• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    ÄL+ 11 BIM-5 och alla symtom är som bortblåsta! Endast lite mensvärk som kommer då och då! Hur går det för er andra? :)

  • Jagerika
    JenniB skrev 2018-08-19 16:40:59 följande:

    Fick äntligen positivt ägglossningstest idag! <3 Håller tummarna för att det ändå kan vara ett bra tecken att symptomen försvann. :) Vem vet du kanske får helt nya redan imorgon. ;)


    Wohoo! Bara att ligga på nu då! Håller alla tummar och tår för din skull :D
  • Jagerika
    Blomma10 skrev 2018-08-19 23:35:06 följande:

    Hej! Jag har precis fyllt 25 och min man 30år. Vi har försökt att få barn i tre månader men har misslyckats då jag har PCOS. Jag har tagit tabletter som heter Provera. Tog dom för att få regelbunden mens vilket har hjälpt. Sedan har jag tagit tabletter som heter Letrozol som är ägglossningsstimulerande. Jag ska träffa min gynekolog på fredag och göra ett ultraljud på äggstockarna för att se hur stort ägget är och när ungefär de släpper. Jag bör ha ägglossning om exakt en vecka!! Hoppas VERKLIGEN jag bör gravid denna gång....


    Hej och välkommen! Hur vet man att man har PCOS? Jag och min sambo har försökt i 8 månader nu och ingenting händer! Blir så frustrerad!! Har en cykel på 32 dagar i snitt, tycker det är ganska mycket men inte onormalt va?

    Hoppas ni får till det denna månaden med den hjälpen ni får :)
  • Jagerika
    lovely92 skrev 2018-08-21 16:18:31 följande:

    Heej ! Tänkte jag hoppar gärna in här i tråden.. jag o killen vill ha barn väldigt mycket. Vilket känns väldigt spännande o roligt. Jag är snart 26 år o killen är 36 år. Jag slutade med p-piller cerazette den 3 augusti. Så nu har jag varit utan p-piller i snart 3 veckor. Under dessa ca 3 veckorna har de hänt lite saker som jag ej kunnat förstå riktigt o hoppas att ni tjejer i denna tråden kanske vart med om liknande saker så kanske jag får svar på de jag undrar..

    För att kunna veta när jag har min ägglossning så köpte jag ett ägglossnings test från clearblue med dubbel hormon indikator. På dag 13 efter sista pillret så gjorde jag detta ägglossnings test. O den visade då att jag hade hög fertilitet just den dagen. Yeees tänkte jag så jag o sambon myste till de. Sen dag 14 på kvällen när jag hade vart på toa så va de rosa på pappret. Tänkte att Mensen kan vel inte komma redan..hade blödningar i 2 dagar , sen nu de senaste dagarna har de vart lite rosa på pappret igen bara. Tycker de är så märkligt att äl testet visade hög fertilitet o sen fick jag blödning dagen efter o den är fortfarande kvar , men märker de bara när jag ser de rosa på pappret när jag vart på toa.

    Någon annan tjej här i tråden som varit med om detta när man slutat med cerazette?

    Eftersom detta är första gången jag försöker bli gravid så har jag ju en del frågor o hade vart kul o dela med mig av mina erfarenheter också sen i denna tråden , om man luckas bli gravid.


    Man kan få en *pillermens* efter man slutat med p-piller. Jag fick min pillermens ungefär samma tid som dig ca 12 dagar efter jag slutade med pillren! Min cykel blev sen regelbunden ca 3-4 månader senare :)
  • Jagerika
    Anonym (H) skrev 2018-08-21 17:12:58 följande:

    Hoppar in jag med.. Jag slutade med mina minipiller Mini Pe för exakt 12 dagar sen och idag fick jag mens. Blev lite glad över att mensen redan kommit igång, men så läser jag detta, åh! Kanske måste vänta 3-4 månader då? Blev lite lurad då mensen kom igång endast två dagar efter min regelbundna mens brukar sätta igång när jag gick på minipiller. Men vi ser väl! :)


    Jag åt också mini-pe och då tog det så lång tid för min mens att bli regelbunden tyvärr!
  • Jagerika
    Jevi87 skrev 2018-08-21 18:04:28 följande:

    Hej,

    Hoppar in i denna grupp då vi försöker få barn, mitt första men sambons andra! :)

    Några namn känner jag igen sedan innan då man varit med i vissa BIM grupper. Men kul med en sådan här där man kan stanna månad för månad också.

    Har en fråga- jag hade positivt ÄL test med CB digitalt 9-10/8. Troligen skedde själva ägglossningen pä lördagen. Visst är jag på ÄL +10 idag då?

    Jag lovade mig själv att inte ta ngt test men dum som jag är så tar jag såklart ett idag på morgonen för jag inte kan stå emot. Är så jäkla nyfiken av mig. MEN såklart supernegativt. Är det vanligt att man plussar på ÄL + 10 tänker om det finns ngn liten chans att jag plussar senare.

    Ibland känner jag mig välsigt insatt i vissa saker när det gäller att planera barn men ibland känner jag mig så himla okunnig haha! :)

    Lycka till alla, håller tummarna för massa plus i denna tråd! :)


    Jag förstår hur du tänker och det är helt rätt! Du borde vara på ÄL+10! Jag har alltid räknat från dagen efter positivt ÄL-test iallafall :)

    Vissa kan plussa så tidigt som ÄL+10, det beror nog på om man har lång eller kort cykel men dom flesta plussar nog vid BIM! Sen beror det ju på när ägget fäster, har läst allt från 3-10 dagar efter ÄL och då behöver man vänta lite till om man nu skulle få ägget fäst på dag 9-10 :) förstår du vad jag menar?
  • Jagerika
    Anonym (H) skrev 2018-08-21 20:00:04 följande:

    Okej! Har inte läst alla inlägg i denna tråd så vet inte om du varit gravid, men frågar nyfiket ändå! Efter de 3-4 månaderna då mensen blivit regelbunden, när blev du då gravid? :)


    Det är jag som startat denna tråd och har fortfarande inte blivit gravid tyvärr, det är 8 månader sen jag slutade med pillren :/ det är rätt deprimerande och utmattande men vi kämpar på ändå!
  • Jagerika

    Välkomna alla nya! Vad roliga att fler vill skaffa sitt första barn :D


    AliceJuni skrev 2018-08-22 12:18:47 följande:

    Hej jag är också ny här. Vi försöker bli gravida och jag slutade med preventivmedel för två månader sedan. Har haft två menstruationer sedan dess. Jag har förmodligen bim på måndag. Jag funderar på att ta ett clearblue early imorgon. Vad tror ni, är det för tidigt? Jag är så nyfiken!


    Till dig AliceJuni så skulle jag avråda dig att använda CB early då många har fått falska streck på dom! Då är det bättre du väntar till typ lördag-söndag och ta ett vanligt! :)
  • Jagerika
    AliceJuni skrev 2018-08-22 12:31:05 följande:

    [quote=78987433][quote-nick]Jagerika skrev 2018-08-22

    Till dig AliceJuni så skulle jag avråda dig att använda CB early då många har fått falska streck på dom! Då är det bättre du väntar till typ lördag-söndag och ta ett vanligt! :)


    Tack för svar. När som tidigast har du /ni testat?

    [/quote]

    ÄL+10 brukar jag testa första gången :) sedan närmare BIM
  • Jagerika
    AngelicaB skrev 2018-08-24 08:22:07 följande:

    Hej!

    Har lagt bilden i annan tråd också men skulle vilka ha fler åsikter kring mitt test! Var tror ni? Detta är taget imorse. Undrar även jag kan testa med ett CB digitalt i eftermiddag om jag håller mig i 3-4 h eller om jag ska hålla mig tills imorgon bitti?

    Tack!


    Det där ser verkligen positivt ut! Ta ett digital så får du säkert gravid! :D
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet