• Anonym (mmm)

    Hur fixar man att bli bonusförälder med allt vad det innebär som att alltid ta hänsyn till jul, semester och dyl?

    Här fungerar det bara bra men alla har ju olika situationer med barn som är i olika åldrar och ex som är mer eller mindre lätta att ha att göra med.

    Det är bara du själv som kan bestämma vad som är bäst just för dig/er. Om du och mannen vill olika så kommer det nog inte hålla tills de där 5 åren har gått, det tror jag du får inse. Men samtidigt kan man förstås inte flytta om man inte är säker. 

    Vi flyttade ihop för ca 1,5 år sedan och det kändes bara totalt helrätt för oss båda och det har funkat bra med alla inblandade barn, trots att det ena exet inte riktigt är av denna värld, men vi försöker att inte låta det ta för mycket energi. 
    Men jag skulle ju aldrig flyttat om jag hade varit tveksam eller känt att jag ville vänta längre. Det är en stor sak att flytta, att barnen får nytt boende, ny familj osv. Bara allt det praktiska var svinjobbigt inför flytten, så bara det för mig att undra hur jag ens orkade Glad 
    Ångrar det inte en sekund men som sagt, allt kändes rätt och funkade för barnen. 
    Du måste fundera tills du är helt säker, är du inte det - flytta inte

  • Anonym (mmm)

    Här har vi som jag nämnde ett högst märklig ex vilket har lett till att min man stämt henne på vårdnaden och det är stora chanser att barnen kommer bo heltid hos oss snart. Det ena barnet gör det redan och jag har absolut inget emot det, jag älskar barnen lika mkt som mina egna och vill bara att de ska ha det bra. Hans ex har perioder när hon messar massor på en vecka men jag vet ju att det beror på hennes psykiska ohälsa. Varken jag eller mannen bryr oss om det, utan han hanterar det så gott han kan. Hon har aldrig någonsin kommit emellan oss för jag vet att han är SÅ färdig med henne. barnen och jag funkar bra ihop.

    Om jag hade tankar om att hon skulle irritera och förstöra för mig så hade det inte fungerat. Ska ni två bo ihop behöver du hitta en strategi för detta och du och mannen måste prata igenom hur ni hanterar allting 

  • Anonym (mmm)
    Ess skrev 2018-02-14 18:29:58 följande:

    Tvekar du, så gör det inte!! 
    Du skriver att det är du som får flytta om ni ska flytta ihop, menar du då att flytta IN hos honom och hans barn?

    Om du längre fram börjar fundera i banorna att flytta ihop med honom, gör det då på lika villkor. Dvs flytta till en ny gemensam bostad, där ingen redan har pinkat in sina revir.


    definitivt!
    här köpte vi nytt hus och vi är så nöjda att. vi gjorde så, för alla.
Svar på tråden Hur fixar man att bli bonusförälder med allt vad det innebär som att alltid ta hänsyn till jul, semester och dyl?