mat för att öka chansen att bli gravida. Vi är på 8:e försöket och det tär verkligen på oss. Jag har tagit bort alla appar som har med graviditet att göra ( även mens app) och skriver bara av mig här i mellanåt. Eftersom vi ändå har sex flera gånger i veckan så kan vi inte missa ÄL så vi ska försöka *glömma* att vi försöker skaffa barn nu. Hoppas det hjälper! Jag är 26 år och vill så gärna bli gravid detta året så jag får barn vid 27, det är mitt mål. Har alltid trott jag skulle ha 2 barn vi denna åldern men oj vad fel jag hade xD vi får kämpa på och uppmuntra varandra att bli nyttigare :)
  • Jagerika

    Nu är min ÄL på gång känner jag! Sticker i magen så kanske har ÄL om 1-2 dagar kan jag gissa :D

    Igår berättade en vän till mig att hon var gravid, igen. Första gången gjorde hon abort då dom inte var redo och hade bara varit ihop i 3 månader. Nu kommer dom inte behålla heller, 1,5 år senare. Killen vill inte men min vän känner sig mer redo. Detta va som att få ett slag i ansiktet. Folk som tvekar eller som inte ens vill ha barn blir gravid medans dom som kämpar aldrig blir gravida? Hur fan är livet funtat? Dessutom har hon pcos eller vad det heter OCH käkar p-piller. Då borde det ju vara omöjligt men tydligen inte. Och blivit gravid TVÅ GÅNGER! Fy fan vad orättvist säger jag bara!

    Nu är jag trött på att vänta på detta, denna månaden SKA JAG BLI GRAVID! Punkt slut

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet