• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2019-02-13 18:47:46 följande:

    Det låter som vi båda är på rätt väg för idag fick jag ett bekräftelse brev att vi blivit godkända för utredning :D sååååå glad!!! Så nu står vi i kö och inom 3 månader ska vi fä hjälp <3


    Ååh det måste vara en härlig känsla! Det är så härligt att läsa att du är så positiv till att påbörja utredning. Kan annars tänka mig att det kan vara en jobbig process, att känna att man inte lyckas på egen hand. Men du verkar verkligen se framemot det och det förstår jag! All lycka till er! :D
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-13 21:06:28 följande:

    Jag känner ingen anledning till att se negativt på det då jag vet att många behöver en knuff i rätt riktning för att få barn! Är mest tacksam för att sjukvården vill hjälpa par som oss :) jag får ju alltid så himla ont vid ÄL så misstänker att jag kanske har för trånga äggledare och att ägget fastnar och dör, att det aldrig kan komma fram liksom. Och då behöver man ju hjälp. Men jag kan inte veta, bara en teori jag har :)


    Ja man mår bättre av att vara positivt inställd och jag känner att jag faktiskt oxå är det. Haha jag har oxå teorier om vad det kan vara, mycket googlande :D
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-02-14 07:50:16 följande:

    Google is my bestfriend xD så mycket tid jag lagt på att söka på symtom och allt sånt, men det gör jag inte längre. Jag ligger vid ÄL och hoppas på det bästa nu typ :) haha!

    Känner att ÄL är nära nu! Börjat få flytningarna och lite svagt värk i vänstra äggstocken, ÄL ska ske på söndag enligt FLO så det verkar stämma bra! :)


    Jag har ju inte så mycket symtom så mitt googlade ger inte så mkt :P min lilla teori är att det kan vara pco/s men jag tror inget förän jag fått ett riktigt svar på det.

    Ja, snart dags för lite mys då ;) Just nu ligger vi bara när vi vill så att säga :P
  • Sirest01

    Börjar bli lite nervös nu, imon ska jag till gynekologen! :O Vet inte vad som kommer hända, hur de kommer undersöka mig? Kommer de ta prover? Kommer de kunna hjälpa mig? Så många frågor som virvlar i huvudet just nu! Tur att min sambo är ledig så han kan följa med, eller ja han får iaf köra. Han får inte följa med in, det vill jag nog inte.

  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2019-03-04 19:58:42 följande:

    Väntar du fortfarande på din mens? När jag sökte för utebliven mens gjorde de att vaginalt ultraljud som visade att allt såg bra ut (här kan de tex se om du har pcos-äggstockar). Sen tog de i mitt fall blodprov för att kolla tsh och prolaktin). Kan hända att de vill ta andra/fler tester beroende på vad ul visar. Skönt att ha sambi med sig. :) Lycka till imorgon!


    Ja precis. Min mens har inte kommit än. Okej, hur kändes det? Ja några tester tar de säkert.

    Tack!
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2019-03-04 21:13:15 följande:

    Det kändes helt okej! Både undersökning och prover var bra för min del så jag fick Provera utskrivet för att få igång mensen. Den har jag nu tagit i två omgångar. Lustigt nog kom mensen redan innan jag avslutat första kuren. Hoppas det går bra för dig imorgon! Du får gärna skriva här och berätta vad de säger.


    Okej, va bra! Har bara varit hos gyn en gång tidigare och det var när jag gjorde cellprov första gången i december :p Absolut, jag ska berätta hur besöket gick sen :)
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-03-04 21:47:00 följande:

    Åh lycka till på gyn! Hoppas du får i gång din mens igen :)

    Idag har vi varit på första utredningsmötet :D vi fick ta blodprov och jackfickan ta prov i slidan. Nästa gång ska vi kolla resultatet och mim sambo ska lämna spelproblem snart som dom också ska kolla på nästa möte. Då ska dom också undersöka mig och spola äggledarna :D ska bli såå spännande! Dom sa till ochmed att dom hoppas kunna hjälpa oss bli gravida innan sommaren <3 just nu har vi tur för det är inga köer där jag bor, så vi kommer få tiderna direkt :)


    Tack!

    Men va härligt att ni fått komma igång med utredning! Så skönt att de är så positiva och att de inte är några långa väntetider. Lycka till ni med!
  • Sirest01

    Min teori blev idag besvarad. Jag har troligtvis pcos, på ultraljud kunde han se att på vänstra sidan fanns flera äggblåsor (det är på vänstersidan jag brukar ha ont oxå) medan på högersida såg allt bra ut. Jag är inte så insatt i vad pcos innebär mer än att man väldigt sällan eller aldrig har ägglossning. Ska lämna prover på torsdag och sedan börja med Provera. Ska köra med Provera året ut och det var okej att försöka bli gravid, om jag inte blivit gravid i slutet av året så görs en ytterligare undersökning.

    Jag är inte förvånad över detta, jag och min sambo har alltid otur med allt...

  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2019-03-05 19:43:21 följande:

    Åh skönt att ändå få någon förklaring till varför mensen inte kommer även om det såklart inte är roligt att få veta att man fått pcos. Håller tummarna för att du kan lyckas bli gravid nu. Jag äter också Provera sedan ett par månader för att få igång cykeln.

    Du får gärna skicka ett privat meddelande om du vill! Har läst på en del kring pcos om du vill ha tips! :)


    Ja, det är självklart skönt att veta nu. Jag hoppas så nu att det ska räcka med Provera. Okej, hur går det för dig? Ja, absolut. Jag vill veta mer om det.
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2019-03-12 08:01:54 följande:

    Uppdatering från lilla mig!

    Förra veckan var jag och sambon på första mötet för utredning, där blodprov tog på oss båda ( som jag skrivit förut). Fick sedan ett brev att blodprovet måste göras om då jag hade lite för hög ämnesomsättning och att detta måste behandlas. Googlade såklart lite och det är troligen en av faktorerna till att jag sldrig blir gravid! Man ska tydligen inte ha för lågt eller för hög ämnesomsättning, då får ägget svårt att fästa för det inte är en optimal miljö att leva i. Min sambo ska göra spermaprov 1 april, hoppas hoppas det visar bra värden! Sen ska jag få kallelse till gyn och kolla äggstockar och livmoder och göra en äggledarspolning :)

    Får uppdatera med när jag varit och kollat mig :D

    Hur går det för er andra? <3


    Härligt att ni kommit igång med utredningen och håller tummar och tår för er! Vill gärna veta hur det går för dig sen!

    Själv har jag kommit igång med första Provera kuren och har ömma bröstvårtor och lite smärtor i äggstockarna, även nu på höger sida. Annars händer det inte så mycket, däremot känns det som tio långa dagar när man tar tabletterna, går väldigt långsamt nu och jag hoppas så att detta ska hjälpa mig.
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet